May the Fourth be with You!

Het is vandaag 4 Mei en hoewel we op deze belangrijke dag natuurlijk dodenherdenking hebben, is het voor mij een extra speciale dag, want het is ook Star Wars Day! Dus zeggen we vandaag: May the Fourth be with You! Iedereen die dit blog en mij een beetje kennen weten dat ik een mega Star Wars geek ben en ik hou zo enorm van het universum dat ooit door George Lucas is verzonnen!

Hoe begon het ooit?

Bren zegt dat ik dit verhaal al té vaak heb verteld, maar ik heb ooit geleerd dat er kracht in herhaling zit, dus ik vertel het graag nog eens… 😛 Toen ik op de basisschool zat, in groep 3 had ik een klasgenootje wiens vader een enorme collectie van Star Wars poppetjes had waar wij ook mee mochten spelen. Hij had zelfs van piepschuim en hout een compleet landschap gemaakt waar we op konden spelen! Ook keek ik daar voor het eerst op videoband de films en ik was direct helemaal verkocht. Alle vreemde wezens, de gevechten met ruimteschepen, en natuurlijk Jedi en Sith! Vooral Luke was destijds echt een held voor mij, al vond ik Chewbacca en Han Solo ook erg tof. En Darth Vader is een perfect voorbeeld van een slechterik die eigenlijk alleen maar slachtoffer is geweest van zijn omstandigheden en manipulatie door Sheev Palpatine. Het is zo’n gaaf universum en hoewel ik soms even een korte pauze neem ervan, keer ik toch altijd weer terug naar dit heerlijke universum vol mystiek, gave personages en enorme diepgang. Het is zo uitgebreid geworden in de loop van de tijd, met boeken, games en speelgoed. Het spreekt enorm tot de verbeelding! Zo begon het dus voor mij, als klein jongetje meteen gebrainwashed en getekend voor het leven. Ich bin ein Nerd. 😛

Star-Wars-Day-May-4th.jpg

Hoe ging het verder?

Kort nadat ik klaar was met de HAVO was ik hélémaal klaar met lezen. De verplichte leeslijst had voor mij de boel zo enorm verpest dat ik jarenlang geen boeken aan had geraakt. Toch had ik toen ik klein was altijd graag gelezen en ik vond het zelf ook jammer dat mijn leeslust verpest was door school. Toen ik uiteindelijk een keer van iemand hoorde dat er ook Star Wars boeken waren, had ik ineens de wilde gedachte om misschien toch maar weer eens te gaan lezen. Bij The American Book Center in Amsterdam hadden ze een hele aparte afdeling voor scifi, fantasy en horror en daar vond ik mijn heil weer. Ik ging de eerste keer weg met de complete Thrawn trilogie van Timothy Zahn en ik had al tig andere boeken zien staan.

20190420_213944
Boven de originele Thrawn trilogie, het tweeluik en twee van de drie nieuwe boeken uit de hernieuwde Thrawn trilogie! 😀 De collectie is overigens compleet nu, al komen er weer nieuwe aan!

Het besef dat er nog zo veel boeken waren van het universum dat ik zo lief had was echt heerlijk, want nu kon ik gewoon lekker door blijven gaan met het beleven van allerlei avonturen en de boeken waren over het algemeen ook nog eens erg goed! Wat mij vooral hielp om de leeslust weer terug te vinden was dat ik ook wist hoe de personages er allemaal uitzagen (behalve de nieuwe natuurlijk), maar daardoor kon ik alles veel gemakkelijker visualiseren en dat heeft me destijds wel enorm geholpen dat ik weer steeds meer ging lezen!

Nog lang niet klaar met “A Galaxy Far Far Away”

Mijn fandom gaat redelijk ver, in de zin dat ik mezelf wel beschouw als iemand die de “lore” van Star Wars wel zo’n beetje uit zijn hoofd kent. Misschien niet alle obscure karakters die het universum rijk is, maar alle films, series en een aardig aandeel van de boeken ken ik. Ook is het heerlijk dat LEGO Star Wars bestaat, want op die manier kan ik twee dingen uit mijn jeugd combineren! Prachtige sets bouwen uit mijn favoriete universum!

LEGO Star Wars
Een deel van de selectie LEGO sets 🙂

Wat natuurlijk ook super tof is is dat Bren Star Wars ook is gaan waarderen en ook dat zij zelf favoriete personages heeft. We zijn bijvoorbeeld allebei gek van Kylo Ren en hebben een zwak voor droids. Maar toch, ondanks dat er zo veel toffe personages zijn, blijft mijn all-time favorite Grand Admiral Thrawn, dat personage uit de boeken van Timothy Zahn is zo ontzettend intelligent en als je de boeken leest dan kun je gewoon haast niet anders dan bewondering voor zijn methodische aanpak hebben. Daarna komt voor mij dan toch Emperor Palpatine! Vooral nadat ik het boek “Darth Plagueis” heb geluisterd is mij nog meer duidelijk geworden wat een sinister en doortrapt figuur Sheev Palpatine is en het feit dat hij ook nog alle touwtjes in handen had bij de First Order maken hem een van de beste villains ooit.

Boekenkast Star Wars
De speciale Star Wars sectie in onze boekenkast, uiteraard met allerlei collectibles en wat LEGO minifigures 😉

Voorlopig ben ik dus nog lang niet klaar met Star Wars, ik vraag me ook serieus af of die tijd er ooit zal komen. Zolang er nieuwe dingen blijven komen en ze zijn goed, zoals The Mandalorian, dan geloof ik er wel in dat het universum nog in goede handen is bij Dave Filoni, die toch grotendeels nu aan het roer staat wat betreft de beste verhalen in het universum. Ik ben ook erg benieuwd wat de volgende film zal worden nu de Skywalker Saga op zijn eind is, maar ik hoop zelf op iets compleet nieuws, in een tijdperk dat nog onbekend is onder de fans. Dat gaat nu al wel gebeuren met de boeken en comics, maar of dat ook zo zal zijn films, dat zal de tijd leren. Ik zal in ieder geval altijd een fan blijven 😉

Wat zijn jullie favoriete Star Wars personages? Laat het ons weten in de comments!

May the Fourth be with You!

~Jeffrey

 

One Comment on “May the Fourth be with You!

  1. Jeffrey, Yes, “May The Fourth Be With You” & Bren!!! Despite the interest of my three sons in Star Wars, I am learning much about Star Wars from all you said. No wonder you became the author of a sci-fi trilogy!!! And to think your schooling turned you off to reading until Star Wars books came along! Yet you loved to read when you were very young! There must be more to this personal story about reading. –A fun read here! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: