Even voorstellen: Blix

Hallo allemaal! Misschien hebben jullie mij wel eens eerder op foto’s voorbij zien komen van mijn mama of papa. Mijn naam is Blixem, of Blix voor vrienden, maar hoe je me ook wilt noemen, het maakt me eigenlijk niet zo heel veel uit. Ik woon al twaalf jaar op deze aardbol en nu sinds wat langer dan een jaar in dit appartement, waar het me erg goed bevalt!

20200411_141401

Er zijn een aantal dingen die ik erg graag doe: zonnebaden, lange dutjes van een paar uur, lekker eten en knuffelen. Het is erg belangrijk dat als je wilt eten, of knuffelen dat je dat aan de hele wereld bekend maakt door zo hard mogelijk te mauwen. Probeer het zelf maar eens en je zult versteld staan hoe snel je de aandacht van je omgeving hebt! Bij mij werkt het altijd. Het werkt zelfs midden in de nacht, al heb ik wel gemerkt dat niet iedereen daar even vrolijk van wordt.

20190224_004738.jpg

Een van mijn grootste specialiteiten is slaapyoga. Ik ga dan in allerlei posities liggen waar mensen jaloers op zouden zijn. Mijn mama heeft zelf wel eens geprobeerd om bepaalde poses aan te nemen die ik had, maar vreemd genoeg ontspande zij er niet door. Ik denk dat ze het gewoon niet helemaal goed deed, want ik ben na menig sessie weer compleet gerevitaliseerd. Maar ik wil haar wel complimenten geven voor het proberen, want dat zie ik papa nou bijvoorbeeld nooit doen en die klaagt altijd over dat hij zo’n pijn heeft in zijn rug. Hij zou het écht eens moeten proberen. Eigenlijk zou ik er eens een boek over moeten schrijven, of misschien is vloggen ook wel een optie. Al moet ik toegeven dat ik daar eigenlijk toch misschien wat te lui voor ben.

20190202_013930
Ik noem deze pose “De kippenpoot”, Bobbie had me deze geleerd en ik heb hem verder ontwikkeld.

 

Nu het weer mooier weer wordt lig ik in de ochtend graag in de zon, want er is niks lekkerder dan je op laten warmen door die heerlijke stralen die via het raam naar binnen komen! Meestal mediteer ik dan ook nog ondertussen en voel ik me compleet zen. Mensen zouden daar ook eens wat meer stil bij moeten staan. Al zie ik Bren en Jeffrey soms wel met hun ogen dicht op de bank zitten terwijl ze luisteren naar iemand die van alles zegt. Ik heb ook gemerkt dat als ik dan water ga drinken terwijl ze hun ogen dicht hebben, dat ze dan heel hard moeten lachen. Dat brengt dan ook direct weer een lach op mijn gezicht, dus ga ik er nog eventjes mee door. Mijn dorst moet immers ook gelest worden, dus het is win-win in dat geval!

20190713_134846.jpg

Mijn clangenoten zijn ook allemaal prima. Mijn moeder Mysty is nog steeds de clan oudste en ik ben erg blij dat ze nog steeds bij ons is, ondanks dat ze wel wat mankementjes heeft. Met Storm bots ik soms een beetje, maar die is dan ook vaak zo druk en daar hou ik niet zo van, dus is het dan aan mij om hem even op zijn plaats te klauwen. Medusa en ik hebben ook een goede verstandhouding, zij heerst meer over de hoogtes en ik ben meer de vloermanager. En dan is er nog Bobbie… Zij is in korte tijd een erg goede vriendin van mij geworden en vaak liggen we lekker saampjes op de vloer, vooral in de ochtend als we wachten op de bezorging van ons eten spenderen we vaak tijd samen. Ik denk dat ik stiekem wel een oogje op d’r heb, maar of dat ook wederzijds is? Ik ben speciaal voor Bobbie een dieet gaan volgen en ben inmiddels dan ook al 2 1/2 kilo kwijt, dus nog even en ik ben zeker volledig onweerstaanbaar voor haar. 😀

20190909_084248
Is ze niet mooi?

Het leven is prima als je lekker rustig aan doet, zoals ik, dus dat zou ik nog even mee willen geven. Sta eens wat vaker stil bij hoe heerlijk het leven kan zijn en geniet van de kleine dingen en schreeuw om aandacht als je het nodig hebt, want uiteindelijk willen we allemaal toch hetzelfde; dat onze vrienden en familie ons liefheeft.

Heel fijn Paasweekend!

Liefs en een koppie,

Blix

4 Comments on “Even voorstellen: Blix

 1. Mooi verhaal Jeffrey
  Heerlijk zo’n Katten leven
  In zo’n fijn gezin.
  Fijne Paasdagen voor jullie
  Groetjes knuffel op afstand.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dear Blix, I enjoyed your article for many reasons. I should start a chart on the other cats you talk about. We knew about Storm already. –Now Mysty, Medusa, & Bobbie! There’s so much to know. From what you said, you came with Bren to live with Jeffrey! Love hearing about your activities from meditating to yoga & sunning, but especially how you get plenty of food from Jeffrey & Bren by meowing as hard as possible…..even in the middle of the night!!! And then there is your water drinking ritual! Blixem, you have a great life there with Bren & Jeffrey! Phil

  Like

 3. Hallo Blix! Hier in huis woont Veerle, die helpt mij bij het bloggen. En ze beslist mee welke boeken ik (niet) lees. Help jij je menselijke huisgenoten ook zo goed? 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: