Review: City of Bones — Cassandra Clare

Genre:                   Urban Fantasy
Uitgever:               Walker Books
ISBN:                      978-1-4063-0762-7
Uitvoering:           Paperback
Aantal pagina’s:  510
Uitgave:                2015

Clary Fray is een jonge meid die samen met haar moeder in New York woont. Tijdens een avond stappen ziet ze een bijzondere jongen die ze besluit te volgen. Vervolgens is ze getuige van deze jongen, die helemaal niet zomaar een normale jongen blijkt te zijn, maar een demon. Vanaf dat moment zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn en komt ze erachter dat er meer is in de wereld dan ze voor mogelijk had gehouden.

Bren is al jaren fan van de Shadowhunters wereld van Cassandra Clare en eerder was het haar al gelukt om mij aan een andere favoriete serie van haar verslingerd te krijgen, namelijk Warrior Cats. Hoewel het misschien niet zo verbazingwekkend is dat ik die laatstgenoemde leuk vind, omdat katten daarin de hoofdrol spelen 😉

Maar goed, ik dacht: Ik ga me ook eens wagen aan deze serie, nadat Bren me er al zoveel over had verteld. En dat viel me absoluut niet tegen! Urban fantasy is geen totaal onbekend genre voor me, want series als Supernatural zijn dat natuurlijk ook. Het gaat er dan ook vooral om hoe het allemaal neer is gezet en qua world building is deze serie echt zeer hoogstaand! Cassandra Clare neemt je door middel van Clary mee die wereld in en je komt steeds meer te weten over de wereld van de Shadowhunters, over hun mythen en sagen, hun cultuur en geschiedenis.

Dan zijn er nog de personages. Nu moet ik zeggen dat ik Clary op zich niet een mega boeiend personage vind, ze wordt meegetrokken een wereld in waar ze in eerste instantie niks mee te maken wil hebben, maar omdat haar moeder plots verdwijnt en ze haar kostte wat kost terug wil vinden moet ze wel. Ze komt er dan uiteraard ook achter dat ze zelf Shadowhunter bloed heeft. Wat dat betreft natuurlijk wel een beetje cliché. Maar het gaat erom hoe er mee omgegaan wordt natuurlijk 😉

Alle personages zijn flink sarcastisch en daardoor merkte ik op een gegeven moment wel dat het “nieuwtje” er een beetje af was en werd het soms ook wel vervelend, maar heel vaak en vooral de stukken met Magnus Bane heb ik echt moeten lachen. Omdat de cast redelijk beperkt blijft kun je alles goed volgen en leer je ze ook echt goed kennen. En omdat er continu weer actie is wil je ook door blijven lezen en weten hoe het allemaal verder gaat.

Kortom, ik ben om! Ik heb echt genoten van dit boek! Ben dan ook van plan om deze serie van The Mortal Instruments in ieder geval helemaal uit te gaan lezen. Daarna staat er nog zoveel in de kast, dat ik me vast wel verder ga vermaken nog 😉

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟½
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟½

Happy Reading!

Liefs,

Jeffrey

2 Comments on “Review: City of Bones — Cassandra Clare

  1. Jeffrey, You expanded my knowledge of “world building” here that you spoke of in one of your appearances with Bren & another author, I believe it was. It’s a concept I have come to realize you were doing in your own trilogy! So, author Cassandra Clare in her book, “City of Bones,” uses her protagonist, Clary Fray, to bring the reader into the world of the “Shadowhunters,” their myths & legends, culture & history. Clary even has Shadowhunter blood lines! –Sarcastic characters, limited in number, & easy to follow & get to know them. The book was clearly a hit with you since you plan to read the series. –A nice concise review, yet content-wise giving readers a good feel for Cassandra Clare’s book & series. Phil

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Jeffrey’s vierde wrap-up van 2020 – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: