Jeffrey’s derde wrap-up van 2020

Dit is mijn derde wrap-up van vijf boeken die ik heb gelezen de afgelopen tijd! Aangezien ik de laatste tijd meer lees, ben ik flink op weg om mijn leesdoel van 25 boeken al in de eerste helft van dit jaar te halen! πŸ™‚ Hieronder nog een mooi overzicht van de boeken die ik heb gelezen. Nu eens kijken wat ik er van had verwacht en wat ik er uiteindelijk van vond! πŸ˜‰

20200323_121811

Outer Order Inner Calm β€” Gretchen Rubin

Outer Order Inner Calm

Dit boekje las ik vrij kort nadat ik thuis kwam te zitten met mijn burn-out. Ik hoopte dat ik door dit boekje ook die innerlijke rust zou kunnen vinden die als belofte op de kaft prijkt. Het leest in ieder geval super makkelijk weg allemaal en Outer Order Inner Calm staat dan ook bomvol tips en wat ik vooral erg fijn vond was dat er meerdere malen in het boek staat dat er niet één magische methode is. Mensen zijn allemaal anders en wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. Erg verfrissend na het lezen van diverse zelfhulpboeken die allemaal beweren de gouden methode te bevatten om je leven ingrijpend te verbeteren! Voor mijn review, klik hier.

Loving Someone with Bipolar Disorder – Julie A. Fast & John D. Preston

1001004011544412

Dit boek heb ik nog niet uit, maar dat komt omdat het een “doe-boek” is. Elke keer lees ik een stuk en dan moeten Bren en ik samen van alles gaan doen. We zijn nu op een punt gekomen dat we bijvoorbeeld al heel veel symptomen van depressie op papier hebben staan, een lijst met “dingen die werken” en nu zijn we op een punt aanbeland waar we op zoek moeten gaan naar triggers. Want, als je triggers in beeld brengt, kun je dus ook ervoor zorgen dat die drastisch afnemen! Het gaat nog wel even duren voor dit boek dus echt uit is, maar ik vind dat we er al best wel veel baat bij hebben gehad. Het heeft mij in ieder geval al wel wat inzichten gegeven, al merk ik wel dat dit boek ook echt geschreven is voor zeer extreme gevallen, waarbij de partner zijn/haar leven ook echt in gevaar brengt. Gelukkig heeft Bren zo veel ervaring met haar ziekte dat ze veel van wat in dit boek als tips worden gegeven al doet en daar ben ik natuurlijk erg blij mee. Maar het kan natuurlijk altijd iets beter en daar gaat dit boek ons zeker bij helpen!

The Origins of Yana Paisley β€” Ursula Visser

ursulavisseryanapaisley10666

Aanstaande zaterdag komt onze duo recensie voor The Origins of Yana Paisley online, dus ik mag nog niet teveel zeggen over dit nieuwe boek van Ursula Visser. We hadden laatst ook een heel leuk interview met haar via videobellen gedaan en die kun je natuurlijk nog wel even gezellig hier nalezen! Wat ik wel alvast kan vertellen over dit scifi boek is dat de kaft uitnodigt tot lezen en dat het onderwerp van mens/machine door Ursula weer op haar geheel eigen wijze is neergezet! Zaterdag lees je meer over dit boek op ons blog! πŸ˜‰

Ayoade on Top β€” Richard Ayoade

Ayoade on Top 2

Sommige mensen kennen Richard Ayoade waarschijnlijk van de Britse comedyserie The IT Crowd. In deze serie vond ik hem al erg grappig in zijn rol van Maurice Moss. Dit boek laat zien hoe grappig Richard Ayoade ook in het echt is. Ik heb echt de ballen uit mijn broek gelachen om sommige stukken uit dit boek! Nu moet ik alleen de film nog eens zien, want als ik Ayoade mag geloven is het een ondergewaardeerd meesterwerk van ongekende klasse. Mijn recensie kun je hier lezen.

Het Huis van de Roos β€” Esther Wagenaar

20191129_111624

Het was hoog tijd dat ik verder ging met de Terra 7 trilogie van Esther Wagenaar, want ik wilde zo graag weten hoe het verhaal nu verder ging en vooral hoe het nu met Conrad ging, want die verdween uit het beeld in het eerste deel. Dit tweede deel gaat over hoe het hem verging gedurende hetzelfde tijdsbestek als waar de wegen splitsen in deel 1. Het enige wat ik jammer vond is dat ik nu moet wachten op het laatste deel, want mijn hemel, wat eindigt dit boek met een cliffhanger van jewelste. Bijna hatelijk gewoon, haha. Mijn recensie is hier te lezen!

That’s a wrap!

Dat was het weer voor deze keer. Mijn volgende stapel boekjes is al weer gekozen, dus daar ga ik jullie van de week nog weer even mee lastigvallen! πŸ˜‰ Ben erg benieuwd of hier boeken tussen zitten die jullie kan bekoren. Vooral Ayoade on Top was een zeer aangename verrassing, ik heb lang niet zo gelachen bij het lezen van een boek. De rest van de boeken voldeed ruim aan de verwachtingen en kan ik ook zeer aanbevelen, helemaal als je nog nooit iets van scifi hebt gelezen, dan is de wereld van Esther Wagenaar een aanrader en The Origins of Yana Paisley geen enorm dikke pil en daardoor een erg toegankelijk uitstapje, mocht je het genre nog niet goed kennen. πŸ™‚

Happy reading!

~Jeffrey

One Comment on “Jeffrey’s derde wrap-up van 2020

  1. Jeffrey, Great job reviewing these five books on your way to reading 25 books for the first half of the year. I took notes from each of these books but will spare you repeating what you said. –Just to say how Outer Order/Inner Calm helped you & made no claim to being the one magical method. And how Loving Someone with Bipolar Disorder is a work in progress for you & Bren with activities & how good the book is re depression symptoms & triggers. The other three books, one review coming up & the other two books I have read your reviews as well as having read your reviews of the first two books here! Good job always! Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: