Review: Krachtig ontwaken – Maja Vermeulen

Genre:                       Jeugdboek vanaf 12 jaar
Uitgever:                   Kramat
ISBN:                          9789462420977
Uitvoering:               Paperback
Serie:                         Heksenzielen #1
Aantal pagina’s:      160
Uitgave:                    April 2019

Met dank aan Maja Vermeulen en Uitgeverij Kramat voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Screenshot_20200412-213418_Chrome.jpg

Dit verhaal vertelt je over de zeventienjarige Olivia en haar beste vriend Leonard, ook wel Nerd genoemd. Tien jaar geleden verloor Olivia haar moeder en wist zij zelf ternauwernood te ontkomen. De nacht voor haar verjaardag heeft ze er opnieuw een afgrijselijke nachtmerrie over.

“Toen die kerel onder het bed gluurde, dacht ik dat ik gevonden was. Gelukkig werd hij afgeleid door de geluiden van geworstel buiten. Door het geschreeuw op straat liep de man direct de kamer uit, anders was ik ook gevonden…en verdwenen. Dood. Voor altijd weg.”-blz.7-

Olivia heeft de dromen vaker, maar eraan gewend raken doet ze nooit. Ze snapt ook nog steeds niet waarom dit hun is overkomen. Nog steeds is ze op zoek naar de puzzelstukjes die haar de oplossing van het vreemde en afschuwelijke gebeuren zullen  geven. Als Olivia op haar verjaardag bij haar beste vriend Nerd is, krijgt ze ineens een verschrikkelijke pijn bij haar borst, ze schrikken zich dan ook helemaal wild als er ineens een bol voor haar borstkas blijft zweven. Al snel roepen ze Olivia haar vader erbij en die heeft dan ineens heel wat uit te leggen. Haar vader vertelt haar dan dat de blauwe bol die tevoorschijn is gekomen haar ziel is en niet zomaar een ziel, maar haar heksenziel. Olivia is namelijk net als haar moeder een heks, een waterheks om precies te zijn. Haar moeder kon toveren….hoe raar dit toch aan de ene kant ook mag klinken, Olivia gelooft haar vader onmiddellijk. Hij overhandigt haar dan ook een koffer met een wel heel bijzondere inhoud. De grimoire die van haar moeder, oma en nog verder terug is geweest. Oftewel het handboek voor een heks waar zij al haar spreuken en gedachtes in opschrijft. Olivia is zo blij en begint snel met lezen in het boek, dat haar zoveel informatie geeft. En haar het gevoel geeft dichter bij haar moeder te staan dan ooit het geval is geweest.

20200406_212342.jpg

Op de dag dat Olivia zeventien werd, zijn haar magische gaven gewekt en nu is het zaak dat ze hiermee leert omgaan, maar wel heel voorzichtig. Het is gevaarlijk om er voor uit te komen dat ze een heks is. Als snel stapelen de problemen zich op en vlucht ze samen met Nerd weg voor het gevaar. Door middel van een toverspreuk denkt ze hun naar een andere plaats te kunnen toveren. Echter is dit niet alleen zomaar een andere plaats, maar ook een volledig andere tijd. Ze zijn een heel stuk terug de tijd in gegaan….Hier ontmoeten ze allerlei mensen, waaronder krachtige heksen en een gevaarlijke tovenaar. Zijn ze wel echt het gevaar ontvlucht of is er een andere reden waarom ze precies hier zijn beland?

20200401_171808

“In paniek heb ik per ongeluk een soldaat in brand gestoken en die liep als een fakkel naar buiten. Gillend werd ik mijn huis uit gesleurd. Buiten stond de geestelijke te wachten naast de leider van de soldaten. Hij keek mij met haat aan en preekte dat God geen hekserij tolereerde.”-blz.76-

Krachtig Ontwaken is het eerste deel uit de Heksenzielen trilogie, het is een jeugdboek voor kinderen vanaf twaalf jaar. Ik ben gek op boeken over heksen en hekserij en hoe leuk is het dan om er een te mogen lezen en recenseren! Juist, heel erg leuk. Ik moest eerst wel even wennen aan het Vlaamse taalgebruik, maar daar was ik al snel aan gewend 🙂 Het verhaal zit absoluut leuk in elkaar en leest lekker vlot weg. Boordevol avontuur en toverkracht. Wat ik wel wat jammer vond is dat er niet echt veel op de personages zelf wordt ingegaan, waardoor je niet echt een hele sterke band met ze opbouwt.  Ook vond ik dat vooral Olivia behoorlijk heftige dingen best snel voor lief nam en er niet heel erg mee leek te zitten. Ja even, maar dat was daarna al snel voorbij. Dit is natuurlijk niet echt hoe het er normaal gesproken aan toe gaat, dus dat vond ik af en toe wat apart. Maar hoe dan ook, het is absoluut een leuk boek om te gaan lezen en ik kan het dan ook zeker aanraden. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het tweede deel en kijk er naar uit om er dan achter te komen hoe het ze verder vergaat.

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟1/2
Verhaal: 🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟1/2
Papiergeur: 🌟🌟🌟

Overall: 🌟🌟🌟1/2

Happy Reading!!!

Liefs,

Bren

One Comment on “Review: Krachtig ontwaken – Maja Vermeulen

  1. Bren, Sounds like a neat book for kids!!! And “Powerful Awakening” being the first book of the Witches’ Soulstrilogy, author Maja Vermeulen offers children plenty to look forward to about witches and witchcraft! And written in Flemish you said! –Good job! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: