Staycation in Cockleberry Bay

Vorige week was de review van Het Winkeltje in Cockleberry Bay te lezen op ons blog. Bren was zo enthousiast over dit boek, dat we besloten zelf gezellig een weekendje door te brengen in het fictieve dorpje, want nu we allemaal thuis moeten blijven, kunnen we eigenlijk alleen maar allemaal een zogenaamde “staycation” nemen 😉 Lezen jullie gezellig mee?

Eindelijk was het zover, we hadden ons er zo enorm op verheugd. Jeffrey had Bren al wel eens verteld over zijn vakanties in Schotland en Ierland en nadat Bren Het Winkeltje in Cockleberry Bay had gelezen wisten we het zeker; we moesten ons maar eens naar het westen begeven en ervaren hoe het er echt uit zag daar! Bren was dolenthousiast geweest over de reis, hoewel ze het tegelijkertijd ook wat eng vond, want ja, op vakantie gaan en zo’n lange reis ondernemen, dat was wel even een dingetje. Maar we kwamen zonder kleerscheuren netjes op tijd aan in het mooie dorpje aan de kust.

Bren had verteld over het hotel, de Ship Inn waar we gelukkig een paar dagen terecht konden, want er was ineens veel animo geweest en er leek ondertussen een aardige stroom toeristen op het plaatsje af te zijn gekomen. Jeffrey had zich verbaasd over het mooie weer dat we hadden, want heel eerlijk gezegd is het in de UK normaal gesproken best regenachtig, maar we hadden het hele weekend een strakblauwe lucht gehad en zelfs de temperatuur was aangenaam geweest. Het perfecte weekendje samen eropuit dus!

Cockleberry Bay Staycation 3

Toen we vrijdag waren aangekomen ergens rond het einde van de middag hadden we allebei weinig puf meer. We hadden ingecheckt bij het hotel en dit keer was Jeffrey niet zijn creditcard vergeten. Bren bleef het verhaal altijd aan anderen vertellen als hij begon over zijn vakantie in Ierland. Daar hadden hij, zijn stiefbroer Jasper en diens vriendin Suze een hele dag verloren aan het vinden van een hotel waar je zonder creditcard een kamer kon huren. Aan het einde van de dag had Jeffrey toen naar Bren gebeld en zijn beklag gedaan over hoe slecht het allemaal geregeld was en dat een pinpas toch ook een wettig betaalmiddel was. Dat zou hem niet nog een keer overkomen en zo ook hier niet! Dus was de creditcard netjes meegegaan om vervelende verrassingen te voorkomen. Toen Jeffrey dus gevraagd werd om de kaart, gaf hij deze af aan de baliemedewerker terwijl hij een brede grijns opzette naar Bren die hem vervolgens maar een schouderklopje gaf om even te laten zien hoe goed hij bezig was.

Zaterdag was de enige volle dag dat we aanwezig waren, dus we wilden er het beste van maken. Bren moest natuurlijk wel naar de Corner shop, niet alleen omdat ze dolgraag Rosa Larkin wilde ontmoeten en haar hond Hot, maar ook omdat we daar van alles konden halen voor onze eigen katten! Want laten we eerlijk wezen, die hadden het ons nooit vergeven als we met lege handen waren aangekomen thuis. Gelukkig hadden we Robin kunnen strikken een weekendje op onze kitties te passen, dus ze waren in ieder geval in goede handen.

Bij binnenkomst in het gezellige winkeltje werden we vrolijk begroet en Bren durfde eerst niet zo goed, maar omdat Jeffrey een gesprek aanknoopte wist Bren uiteindelijk  alsnog een hele conversatie te voeren met Rosa. Wat een leuke vrouw was dat met net zo’n geweldige liefde voor dieren als wijzelf, heerlijk! Nadat we haar vertelden over ons blog en allemaal foto’s lieten zien van de katten gaf ze ons nog wat extraatjes mee, voor als we weer thuis waren. We gingen er weg met veel te veel kattenspeeltjes (met catnip, uiteraard) en kattensnoepjes. Voor de zus van Jeffrey, Marsha, namen we ook nog wat dingetjes mee voor haar hondjes en katten.

Cockleberry Bay Staycation 2.jpg

Na het bezoek aan de winkel besloten we voor een wandeling te gaan. Eerst gingen we even terug naar de Ship Inn om onze spullen weg te brengen en daarna hebben we heerlijk rondgebanjerd rond de klif en over het strand om even uit te waaien. Aan het strand was het wat frisser, maar als je een beetje buiten de wind wist te zitten was het heerlijk vertoeven in het zonnetje en uiteindelijk hebben we zelfs nog een dik uur op het strand gezeten en gezellig samen een boekje gelezen, want zelfs als je op vakantie bent, moet je goed voorbereid zijn dat er een leesmoment komt!

Rond het begin van de avond waren we uiteindelijk pas weer terug bij het hotel. Daar hadden we ons eerst eventjes opgefrist, want rond 20:00 had Jeffrey een reservering geplaatst bij de Lobster Pot, het lokale restaurant dat gerund wordt door Raffaele en Jacob, die samen een stel vormen. Wat een onwijs leuke mensen waren dat en wat hebben we gelachen met ze. Nu is vis niet echt aan Bren besteed, maar gelukkig stonden er op de kaart nog een heleboel andere heerlijke gerechten. We hebben er heerlijk gegeten en wat ging de tijd ook snel voorbij. Na ons etentje hebben we er gezellig nog een drankje of wat gedaan en zijn toen richting het hotel naar onze kamer gegaan, waar we allebei zo uitgeput waren, dat we bijna direct in slaap vielen.

Zondag was het helaas alweer tijd om richting huis te gaan, eigenlijk wilden we allebei niet gaan. Jeffrey vervloekte zichzelf dat hij niet langer vrij had genomen. Ooit zouden we zeker nog weer een keertje gaan en dan wat langer! We hadden nog tot ergens halverwege de middag en dan moesten we weer richting het vliegveld om naar huis te gaan. We genoten nog een laatste ontbijt in een gezellig cafeetje in het dorp, waar we nog net op tijd voor waren, want we zijn allebei geen ochtendmensen. Daarna was het tijd om uit te checken en vaarwel te zeggen voor nu van het mooie, pittoreske plaatsje Cockleberry Bay. Wat een heerlijk weekendje samen was het!

IMG_20200422_145754_376

Wil jij zelf ook een keertje naar Cockleberry Bay? Lees dan dit geweldige boek “Het winkeltje in Cockleberry Bay” en waan je ook in dit geweldige stukje op de wereld. En weet je wat helemaal leuk is, het is een trilogie en binnenkort verschijnt dan ook al het tweede deel in de serie 😀 Hoe leuk is dat! Dus, ga je ook mee op staycation in Cockleberry Bay?

Happy reading!

Liefs,

Bren & Jeffrey

 

 

3 Comments on “Staycation in Cockleberry Bay

  1. Bren & Jeffrey, This was a neat “Staycation in Cockleberry Bay”!!!! –Very imaginative & creative! You had me second guessing my memory of things familiar here until I clicked on your review of the book, Bren. —-where I commented: “Bren, ‘THE SHOP IN COCKLEBERRY BAY,’ by NICOLA MAY, sure does sound like a feel good story! Rosa’s past life & Josh with dog Hot & the way it all came to be with her new life in an apartment at the shore & running the shop she somehow inherited altogether sounds like a neat book to read !!! –Good review! Phil” —This was a fun read from you both on your staycation to Cockleberry! Phil

    Geliked door 2 people

  2. Pingback: Cockleberry Bay Staycation | Rosa Larkin & het ideale weekend in Cockleberry Bay • Reviews & Roses

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: