Review: The Origins of Yana Paisley

Genre:                         Science Fiction
Uitgever:                     Perubo Publishing
ISBN:                           978-94-92702-19-7
Uitvoering:                 Paperback
Aantal pagina’s:        238
Uitgave:                       Mei 2020

Wij hadden een tijdje geleden al de scoop met dit gloednieuwe boek van Ursula Visser, want ze was zo enthousiast over haar nieuwste telg dat ze ons direct een exemplaar toe had gestuurd! Natuurlijk hebben we toen gelijk op social media de foto gedeeld, want wat is die cover van dit boek toch prachtig! Het nodigt echt uit om dit boek op te pakken en te gaan lezen, vinden jullie niet? 🙂

Yana Paisley Cover.jpg

The Origins of Yana Paisley vertelt ons het verhaal over… Yana Paisley! Zij is een vooraanstaand nano-wetenschapper en heeft een uitvinding gedaan die vele levens kan redden. Als ze dan zelf in een fataal auto-ongeluk terecht komt besluit haar baas haar leven te redden door middel van haar eigen uitvinding. Hierdoor verandert haar complete DNA en is ze niet langer mens, maar meer dan een mens… een zogeheten “transporter”.

20200310_110903

“I never dreamt I would become my own creation.” -Blz. 14-

Na Yana volgen er nog meer van haar “soort” en het lijkt erop dat er een compleet nieuw ras van mensen ontstaat door de Cubes die deze transformatie mogelijk maken. Maar dan gebeurt er iets waardoor de overheid besluit dat er een verbod moet komen op transporters en worden ze allemaal opgejaagd, inclusief Yana, die hoopte buiten schot te blijven.

20200428_132212_1

“Yana feels the deep loss of her dearest friend. The Cube has saved her life, and now it has taken that life, without killing her.” -Blz. 49-

Eerder hadden wij al Evolutie gelezen van Ursula Visser en hiermee liet zij al zien dat ze heerlijke science fiction kan schrijven. We hadden dan ook enorm veel zin om te beginnen aan dit gloednieuwe boek! Eerder vertelde Ursula ons in het interview dat we met haar hadden dat dit verhaal wel wat ouder was, maar dat ze nu uiteindelijk toch had besloten het uit te geven. Was dat een goed besluit? Wij vinden van wel, want wat is dit een gaaf verhaal!

20200426_214851.jpg

“Creating the machine was meant to do good, giving crippled and paralyzed people their life back.” – Blz. 220-

Nadat in het begin van het boek de situatie wordt geschetst zit je al vrij snel volop in de actie. Wat het boek erg goed doet is dat je eigenlijk maar weinig tijd krijgt om even op adem te komen. Yana blijft zoeken naar een manier waardoor ze niet langer opgejaagd wordt, maar aan de andere kant wil ze ook niet dat de techniek die zij heeft uitgevonden in de verkeerde handen valt. Ook wordt ze van meerdere kanten onder druk gezet en proberen twee machten grip op haar te krijgen, waardoor haar leven er niet makkelijker op wordt. Hierdoor wil je steeds maar weer verder lezen en weten hoe het nu allemaal af gaat lopen!

20200219_114016.jpg

Wat het boek ook goed aanhaalt is wat het met je doet als je meer machine dan mens bent, of in ieder geval behandelt wordt als een object waar anderen zomaar over kunnen beslissen. Dit is echt zo’n typisch onderwerp wat in science fiction thuishoort en het maakt dit boek toch ook wel weer net even wat anders dan Evolutie, waar dit thema ook in verwerkt zat, maar op een hele andere manier! Ursula heeft met dit boek in ieder geval weer bewezen dat ze zowel goede scifi als fantasy kan schrijven en we kunnen allebei niet wachten op haar volgende werk!

Cover: 🌟🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟

Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!!!

Liefs,

Bren & Jeffrey

 

One Comment on “Review: The Origins of Yana Paisley

  1. Bren & Jeffrey, I can tell how much you both enjoyed this sci-fi by Ursula Visser, “THE ORIGINS OF YANA PAISLEY.” I recall your interview with her. Jeffrey, I hear essences of your trilogy, “The Shaedon Resurgence” here with Yana Paisley: nano scientist and her invention saving lives; her boss saving Yana’s life by means of her own invention after a fatal car accident; Yana no longer human with changed DNA, but a “transporter;” and with more beings like Yana to follow a completely new race of people emerges!!! –Jeffrey just like your imagining unusual constructs of beings with various dimensions. –Any powers & magicka here with Ursula Visser’s transporters? No wonder you both were so drawn to this sci-fi by Ursula Visser after her “Evolution.” –What’s next for her???!!! GREAT REVIEW! EXCELLENT NOVEL! Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: