Review: Het Huis van de Roos — Esther Wagenaar

Genre:                   Science Fiction / Fantasy
Serie:                     Terra 7 #boek 2
Uitgeverij:            Celtica Publishing
ISBN:                     978 94 93158 09 2
Uitvoering:          Paperback
Aantal pagina’s: 349
Uitgave:               November 2019

Het Huis van de Roos is het tweede deel in de Terra 7 scifi serie van Esther Wagenaar. Met het eerste deel Het Groene Kristal maakten we kennis met de wondere wereld Terra 7 waar een team van Aardse wetenschappers heen is gestuurd om te kijken of de kolonisatie van de planeet gelukt is en of de paradijselijke samenleving die er gesticht zou worden ook daadwerkelijk van de grond is gekomen.

Screenshot_20191209-145302_Chrome

In het vorige deel volgden we uiteindelijk Virginia, Zania en Dion die de jungles introkken op zoek naar het volk van Dion, de Beryls. Al die tijd vroeg ik me maar af “Wat is er nou in Godsnaam met Conrad gebeurd dan?” maar toen ik deel 1 uit had, had ik daar nog geen antwoord op. In dit boek kom je erachter wat er met hem allemaal is gebeurd vanaf het moment dat het gezelschap zich opsplitste. En dat is nogal wat!

Conrad is een Aardse wetenschapper en hij heeft veel technische kennis, alleen loopt hij tegen het dilemma aan hoeveel van deze kennis hij mag delen met anderen. De volkeren die op Terra 7 (of Terax, zoals de bewoners de planeet zelf noemen ondertussen) leven zijn namelijk technologisch gezien niet zo ver gevorderd als hij en dat levert soms de nodige morele dilemma’s op. Toch denkt hij dat hij de planeet veel te bieden heeft, al was het alleen maar om alle onrecht uit de wereld te krijgen, want Conrad is een wereldverbeteraar en hij kan er dan ook slecht tegen dat deze wereld zoveel ongelijkheid heeft.

20191208_144428

Wat heb ik weer genoten van mijn verblijf op Terax! De verhaallijn van Het Huis van de Roos is opgedeeld in drie delen, waarbij we Conrad en zijn reisgenoten volgen. In eerste instantie is hij op reis met Bridget, een vrouw die bij het verzet zit en tegen het regime van Falk strijdt. Conrad heeft zich aangesloten bij het verzet en moet samen met haar naar het noordelijke continent reizen om de ruimtecapsule te vinden waarmee Conrad destijds met het hele team op de planeet was gestort, nadat ze waren neergeschoten door een ruimtekanon. Onderweg worden ze echter aangevallen door een patrouille van de Afranen. Hoewel ze de aanval overleven is hun schip kapot en ook dat van de Afranen is volledig uitgebrand, maar er is een overlevende en Conrad besluit de jonge Duncan zijn leven te redden, tegen de wil van Bridget in.

We leren in dit boek heel veel over de Afranen, hun samenleving en hoe een kleine elite alle macht in handen heeft, hoewel ook die elite steeds meer op een dictatuur begint te lijken met de ambities van Falk, die alle macht over de huizen lijkt te krijgen. Je leeft volledig met de personages mee en merkt goed hoe doordacht de wereld is die Esther Wagenaar neer heeft gezet. Waar het eerste deel zich in natuurrijke gebieden afspeelt zitten we nu in een volledig andere wereld die wat op die van ons lijkt, met enorme verschillen in de klassen en vooral de rassen en hun rol in de samenleving. Als je pech hebt ben je zelfs een slaaf en zul je dat de rest van je leven ook blijven.

20191129_111624

Het fijne van Esther Wagenaars schrijfstijl is dat ze de tijd neemt om een wereld en situatie te schetsen voor de lezer. Hierdoor is het tempo van het verhaal niet erg hoog, maar dat is als je bijvoorbeeld van trage films houdt alleen maar een pluspunt. Je komt zo veel te weten over de wereld, maar niet op een manier dat het verhaal vol staat met infodumps. Toch had ik soms dan wel even iets van “iets meer vaart mag soms wel”, maar tegelijkertijd gleed ik ook zo door het boek heen, door de fijne schrijfstijl. Het enige andere minpunt aan het boek vond ik zelf dat hij op een gegeven moment uit was en dat ik nog met een heleboel vragen achterbleef! Wat dat betreft is dit deel wel echt een tweede deel van een trilogie, ik kan dan ook niet wachten om te weten hoe alles eindigt! Ik kan de serie dan ook niet genoeg aanraden, want het is heerlijke scifi met wat fantasy elementen én het is van Nederlandse bodem! Helaas moeten we nog even wachten op het laatste deel, misschien moet ik maar eens vragen of ik mag proeflezen voor het volgende deel. 😛

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟½
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟

Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy reading!

~Jeffrey

 

 

2 Comments on “Review: Het Huis van de Roos — Esther Wagenaar

  1. Jeffrey, As an author of a sci-fi trilogy yourself, no doubt “The House of the Rose” has much appeal to you!!! Author Esther Wagenaar moves on from Book I, “The Green Crystal,” in this Terra 7 trilogy about the Earth scientists sent to check on the success or not of the colonization of Terra 7. And while you said the tempo of the book moves slowly, author Esther Wagenaar’s style moved you through the pages. Apparently, the author’s story development here in Book II hooked you enough to want to read the unfinished or yet unwritten Book III & even joke about being willing to proof read it!!! And you are obviously proud that this “wonderful scifi with some fantasy” comes from a Dutch author!!! As I read about the story & characters in your review, I couldn’t help but reflect how modest Esther Wagenaar’s Terra 7 trilogy pales in complexity to “The Shaedon Resurgence” trilogy by YOU!!! –Excellent review! Phil

    Like

  2. Pingback: Jeffrey’s derde wrap-up van 2020 – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: