Review: LEGO® 75263 Star Wars Resistance Y-Wing Microfighter

Vandaag heb ik eindelijk eens de tijd genomen om te beginnen met de nieuwe serie Microfighters van Star Wars LEGO! Serie 7 is dit al weer en dit keer zijn er weer drie setjes. Twee losse en een dubbele set, voor weer een totaal van vier Microfighters! De set die ik nu heb ik gebouwd is een Resistance Y-Wing met een Minifig van Zorii Bliss, die we in The Rise of Skywalker leerden kennen. Ze had zo een van de leden van Daft Punk kunnen zijn, maar ik vind de outfit en de helm echt wel heel tof!

Resistance Y-Wing 2

Uit het doosje halen we twee zakjes met steentjes, een voor de grote en een voor de kleine steentjes en natuurlijk het instructieboekje. 🙂

Wat mij direct opviel aan het minifiguurtje van Zorii Bliss was dat ze dus geen gezicht heeft onder de helm! Het is gewoon een volledig zwart hoofd. Misschien omdat we nooit haar volledige gezicht zagen in de film? Maar bij Stormtroopers zit er wel altijd een normaal hoofd on de helm, dus ik vond dit wel een beetje jammer.

Resistance Y-Wing 3.jpg

Zorii helpt ook eventjes met bouwen van haar eigen voertuig, wel zo sympathiek 😛 Hier was ik ongeveer op de helft. Het allerleukste deel van het bouwen vond ik denk ik de twee motoren van de Y-Wing, daardoor maakte je het schip ook helemaal af. Wat ik wel jammer vind van de Microfighter is dat hij zeer compact is en een Y-Wing normaal gesproken langer uitgerekt is. Daardoor is deze fighter een stuk minder getrouw aan het oorspronkelijke design.

Resistance Y-Wing 4.jpg

Het rood met wit ziet er wel mooi uit, al blijft voor mij de klassieke Y-Wing de absolute favoriet. Die heb ik ook in het normale formaat. De UCS versie daarvan zou ik ook ooit nog wel eens willen hebben!

Resistance Y-Wing 5.jpg

Overall is dit wel weer een erg leuk setje en houdt je zo’n kwartier bezig als je lekker op je gemak bouwt. Het is ook een makkelijke manier om aan een Zorri Bliss minifig te komen, want ze zit ook bij de grotere (en veel duurdere) versie van de Y-Wing. 🙂 Ik vermoed dat ze daar wel een gezicht heeft, maar dat moet ik nog eens opzoeken 😉

Prijs: 🌟🌟🌟🌟
Bouwplezier: 🌟🌟🌟🌟
Toonbaarheid: 🌟🌟🌟🌟

Overall score: 🌟🌟🌟½

Leg godt, play well!

~Jeffrey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: