Review: De Duistere Kant — Karen Rose

Genre:                   Thriller
Uitgever:               De Fontein
ISBN:                      9789026148095
Uitvoering:            Paperback
Aantal pagina’s:   639
Uitgave:                  Februari 2020

Met dank aan Uitgeverij De Fontein en Perfecte Buren voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

FB_IMG_1584524896400

De duistere kant is alweer het twintigste boek dat van Karen Rose is verschenen. In dit verhaal lezen we over de kinderpsychologe Meredith Fallon, die al eerder voorkwam in een boek van Karen. Mallory, het meisje dat Meredith in dat verhaal wist te redden uit een leven vol misbruik, woont in het opvanghuis voor jongeren waar Meredith werkt. Op de dag dat ze samen op stap gaan naar een restaurant om te vieren dat Mallory op de universiteit is toegelaten, gaat er echter een hele hoop mis. Er komt een jonge man bij hun tafeltje staan en hij bedreigt Meredith om het leven te brengen. Meredith gelooft er alleen niets van dat hij hier ook maar iets van meent, hij komt namelijk totaal niet over als dat hij hiertoe in staat is of dit überhaupt zou willen. Dit blijkt waar te zijn, maar op het moment dat hij een waarschuwing geeft dat ze moeten bukken, breekt de hel los. Meredith en Mallory weten te ontkomen met de schrik van hun leven… maar de jongen niet. Hij is doodgeschoten, het waarom en hoe dit heeft kunnen gebeuren is nu de vraag.

Rechercheur Adam Kimble raakt hierdoor verwikkeld in een verschrikkelijke en zware moordzaak. Hij moet de moordenaar met zijn team zien te vinden en uitzoeken hoe het verhaal in elkaar steekt. Al snel is duidelijk dat die het voorzien heeft op Meredith: de vrouw van wie Adam zo ongelooflijk veel houdt, maar haar dat niet durft te vertellen, omdat hij nog een appeltje te schillen heeft met zijn verleden. Hij vreest enorm voor haar leven en zet alles op alles om haar te beschermen.

20200308_172628.jpg

 ‘Mijn god. Hij had al die maanden geleden. Alleen. Ik wist het niet. Ik vind het verschrikkelijk dat je lijdt. Ik ben kwaad omdat je bij me bent weggebleven, dat je me nodig had maar me niet voldoende vertrouwde om het me te vertellen. Ik had jou ook nodig.” -blz.261-

Voor Meredith is Adam haar grote liefde, ze snapt alleen niet waarom hij haar nu bijna een jaar geleden zo hard in de steek heeft gelaten. Toch kan ze niet anders dan van hem blijven houden. Het gaat moeizaam, maar de twee trekken langzamerhand toch steeds meer naar elkaar toe. Gaat het ze tijdens deze afschuwelijke moordzaak dan toch lukken om weer samen te komen? En lukt het Adam om zijn demonen uit het verleden het hoofd te bieden en te zien dat er toch echt wel een toekomst mogelijk is zonder al dat verdriet en pijn? De moordenaar speelt in ieder geval een in- en ingemeen spel en alleen de tijd kan leren of een ieder sterk en slim genoeg is om dit te overleven en om die maniak te pakken te krijgen.

20200308_172456.jpg

 “Dat is niet wat ik wilde gaan zeggen,’ zei Meredith licht berispend. ‘Ik wilde zeggen dat haat een stukje van je ziel opeet.” -blz.382-

Karen Rose, wie kent haar onderhand niet? De ‘Queen van de Romantic suspense’. En die reputatie heeft ze wederom waargemaakt in dit boek. Het was spannend van begin tot eind. Karen heeft de gave om personages zo echt over te laten komen, dat je ook daadwerkelijk een band met ze krijgt. Ofwel je mag ze, houdt van ze of je hebt een diepe haat voor ze. Ik houd ervan als een auteur zulke gevoelens bij me kan oproepen en dat is dus inderdaad iets wat je wel aan Karen Rose over kunt laten.

Haar soepele en vlotte manier van schrijven zorgt ervoor dat, als je eenmaal begonnen bent met lezen, je jezelf amper tot stoppen kunt dwingen. De spanning zat er goed in en werd, naarmate ik verder kwam met lezen, steeds meer en meer opgebouwd. Ook de pijn en het verdriet van de personages voelde ik tot in mijn botten. En die grootvader van Meredith, wat is dat een schat van een man, die heb ik echt in mijn lezershart gesloten.

20200224_152029

Al met al een heerlijke thriller met een mooi liefdesverhaal erin verwerkt. Karen bewijst met dit boek maar eens te meer dat ze haar titel absoluut verdiend heeft en dat gaat ze waarschijnlijk nog lange tijd doen ook. Dit boek krijgt van mij dan ook 4 sterren.

Overall rating 🌟🌟🌟🌟

Happy reading!

Liefs,

Bren

One Comment on “Review: De Duistere Kant — Karen Rose

  1. Bren, “The Darker Side,” by Karen Rose, has all the elements that make it a hit with you. -And quite a long thriller novel! It’s a love story, you say, by author Karen Rose, “Queen of the Romantic Suspense,” between Meredith & detective Adam as he tries to solve the murder case. And you say that the characters bond with the reader for love or hate of them. You like that, plus the author’s smooth fluent writing. And when you can’t stop reading a book due to the tension in the story-line, it’s a hit with you!!! –You convey a good read here! Nice review! Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: