Jeffrey’s volgende TBR

Het is weer zover! Mijn volgende vijf boekjes heb ik uitgekozen om de komende tijd te lezen 🙂 Het zijn er twee met wel hele relevante onderwerpen nu en verder eigenlijk lekker veel fictie! Eventjes niet al te veel non-fictie, dat komt na deze boekjes wel weer. Kijken jullie mee naar mijn selectie? ^_^

Monsterlijke Microben — Marc Van Ranst & Geert Bouckaert

Monsterlijke Microben

Dit kinderboek hadden Bren en ik meegenomen bij onze lokale Read Shop vandaan, want het leek ons een interessant boek en we willen ook graag aandacht aan kinderboeken besteden, want lezen kan voor iedereen leuk zijn! 😉 Dit boek had ik al eerder uit dan dat ik dit TBR stapeltje had gekozen, dus de review ervan is al te lezen op ons blog. Zéér informatief en ook een hoofdstuk gewijd aan het Corona-virus dus ook nog eens heel erg relevant! Als je je kinderen een duidelijk beeld wilt geven wat microben zijn en hoe virussen te werk gaan, dan is dit boek hét perfecte kado voor ze!

Abdij van de Nacht — Ellis van Zijll

Abdij van de Nacht.jpg

Momenteel ben ik bezig in dit duistere fantasy boek van Ellis van Zijll. Het gaat over een jongen die zichzelf heeft opgeofferd voor zijn ouders en nu onderdeel uitmaakt van een geloof waar hij zichzelf moet bewijzen. Het is een behoorlijk duistere wereld en het hoofdonderwerp van geloof en wat dat met je doet is een interessant gegeven. Mijn review zal snel volgen!

In tijden van besmetting — Paolo Giordano

Dit boekje gaat over de huidige Corona crisis en is geschreven door een Italiaanse arts. Het is een waarschuwing voor de wereld en ik ben dan ook erg nieuwsgierig wat er in dit boek staat, maar vooral hoe wij als mensheid gehoor geven aan dit soort boeken. Er zullen de komende tijd nog veel meer boeken verschijnen over dit schrijnende onderwerp vermoed ik, maar deze leek me erg interessant, juist omdat Italië zo ernstig getroffen is door het virus.

In tijden van besmetting.jpg

Queen’s Shadow — E.K. Johnston

Queen's Shadow

Dit Star Wars boek stond al een tijd in onze boekenkast en nu is  het toch hoog tijd dat ik er eens aan begin, want ik vind Padmé een heel gaaf personage. Vooral toen ze nog koningin van Naboo was leidde ze vaak een soort dubbelleven en ik vond de werking tussen haar en haar handmaidens altijd gaaf gedaan. Dit verhaal speelt zich af wanneer Padmé geen koningin meer is en voor de keuze staat of ze een ambassadeur gaat worden. Ik verwacht dus veel politieke intriges, iets wat ik best kan waarderen in het Star Wars universum, wat voor mij echt niet alleen maar hoeft te bestaan uit ruimtegevechten en actie.

 

City of Bones — Cassandra Clare

City of Bones.jpg

Als Bren ergens lyrisch over is, dan is het wel de boeken van Cassandra Clare en wie ben ik dan om het niet ook gewoon eens te proberen? De Warrior Cats boeken bevallen me immers ook prima, dus waarom zou dat niet het geval zijn met de Shadowhunters-wereld van Cassandra Clare? Ik ben in ieder geval erg benieuwd, ook al zei Bren er wel bij dat het Young Adult is, maar goed, daar kan ik me denk ik wel overheen zetten. 😉

En?

Wat vinden jullie van mijn keuzes? Ik ben er zelf wel weer erg tevreden over. Ik ben vooral erg benieuwd naar het laatste boek, gewoon puur omdat Bren de boeken zo lief heeft en dat kan niet zonder reden zijn, lijkt mij! Wat lezen jullie de komende tijd? Laat het weten in de commentaren!

Happy reading!

~Jeffrey

One Comment on “Jeffrey’s volgende TBR

  1. Jeffrey, So, two books on the pandemic, one of which I’ve read your review geared for children, Monstrous Microbes, with great illustrations, & the other In Times of Contamination from the Italian perspective. Then Abbey of the Night sounds interesting. The Star Wars book, of course, Queen’s Shadow, …..you have been patient waiting to read. And City of Bones on strong recommendation from Bren!!! –All worthy of your time I am sure. I decided to finally treat myself to all the John F. Kennedy books on my shelf that sat there for years!!! Despite JFK being my hero of idealism since my high school years, I also came to greatly worship his brother, Robert F. Kennedy, as well. Ironically, I have read all my RFK books on my shelf. I actually met RFK & shook his hand in 1964 at the Democratic National Convention in Atlantic City, New Jersey, only 7 months or so after JFK’s assassination. Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: