Review: Hell City, laatste halte – Joanne Carlton

Genre:                    Young-Adult / thriller
Uitgever:                Hamley Books
ISBN:                      978 94 6396 723 5
Uitvoering:           Hardcover
Aantal pagina’s:  147
Uitgave:                28 maart 2020

Hartelijk dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Hell City

Het klinkt logisch natuurlijk als je een boek ziet dat het eerste wat je opvalt gelijk de cover is, maar bij dit boek is dat wel heel erg aanwezig. Vanaf het eerste moment dat ik de cover zag was ik gelijk geïntrigeerd, ik moest en zou dit boek lezen. Want wat voor verhaal zou zich verschuilen achter een cover als deze?

20200420_140306.jpg

“Ze ontwaakt in een brandende stad.
Op de eerste dag ontdekken de monsters haar.
Op de tweede dag leert ze zich te verdedigen.
Op de derde dag redt een hond haar het leven.
En dat verandert alles. “

Vanaf de allereerste pagina word je gelijk het verhaal ingezogen, geen rustig begin of even wennen, nop, niks van dat al. Allie ontwaakt terwijl ze het gevoel heeft te stikken en het enige dat ze zich nog kan herinneren is haar naam. Althans dat denkt ze in ieder geval zeker te weten. Wanneer ze haar ogen durft te openen ziet ze dat ze zich in een wel heel vreemde kamer bevind. De muren branden, alles om haar heen staat volledig in de hens. Haar wereld, of waarvan Allie zeker weet te zeggen, haar leven waar ze na haar dood in ontwaakte, staat volledig in vuur en vlam. Ze lijkt in de hel te zijn beland en al snel komt ze in aanraking met verschrikkelijke monsters…gaat ze dit overleven en waarom in vredesnaam is ze hier terecht gekomen?

20200429_130006.jpg

“Ze zal hun armen nooit meer om haar heen voelen. Ze zal nooit meer geknuffeld en gezoend worden. Ze is hen kwijtgeraakt, net zoals zij haar verloren toen ze stierf.” -blz.49-

Dit verhaal heeft me onwijs versteld doen staan, wat begon als een soort van horror verhaal met gruwelijke monsters erin, kreeg ineens een heel andere wending. Tijdens het lezen begon ik dingen te vermoeden als depressie, want als iets heel duidelijk naar voren werd gebracht was dat wel de pijn en het verdriet dat Ally nog altijd met zich mee droeg. Toch bleef ze vechten en ging ze door, ondanks de heftigheid van de monsters waar ze mee te kampen kreeg in de hel. Haar liefde voor de hond die ze op haar derde dag daar ontmoet is zo puur, zo zie je maar dat de liefde voor dieren heel veel goeds met de mens kan doen. Ik kan heel lang praten over dit boek, want het is gewoon ontzettend goed en zit zo onwijs knap in elkaar, maar dat ga ik niet doen. Want dit boek moet je gewoon zelf lezen. De illustraties erin zijn werkelijk waar prachtig. Ze geven net dat beetje extra wat zo perfect past in een verhaal als dit. En de boodschap van het boek is onwijs sterk. Aanraden aan jonge kinderen doe ik dit boek niet, daarvoor is het denk ik toch wel te heftig. Maar voor de Young-Adult leeftijd perfect geschikt en ook zeker voor ouder. Dit verhaal zal een hoop mensen wakker schudden, hopelijk op de manier zoals het bedoeld is.

Cover: 🌟🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟

Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!!!

Liefs,

Bren

One Comment on “Review: Hell City, laatste halte – Joanne Carlton

  1. Bren. Your review definitely makes the reader want to read this book. There must be a lot packed into this short novel about Ally’s existence, dead or alive, & her environment, hell or wherever!!! And you are so right! That book cover just draws the reader in!!! And you say the book continues with excellent illustrations! I like the quote you chose under your photo of the book on the table; “She wakes up in a burning city. On the first day, the monsters discover her. On the second day she learns to defend herself. On the third day, a dog saves her life.
    And that changes everything.” –Powerful tempo to this! This young adult thriller, as you said, is not for young children, but young & older would enjoy it! –Well done once again! Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: