Review: Home Remi versie 3.0 – Lara Reims

Genre:                   Young Adult / Scifi
Uitgever:              Hamley Books
ISBN:                     978 94 6396 717 4
Uitvoering:          Hardcover
Aantal pagina’s: 389
Uitgave:               Maart 2020

 

Hartelijke dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Remi 3 kaft

“Wetenschap kan bepalen wat er is, maar niet wat er moet zijn.”
-Albert Einstein-

 

Zoveel antwoorden, zoveel vragen, zoveel verdriet. En dan moet je ook nog examen doen. En omgaan met het feit dat je vriendin een nieuwe liefde heeft. Maar dan ontdek je wat de inzet is van het conflict tussen Thot en Zeger. En welke rol er voor jou is weggelegd.

Remi leeft op een plek vol magische technologie. Hij is op zoek naar de waarheid over zichzelf. Iemand reikt hem puzzelstukjes aan vanuit het duister. Maar wie? En kan hij hem of haar vertrouwen? Steeds duidelijker tekent de toekomst van het Creodroom zich af. Onlosmakelijk verbonden met de toekomst van Remi. Vanaf nu zal alles anders zijn.

 

Daar was ‘ie dan eindelijk, het derde en tevens laatste deel in de trilogie over Remi en het Creodroom. Wat heb ik hier naar uitgekeken. En wat was ik dan ook blij dat ik deze wereld weer in kon duiken om te lezen hoe het Remi en Emma verder ging. Tegelijkertijd ook wat huiverig juist omdat dit het laatste deel was in deze fantastische trilogie. Maar dat heeft me niet weerhouden gelukkig 🙂 Want wederom was dit een geweldig boek om te lezen. Remi komt steeds verder in zijn zoektocht naar zichzelf. Hij moet en zal erachter komen hoe het nou precies allemaal in elkaar zit en waarom zijn ouders die keuze hebben gemaakt. Hen vragen kan hij het natuurlijk niet meer. Aan de ene kant vol woede, maar aan de andere kant vol passie zet hij voort. Zijn de antwoorden die hij krijgt ook echt degene waar hij vrede mee kan hebben, of had hij dit liever niet allemaal geweten?

“Gek dat de dingen die voor ons de impact van een tsunami hebben, vaak zo onopgemerkt blijven voor de rest van de wereld. “-blz.107-

Remi 3

Maar niet alleen Remi is met een zoektocht bezig, zo ook Thot en wel met iets heel erg gaafs. Tenminste dat vindt Emma in ieder geval. Want dat zou wel eens haar droom kunnen waar gaan maken…of niet? Home maakt zijn naam waar, want het is als thuiskomen, ik sloeg de bladzijdes om, begon met lezen en was weer helemaal terug in het Creodroom. Wat is dat toch een fantastische plek en wat zou het gaaf zijn als zoiets toch echt zou bestaan. Maar natuurlijk heeft elk mooi iets ook zijn keerzijde, net als dat elk fout ding ook tot iets moois zou kunnen leiden. Dit boek geeft je alle informatie die je zocht en daarmee, als je dat niet al deed, sluit je Remi en Emma voor altijd in je hart. Of in mijn geval nog wel heel wat meer personages, hahaha.

“Uiterlijk, geheugen, intelligentie…ik zag er geen enkel probleem in om mezelf uit te breiden met de nodige extensies en upgrades. Tot ik op een ochtend in de spiegel keek en me afvroeg wie die vrouw was die naar me staarde met een uitgeruste, frisse blik ondanks het feit dat mijn lichaam doodmoe was en mijn geest aanvoelde als in watten verpakt.” -blz.135-

Toen was daar dan toch het moment dat het boek uit was en ik kan je zeggen dat ik me ineens heel erg eenzaam voelde. Want er komen (als het niet goed is :p) geen verhalen meer over het Creodroom en haar bewoners en man wat ga ik ze missen. Lara Reims heeft zo’n onwijs gave wereld weten te schapen waar jong en oud nog jaren van zullen kunnen genieten. Ik zal deze trilogie zeker vaker gaan lezen en natuurlijk ook de andere boeken die nog van haar zullen volgen, want dat ze er een fan bij heeft met mij, dat is een ding dat zeker is. Maar ook zal ik stiekempjes de hoop blijven houden ooit in de toekomst toch nog iets te horen over hoe het ze nu vergaat. De wereld van Remi is een absolute aanrader voor jong en oud en voor een ieder die van scifi houdt. Schaf deze trilogie aan en waan je ook in deze geweldige wereld, je zult er absoluut geen spijt van krijgen 🙂 En daarna kunnen we er gezellig over praten ook nog 🙂 Maar er is ook nog iets wat echt een onwijs pluspunt is aan deze boeken, buiten dat het verhaal gewoon onwijs goed is….en dat is het lettertype, want dat leest zo onwijs fijn weg en door de perfecte regelruimte tussen woorden en nieuwe zinnen zijn deze boeken ook absoluut heerlijke weglezers voor mensen met dyslexie.

“Nog een keer draait ze zich om en staart Remi aan. ‘Rust niet voor je alles weet, jongen. Vertrouw alleen jezelf.” -blz.300-

Remi 3 blogtour banner

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟1/2
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟1/2

Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!!!

Liefs,

Bren

 

 

 

One Comment on “Review: Home Remi versie 3.0 – Lara Reims

  1. Bren, “Home Remi Version 3.0” must be quite a book in this third installment of this trilogy by Lara Reims!!! Your review is filled with praise overflowing about Remi & Emma and the Creodroom. –And almost sadness on your part that this Young/Adult sci-fi trilogy is over. Your review definitely conveys its been a cool ride reading Lara Reims’ three books! -Great job! Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: