Review: Ik mis je — Gillian King

Genre:                     Feelgood
Uitgever:                 Zomer & Keuning
ISBN:                      9789020535600
Uitvoering:            Paperback
Aantal pagina’s:   297
Uitgave:                 Juni 2019

Ik mis je - kaft

“Bo draaide een pluk haar om haar vinger. ‘Ik weet het wel: ooit krijgen jullie verkering, ik durf mijn leven erom te verwedden.”-blz.33-

Bo en Charlie zijn elkaars hartsvriendinnen en delen lief en leed met elkaar. Charlie is al jaren verliefd op de oudere broer van Bo, Carsten. Maar hij vindt haar nog te jong, al maakt hij op een gegeven moment wel de opmerking dat als ze achttien zou zijn hij zo die ring aan haar vinger zou schuiven. Maar tot die tijd zou er niets anders dan vriendschap zijn. Maar dan wordt Charlie achttien en inderdaad Carsten lijkt wel degelijk gek op haar te zijn en eindelijk is het dan zover, ze zoenen met elkaar. Charlie is in de zevende hemel, eindelijk heeft ze wat ze altijd al wou, haar geluk kan niet op zou je denken, toch?! Niets is echter minder waar, want tijdens het stappen wordt Charlie niet zo lekker en zou graag naar huis gaan. Bo heeft duidelijk teveel op, maar staat erop om het “samen uit, samen thuis”-principe aan te houden en wil haar naar huis brengen, met de auto…Charlie probeert haar nog tegen te houden, maar Bo wil er niets van horen, ze is nog nuchter genoeg om te kunnen rijden. Dit loopt al heel snel zo fout af….Ze krijgen een zwaar ongeluk en Bo is op slag overleden….

“Soms heb ik zo’n dwangmatig gevoel dat ik alles uit het leven wil halen. Dan is het alsof er een stemmetje in mijn hoofd zit dat tegen me zegt: geniet van het leven, voor je het weet is het voorbij. Haal eruit wat erin zit.” -blz.277-

Charlie is er helemaal kapot van als ze in het ziekenhuis te horen krijgt dat Bo het ongeluk niet heeft overleefd. Ze wordt verteerd door schuldgevoelens en kan voor haar gevoel ook niet meer in Wassenaar blijven wonen, ze moet er weg en wel zo snel mogelijk. Ze vertrekt naar Hilversum om bij haar vader in te trekken, maar dat loopt heel anders dan gepland. Gelukkig kan ze wel terecht bij haar stiefzusje Claire. Ze mist Carsten verschrikkelijk, maar ze kan niet anders dan bij hem uit de buurt blijven. Dan ontmoet ze James en dat is zo’n beetje een van de grootste hufters die er bestaat, al komt ze daar jammer genoeg pas later achter. Hij weet haar zelfs te overtuigen dat haar schuldgevoel omtrent de dood van Bo wel degelijk haar schuld is en dat ze daarom alleen al nooit meer samen met Carsten zou kunnen zijn, want kom op, wie zou haar nou niet voor altijd blijven zien als degene die verantwoordelijk is voor de dood van zijn zusje. Zo breekbaar en naïef als Charlie is, gelooft ze elk woord dat James haar vertelt. En zo raakt ze steeds meer en meer verwijderd van haar oude vertrouwde leven, van alles wat haar lief is. Haar liefde voor Carsten verdwijnt echter niet, ze mist het leven zoals het was en Bo verdwijnt geen dag uit haar gedachten, hoeveel tijd er ook voorbij gaat. Maar is er nog wel een weg terug, kan Charlie nog wel de persoon worden die ze altijd is geweest? Of is het daarvoor inmiddels veel te laat en is er te veel gebeurd….

Ik mis je 1

“En nog lang en gelukkig leven? Ik geloof niet in sprookjes.” -blz.215-

Dit was mijn eerste kennismaking met het werk van Gillian King, ik had al zoveel over haar boeken gehoord dat ik natuurlijk er wel kennis mee moest maken van mezelf. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb, want wauw, wat is dit goed! Van begin tot eind werd ik gelijk het verhaal ingezogen. Je beleeft tijdens het lezen de ene na de andere emotie en leeft zo ontzettend mee met Charlie. Want wat heeft ze veel voor haar kiezen gehad. Gillian heeft hele geloofwaardige personages weten neer te zetten, waar je of een band mee krijgt, of bijna onmiddellijk haat. Ik vind dat altijd onwijs knap als dat een schrijver lukt, want het zorgt absoluut voor een hele hoge dosis leesplezier. En buiten dat dit boek je ook echt wel wat heftige momenten laat meemaken in het leven van Charlie, is het ook echt onwijs mooi. Het verhaal laat je na het lezen ervan ook niet snel los. Je blijft er echt nog even over nadenken, loved it. Ik ben hierdoor natuurlijk alleen nog maar meer nieuwsgieriger geworden naar de andere boeken van Gillian King, dus hoop ze dan ook aan mijn collectie te kunnen toevoegen. Want dit boek was echt geweldig!! Een heerlijke feelgood met een mooi, emotioneel, aangrijpend en liefdevol verhaal over echte vriendschap en liefde, maar ook met de nodige humor op zijn tijd, I loved it!!!

“Oke, vooruit, ik ga mee.’ Ik negeerde het gevoel dat ik beter thuis kon blijven. ‘Yes, het wordt vast een fantastische avond. Een avond om nooit meer te vergeten.” -blz.278-

Cover: 🌟🌟🌟🌟1/2
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟1/2
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟

Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!!!

Liefs,

Bren

One Comment on “Review: Ik mis je — Gillian King

  1. Bren, Quite a Feelgood story, “I Miss You,” by Gillian King, right there in the title!!! I won’t go into Charlie’s story, but there is so much here with her love for Carsten, Bo’s tragic death, the mean & terrible James, Charlie’s move to Hilversum, Charlie’s continued love for Carsten & never to forget poor Bo!!! No wonder you were drawn to the story filled with emotion, empathy for Charlie, characters the author has you love or hate, intense moments in Charlie’s life. No wonder you loved the story since you kept thinking about it. To quote why you want to read more Gillian King, “a wonderful feel-good with beautiful, emotional, moving & loving story about real friendship & love.” Now what more could a reader ask for!!! — Bravo review, Bren!!!!!!!!!! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: