Regelmaat en een rustig hoofd

Om maar direct met een cliché de deur in te trappen; het zijn aparte tijden! Bren en ik zitten nu net als zovelen al een maand thuis met elkaar. Wat ik zelf hilarisch vind is dat veel mensen er nu pas achter komen dat ze eigenlijk helemaal niet goed bij elkaar kunnen zijn. Bren en ik? Wij redden ons dan weer prima! Ieder doet een beetje zijn eigen ding en ook het huishouden is redelijk verdeeld.

Toch, omdat je dan thuis zit en ik niet alleen vanwege het Corona virus, maar vooral omdat ik een burn-out heb. Gelukkig ben ik daar nu voor in behandeling en daar ben ik zelf erg blij mee, nadat ik me een hele periode futloos en stuurloos heb gevoeld. Want je komt dan zomaar ineens thuis te zitten, terwijl je altijd een bepaalde routine hebt en aanhoudt. Dat valt dan ineens weg, maar ja, wat dan nu?

Zowel Bren en ik zijn erg gebaat bij regelmaat (eigenlijk elk mens), vooral bij het managen van de symptomen van Bren d’r bipolaire stoornis is het super belangrijk, maar ook zeker om mijzelf weer een beetje in het gareel te krijgen. We hebben namelijk een maand niet gelet op wekkers zetten en hoe laat we precies naar bed gingen (we zijn allebei avondmensen, dus het werd vaak laat…). Kortom, het was echt weer tijd om de ochtendroutine op te pakken!

Bren postte haar review al van Miracle Morning en de methode die zij zelf heeft gevonden die voor haar werkt. Momenteel doen we eigenlijk de routine samen, omdat we toch tegelijk opstaan en onze routine feitelijk hetzelfde is, op wat lichamelijke oefeningen na dan. Dat werkt erg fijn, want op die manier starten we in ieder geval de dag al elke keer op dezelfde manier en kunnen we daarna de rest van de dag een stukje beter aan.

20200402_160017

Wat erg goed helpt nu is de meditatie, daar worden we allebei een heel stuk rustiger van en dit doen we dan ook met een app genaamd “Headspace”, ikzelf gebruik deze app al een langere tijd, het is een guided meditation app waar je kunt kiezen hoe lang je wilt mediteren en vervolgens wordt je door het hele proces geleid. Tegenwoordig kun je zelfs kiezen of je dan een mannen- of vrouwenstem wilt horen. We doen nu die met de vrouwenstem, maar die is nog niet voor alle meditaties beschikbaar, want het is een nieuwe feature.

Gisteren toen we in de Bruna kwamen zagen we ook een boek van Headspace liggen en uiteraard kon ik die niet laten liggen, dus die heb ik dan ook gekocht! Dit boek zal vast inspelen op de meditatie techniek die ook in Headspace wordt gebruikt, maar waar het vooral om draait is dat je je hoofd even leeg maakt en dat is nu precies wat veel mensen goed kunnen gebruiken, helemaal nu met alle gekte rondom het Corona virus, want Bren en ik worden in ieder geval flink gestoord van al die mensen die maar geen afstand houden in de winkels, of nog steeds allerlei dingen hamsteren terwijl het niet nodig is.

Wij hebben het geluk dat we allebei introvert zijn en ons prima kunnen vermaken zonder continu weg te zijn, of onder de andere mensen. Ervaren jullie ook een gebrek aan regelmaat nu door deze crisis? Hopelijk weet iedereen er creatief mee om te gaan en er zo een draai aan te geven. Wij blijven jullie uiteraard tips geven voor boeken en andere leuke hobby’s! 😉

Happy reading!

~Jeffrey

2 Comments on “Regelmaat en een rustig hoofd

  1. Jeffrey, “Headspace” sounds interesting as a guide to meditation. Love to hear more about meditation! I am surprised to hear you feel safe to go out to a shop. Here we are practicing going nowhere but for groceries every other week! Be safe! Be well! Phil

    Geliked door 1 persoon

    • It’s not that I feel a 100% safe, but when we keep our distance and practice all the other safety precautions we shouldn’t live in fear, I think. It’s different I think when you’re younger, because the virus has a higher mortality rate among the elderly. But we do take every precaution possible and we do our shopping on a weekly basis. It’s stressful to both of us, but at the same time we’re very level headed about all of this.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: