Jeffrey’s vierde wrap-up van 2020

Daar zijn we dan al aan de vierde editie van 2020 van mijn wrap-ups! Ik heb wederom vijf boeken gelezen en wil ze kort even nalopen met jullie om te zeggen wat ik er nou van vond ten opzichte van mijn verwachtingen. Maar, als eerste heb ik een andere mooie boodschap, want: Ik heb mijn Goodreads Reading Challenge voor 2020 al voltooid! Whoop whoop! Heel eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik al in de eerste vijf maanden van het jaar mijn leesdoel zou halen, maar een paar dingen liggen daar aan ten grondslag. Ten eerste kwam ik onverhoopt veel thuis te zitten (zoals velen natuurlijk, vanwege Corona), maar ik heb ook echt die leeslust weer terug van vroeger en dat is echt een heerlijk gevoel!

Tadaa! Gehaald ^_^

Maar goed, laten we eens kijken naar de boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen! Daar gaan we 🙂

Dit was de selectie, drie fictie en twee non-fictie boeken. 🙂

Abdij van de Nacht — Ellis van Zijll

Dit boek hadden we tijdens het Boek10 evenement van Godijn Publishing meegekregen als recensieboek. Alleen de kaft nodigt al uit tot lezen, vond ik zelf! Ik had geen idee wat ik precies van Ellis van Zijll kon verwachten. Dit is haar debuut en wat voor eentje! Al snel waan je je in haar fantasywereld waar de hoofdpersoon onderdeel wordt van een sekte die een wolvengod aanhangt. Het boek is van begin tot eind spannend en ik kan dit boek dan ook niet genoeg aanraden! Voor mijn volledige review, check deze link! Nu is het wachten op het volgende deel, want ik wil graag weten hoe het verder gaat 😉

Monsterlijke Microben — Marc van Ranst & Geert Bouckaert

Dit kinderboek was erg leuk om te lezen, al wist ik niet zo heel goed of een kinderboek mij wel zou kunnen bekoren. Het vertelt in simpele taal wat microben precies zijn en waarom virussen zo gevaarlijk zijn. Ook bevatte het boek diverse multiple choice toetsen en staan er achterin diverse experimenten die je uit kunt voeren om meer te leren over de wondere wereld van de micro-organismen! Zeker in deze tijden een interessant boek dat vooral dus voor kinderen en hun ouders een goede manier is om ze iets bij te brengen over bijvoorbeeld het Corona virus. Ik heb er ook nog een aantal dingen uitgehaald die ik niet wist, dus het is zeker niet alleen voor kinderen een nuttig boek! Check mijn review via deze link!

In tijden van besmetting — Paolo Giordano

Dit boekje heb ik van Bren gekregen en het is een essay geschreven door een Italiaanse arts die midden in de crisis zat. Italië is natuurlijk ernstig getroffen door het Corona virus en dit boekje gaat in op het gevaar van het virus, dat we niet te licht moeten denken, maar wat het vooral wil doen is mensen hoop geven dat alles weer beter gaat worden. Ik had wel een beetje gemengde gevoelens over het boekje, mede omdat veel informatie al bekend, of zelfs verouderd was, maar omdat de schrijver vooral een boodschap van hoop mee wil geven kon ik hem uiteindelijk beter waarderen. Mijn eerlijke mening is uiteraard te lezen in mijn review!

City of Bones — Cassandra Clare

Het was hoog tijd dat ik eens een boek ging lezen in het Shadowhunters universum van Cassandra Clare. Deze boeken zijn zo geliefd door Bren dat ik écht moest weten waarom dat nou zo was. Ben ik nu fan? Ik geef eerlijk toe dat ik het echt een heerlijk boek vond, ja! Ik ga dus ook zeker verder, wat betekent dat Bren mij nu al verslaafd heeft gemaakt aan twee series… Warrior Cats en Shadowhunters. Waar houdt het op? 😛 Geen idee, maar ik heb echt genoten van het boek, ondanks dat ik wel wat puntjes van kritiek had, maar dat heb ik nog meer op mijn eigen fandoms. Zoals je hierna kunt lezen 😉 Mijn volledige review voor City of Bones is uiteraard ook op ons blog te lezen!

Star Wars: Queen’s Shadow — E.K. Johnston

Het gevaar van Star Wars fan zijn is dat er zo veel naast de films is. Series, boeken, comics, noem maar op. Het is dan ook bijna niet te volgen als je alles wilt bijhouden, of je moet alleen maar non-stop Star Wars willen lezen, zien en horen. Dat gaat zelfs deze fanboy te ver, dus ik kies altijd welke boeken me interessant lijken. Padmé Amidala is een favoriet personage van me en ik was dan ook super benieuwd naar dit boek. Helaas was dit er voor mij eentje die de plank redelijk missloeg met een verhaal dat maar niet echt op gang leek te komen en waar ook vrij weinig in gebeurde. Voor mij is Star Wars toch meer echt Wars en dit boek was meer Star Politics. Een boek waarin dat wél goed is uitgewerkt is Darth Plagueis, waar je ziet hoe deze Sith Lord met zijn nieuwe apprentice Darth Sidious de boel op stelten zet. Ik had gehoopt op meer van dat, maar helaas. Op naar de volgende 😉 Mijn volledige review is hier te lezen!

Dat was ‘m!

Mijn vierde wrap-up is bij deze weer een feit! Al met al veel goede boeken, maar toch ook wat missers deze keer, helaas. Van de week post ik mijn volgende vijf TBR boeken, daar zit weer wat meer non-fictie in, want ik heb zin om nieuwe dingen te leren! 🙂

Hopelijk vonden jullie deze wrap-up leuk om te lezen! Ik vond het in ieder geval weer leuk om erover te schrijven 😉

Happy reading!

Liefs,

~Jeffrey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: