Gefeliciteerd Storm!

Het is 1 April en normaal gesproken is dat dé dag om grapjes uit te halen bij een ander. Die tendens zal wel wat anders zijn momenteel, met de crisis, maar het houdt zeker niet iedereen tegen! 😉 Want als je helemaal geen grapjes meer kunt maken, dan is het pas echt foute boel, vinden wij. Vandaag is onze Storm jarig! 12 jaar is hij geworden en hij is gelukkig nog steeds zo gek als een deur! Hij doet zijn naam dan ook heel veel eer aan. Vandaag gaan we eens gezellig met Storm praten over zijn leventje als kat in ons huisje!

20200203_171334
Storm is gek op dekentjes en zich daaronder verstoppen!

Jeffrey: Hey Storm!

Storm rent heel hard weg, hangt in de krabpaal en klimt vervolgens op zeer lompe wijze omhoog.

Bren: Storm… Wacht nou even, ik wilde gewoon even gezellig praten met je. We weten wel dat je nog erg kwiek bent, ondanks dat je nu twaalf bent geworden!

Storm: Twaalf jaar? Dat is zeker een grapje, omdat het 1 April is?

Jeffrey: Nee, je bent echt jarig vandaag! Hoe voelt dat nou, twaalf jaar zijn?

Storm: Net zoals de vorige jaren, denk ik.

Storm schept met zijn voorpootje wat brokjes uit zijn eetbakje die op de krabpaal staat en eet een paar brokjes die er nu naast liggen.

Bren: Je maakt er in ieder geval nog steeds zo’n zooitje van als altijd… Vind je het leuk dat we nu zo veel thuis zijn?

Storm knabbelt nog een brokje weg voor hij antwoord geeft.

20200201_143114
Kartonnen dozen zijn ook favoriet! Zodra er een nieuwe in huis is, is Storm meestal de eerste die hem in beslag neemt 🙂

Storm: Ja, ik vind het altijd super gezellig als jullie er zijn. Als jullie weg zijn voel ik me altijd helemaal alleen, dat geef ik eerlijk toe.

Bren: Maar de andere kitties zijn er dan toch ook gewoon?

Storm: Ja, maar die willen eigenlijk nooit echt spelen… Ik snap het niet, want ik ben juist hartstikke leuk om mee te spelen!

Jeffrey: Als jij ligt te slapen en ineens van een krabpaal wordt getrokken, noem je het dan nog spelen?

Storm kijkt wat glazig naar Jeffrey toe en haalt zijn schouders op.

Storm: Ach, het is zelfs in deze huiskamerjungle survival of the fittest hoor! Daar moet je tegen kunnen. Een stoeipartijtje zo nu en dan is goed voor de bloedsomloop! Jullie doen dat toch ook regelmatig?

Bren: Ja, maar dat is anders…

Storm: Nou, ik vind dat jullie mensen er maar rare regeltjes op na houden wat wel en niet mag met spelen… Het leven is een groot spel en er is niks lekkerders dan gewoon soms door het huis te razen als een tijger en na zo’n work-out een dutje te doen van een uur of 3 bovenop de kast. Dat zouden jullie ook eens moeten proberen!

20191123_000105
Hij kan zo lui zijn, maar ook zo een “storm” 😉

Jeffrey: Moet je niet wat rustiger aan doen nu je wat ouder bent geworden dan?

Storm: Nee, ik beweeg gewoon graag. Het liefst midden in de nacht! Al vind ik het ook lekker om gewoon gezellig bij jullie op bed te liggen hoor. Maar rustiger aan? Nou, misschien iets meer opletten dat ik niet mis spring. Of dat ik slapend met mand en al van de kast val als ik me de verkeerde kant op draai, dat zou wel fijn zijn…

Bren: Toch wel een beetje opletten dus?

Storm: We zien wel even… Ik beloof niks!

Jeffrey: Is er nog iets wat je zou willen meegeven aan de lezers van ons blog?

Storm: Je bedoelt advies voor mensen? Nou, misschien een paar dingetjes. Allereerst, stop nooit met spelen! Je bent zo oud als je je voelt en als je je net als ik nog een jonge God voelt, ren dan gewoon door huis en schreeuw gewoon zo hard als je kunt en vier het leven! Al doe je het midden in de nacht, dat maakt niks uit!

Verder, als je snacks kunt krijgen, doe het dan gewoon. Meestal als ik netjes op de grond wacht als jullie eten en “de blik” opzet krijg ik wel wat lekkers. Dat heb ik geleerd van Puss in Boots, van die ene film die jullie zo leuk vinden. Echt een tip voor alle katten! Wat een held!

Bren: Ja, die blik kennen we maar al te goed van je… Dankjewel Stormie voor al je adviezen! Om te vieren dat je jarig bent hebben we nog een leuk katdootje voor je!

Storm: Oooh! Een banaan! Hoe wisten jullie dat?

20200401_171205

Fijne verjaardag Stormel! Op nog veel meer jaren! ❤

Liefs en knufs,

Bren, Jeffrey, Storm en de rest!

2 Comments on “Gefeliciteerd Storm!

  1. Happy 12th Birthday, Storm! And very nice interview with Bren & Jeffrey!!! Sometime tell us more about those scratching posts we see in photos. We don’t see them here in the USA….at least I haven’t! –A fun read, guys! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: