Review: Shivane — Garvin Pouw

Genre:                     Fantasy / High Fantasy
Uitgever:                 Godijn Publishing
ISBN:                       9789493157439
Uitvoering:             Paperback
Aantal pagina’s:    98
Uitgave:                  April 2020

Hartelijk dank aan Uitgeverij Godijn Publishing en Garvin Pouw voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Shivane kaft.jpg

“De weg door het midden,
wacht in het midden van jezelf.”

“Twee tovenaressen
Twee draken
Twee vloeken

Aan het einde van de wereld vindt de voortvluchtige prinses Shivane een mysterieuze oude stad. Kunnen de muren van deze ruïne haar bescherming bieden tegen de krijgsheer die haar achtervolgt of moet ze de waarschuwing van de vrouw uit het woud ter harte nemen?”

Shivane is een dunne novelle van 98 bladzijdes dat zich afspeelt in de Valtada fantasy wereld van Garvin Pouw. En dit is werkelijk een unicum op zich… want normaliter zijn de boeken van deze auteur behoorlijk dikke pillen en dit boekje is daarbij gewoon werkelijk waar super schattig met haar 98 bladzijdes. Bij veel novelles is het vaak zo dat het al snel kan voelen als afgeraffeld en teveel willen vertellen in een veel te korte tijd, dit is in Shivane absoluut niet het geval. Want wat is dit een ongelooflijk leuk, goed, spannend en meeslepend verhaal! Al vanaf de allereerste pagina werd ik meegezogen in deze fantasy wereld vol avontuur, ik vond het ook daadwerkelijk zonde toen ik het uit had, want ik wou gewoon meer. Shivane is echt een waanzinnig gaaf personage en al heel snel kreeg ik een band met haar.

Shivane heeft al tijden met grote verliezen te kampen van haar volk door de afgrijselijke zwarte god die de krijgsheer Grunsim op haar en haar volgelingen af heeft gestuurd, waarom? Dat is haar een raadsel. Het enige dat ze nu nog lijken te kunnen is vluchten, terugkeren naar haar rijk lijkt onmogelijk te zijn. Dan vinden ze een wel heel mysterieuze en oude stad waarin ze een oude tovenares treffen, alleen of het hier veilig is? De beslissingen waar zij voor komt te staan zijn absoluut niet makkelijk en zie die maar eens te maken…Toch zal Shivane tot hartverscheurende keuzes komen te staan, maar is zij hiertoe in staat?

Shivane 4

“Dus wat gaat het worden, Shivane? Ga je naar hen toe om met hen te sterven of neem je je verantwoordelijkheid voor zij die nog een kans hebben? Voltooi je je pad naar schuld of maak je een werkelijk offer van jezelf?” -blz.55-

Ik kan uren doorvertellen over dit verhaal want ik ben er echt mega enthousiast over en dat is echt niet alleen omdat er draken in voorkomen ( al is dat natuurlijk wel heel erg gaaf), maar als ik dat ga doen dan spoiler ik en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wat ik wel kan doen is je aanraden dit Godijntje aan te schaffen en het zelf te gaan lezen, zowel voor fans van de schrijver, maar ook als je nog nooit iets van zijn werk hebt gelezen. Dit is een perfecte introductie voor de prachtige high fantasy wereld die hij heeft geschapen. Het verhaal is los te lezen van de serie, maar zal vele harten van fantasy liefhebbers harder laten kloppen en laten roepen om meer. En dat kan… want in april is Pouw zijn derde boek in de serie uitgekomen en daar zullen er nog velen op gaan volgen. Hou jij van high fantasie, een wereld vol fantastische wezens, elfjes maar in dit boekje ook draken(!!!), tot de verbeelding sprekende personages waar je je al snel mee verbonden gaat voelen, een heerlijke wereld met een werkelijk prachtige natuur vol avontuur? Wacht dan niet langer en laat je onderdompelen in de wereld van deze fantasyreeks!

Shivane 2.jpg

“Schuld is een eeuwige metgezel,’ schraapte ze bitter. ‘Ik kan je troosten door te zeggen dat het minder wordt, maar dan lieg ik.” -blz.52-

Cover: 🌟🌟🌟🌟1/2
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟1/2
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟1/2

Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Bren

 

2 Comments on “Review: Shivane — Garvin Pouw

  1. Bren! Fantastic review of this High Fantasy 98 page “novella” of a “long story,” “Shivane,” by Garvin Pouw. –Part of a series you said. The gist of the story seems to be captured under the first photo of the book, “At the end of the world, the fugitive Princess Shivane finds a mysterious old city. Can the walls of this ruin protect her from the warlord chasing her, or should she heed the forest woman’s warning?” You LOVED this novel saying it was a ” fun, good, exciting, & compelling story.” –And you wanted more when the novel ended! –Plus fairies & dragons!!!!!!!!!!! No wonder you were sold on this book & bonded with Shivane! -Great review!!! And, by the way, hard to keep up with all the reviews by you & Jeffrey AND you both are doing all the reading!!!!!!!!!!! HA! –Admiration! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: