Caturday Post: Het Dieet

Ooit, ongeveer een week geleden denk ik, was het leven heerlijk. Ik at alles wat ik wilde en zodra ik dan even wakker werd stond ik op uit mijn mandje, liep ik naar ons eethoekje en at ik weer mijn buikje vol. Dat eindigde helaas deze week, want tot mijn grote verbazing was het schaaltje waar ons eten in zit ineens weggehaald en wat nog veel erger was, toen ik naar boven klom naar de tweede voederplaats haalde mijn vader voor mijn neus zomaar het eten weg en zette het achter slot en grendel!
“Nee,” zei hij, “je moet even wachten nog en dan krijg je weer eten, Bobbie.”
Waarom dit lot mij nu is toebedeeld weet ik niet, want ik heb elke keer een partij trek nu en van zowel papa en mama hoef ik niks meer te verwachten. Het is zwaar om een kat te zijn, kan ik jullie vertellen.

Daar stond ik dan, op de krabpaal. De voerbak was nergens te bekennen…

Nu ik minder tijd krijg om te eten, heb ik wel meer tijd om te slapen en dat doe ik dan ook maar, want ja, wat moet je immers met je vrije tijd als kat? Ik moet wel toegeven dat ik misschien wat pondjes minder mag wegen, mijn vriend Blix is bijvoorbeeld ook al flink afgevallen en toen we laatst ’s ochtends eventjes in gesprek waren vertelde hij dat hij zich ook weer een heel stuk fitter voelt. Daarna moest hij het zelfs laten zien door van de bank op het dressoir te springen! Toen hij de sprong maakte hield ik mijn hart vast, want ik had verwacht dat hij net als in oude tekenfilms naar beneden zou storten de diepte in. Maar hij draaide zich trots om en zei: “Kijk, zie je nu, Bobbie? Ik voel me weer bijna als een kitten zo fit!”
Vervolgens nam hij mijn mand in. Daar was ik dan weer wat minder blij mee, maar hij had het verdiend, want het was een hele prestatie.

Wat is ‘ie mooi zo hè? Ben helemaal trots op m’n ventje!

Omdat Blix zoveel is afgevallen heb ik dus maar besloten dat ik ook op dieet moet, papa en mama halen immers toch het eten al weg en ik ben te lui om het te stelen, al ben ik daar prima toe in staat. En anders kan ik het Medusa wel vragen, want zij is een behendig opener van deuren!
Er kwam namelijk nog een besef bij me en dat was dat het weer bijna zomer is en dan lig ik graag op het balkon en als er dan mensen ons balkon op kijken, dan moet ik natuurlijk wel een mooie summer bod hebben! Het is niet meer genoeg om alleen maar een prachtige vacht te hebben zoals ik, nee, ik heb me laten vertellen dat als je iets slanker bent, dat het niet alleen goed is voor je gezondheid, maar ook voor je zelfvertrouwen. Eigenlijk heb ik allebei in overvloed, maar wat slanker zijn zou niet verkeerd zijn, als je begrijpt wat ik bedoel. Misschien dat ik toch wat meer mijn best moet doen voor Blix ook, aangezien hij zo goed bezig is!

Soms denk ik wel eens: Was die banaan maar echt en een stuk kip.

Kortom, we zijn bezig met afvallen! Dat betekent wel dat er straks minder van mij is om van te houden, maar laten we eerlijk zijn, een gezonder en fitter leven, dat wil iedereen toch?

Happy Caturday!

~Bobbie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: