Mysty, de Clan Oudste

Ze zeggen altijd dat je het beste voor het laatste moet bewaren en dat kan ik alleen maar beamen. Mijn naam is Mystique, maar voor vrienden en familie is het natuurlijk Mysty en ik ben de Clan Oudste van alle katten hier in huis en nog steeds de onbetwiste leidster van het hele stelletje ongeregeld waar ik mee samen leef.

20200505_154543

Mijn leven was niet altijd even gemakkelijk. Als kitten was ik aan mijn lot overgelaten, maar gelukkig was ik gered en ben ik na een aantal operaties aan mijn oogje en goede zorg er sterker uitgekomen. Het was niet makkelijk en ik had weinig vertrouwen in mensen, maar gelukkig kwam ik erachter dat er uitzonderingen zijn. Ze hadden mij uit het asiel gehaald en heel goed verzorgd, maar ik was nog wel heel erg bang.

20190708_184144.jpg

Uiteindelijk had ik mijn forever home gevonden bij Bren, die mij helemaal verder op had gelapt. Langzaam verdween mijn angst en sloot ik haar in mijn hart. Ongeveer een jaar later kwam Bren op het idee om Blix te adopteren. Eerst moest ik niks hebben van deze nieuwe indringer, maar toen kwam er ineens een besef dat ik zelf ook ooit in een volledig vreemde omgeving kwam en hij zag er toch wel heel schattig uit. Toen ik hoorde dat de kleine gup werd verstoten door zijn eigen moeder besloot ik hoogstpersoonlijk dat ik zijn moeder wel zou worden! Dat was het minste dat ik terug kon doen na alle goede zorgen die ik zelf had gekregen, vond ik. Het was geen makkelijke taak, maar volgens mij heb ik best wat van hem gemaakt en iedere keer als ik hem nu weer zie dan denk ik: “Wat ben je toch een knappe vent geworden!” zo trots ben ik op hem als moeder! Hij draagt ook altijd dat nette pak van hem, je zou er toch helemaal verliefd op worden?

20190224_004738
Wat een knapperd is die zoon van mij toch, hè? ^_^

Uiteindelijk zijn er natuurlijk nog meer clangenoten bij gekomen, maar allemaal respecteren ze mij als Clan Oudste! Dat is ook wel iets wat je moet afdwingen natuurlijk. Nu vragen jullie je misschien wel af hoe ik dat doe, want ik ben immers wel de kleinste van het hele stel. Maar daartegen zeg ik grootte doet er niet toe, hoe je je opstelt naar anderen, daar gaat het om. En als er iets is wat ik bij ze allemaal heb afgedwongen is dat ze respect moeten hebben voor hun Clan Oudste. Soms is simpel blazen genoeg en een andere keer een flinke mep op hun kop! Maar een ding is zeker, ze hebben allemaal respect voor mij. Het is iets wat je aan de ene kant moet verdienen, maar deels ook moet afdwingen. Dat is mij zelfs bij de opstandige Bobbie gelukt, die nu mijn rechterhand is geworden. Zo zie je maar, als je maar wilt, kun je van alles bereiken!

20191225_124105.jpg

Ook al ben ik nu bijna veertien jaar je bent nooit te oud om te spelen! Eigenlijk worden we pas oud als we stoppen met spelen. Bij elke kans die je krijgt moet je dus gewoon lekker ongegeneerd spelen en jezelf weer even een kitten wanen. Wat maakt het uit als anderen het zien? Sterker nog, vaak werkt het juist heel aanstekelijk en ben je binnen de kortste keren met anderen aan het spelen. 🙂

20200404_114105.jpg
Je mag je trofeeën ook gewoon trots laten zien!

Een ding wat ik nog graag aan iedereen mee wil geven, helemaal nu in deze tijd dat iedereen zoveel thuis zit, is dat je lief moet zijn voor elkaar. We hebben allemaal onze nukken en het kan ook niet altijd goed gaan onderling, daar is mijn Clan ook schuldig aan. Maar onze botsingen zijn vaak snel opgelost en mocht het uit de klauwen lopen, dan zorg ik er als leidster voor dat alles weer in het gareel komt. We moeten het samen voor elkaar spelen en de enige manier om dat voor elkaar te krijgen is om met een zachte, maar ferme poot alles in goede banen te leiden! Wees dus lief voor elkaar, maar ook eerlijk en zeg waar het op staat, dan is alles zo snel mogelijk weer goed. Zo doen wij het nu al jaren en onze Clan is sterker dan ooit tevoren en dat blijft wat mij betreft ook nog lang zo!

Heel veel liefs en een kopje,

~Mysty de Clan Oudste

 

One Comment on “Mysty, de Clan Oudste

  1. Mysty The Elder, regards to you as everyone else in the Clan respects you! Mystique is a nice proper name. And you are the oldest & leader of everyone in the house! Would Bren & Jeffrey agree? You had a difficult start as a kitten, lost & saved, & surgeries to help your eye with good care. Sounds like when Bren took you in you were scared at first & quickly overcame your fears with Bren’s care patching you up! Nice how you came to like & mother Brix!!! And even with more Clam members you remained the Clan Elder as small as you are by earning their respect & enforcing your rule over them. Even Bobbie turned from rebellion to being your right hand cat! And part of your secret of success is your love to play even aging to almost 14!!!! And your big secret seems to be to rise above “clashes” by making sure everyone is kind to one-another. You are wise, Mysty, & maybe your secret of success in the wonderful home in which you live. Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: