Gastreview: Dogfulness — Paolo Valentino

Genre:                   Filosofie / Non-fictie
Uitgever:               Boekerij
ISBN:                      978 90 225 8772 0
Uitvoering:           Hardcover
Aantal pagina’s:  96
Uitgave:                September 2019

Dit leuke boekje heb ik van Bren gekregen, de perfecte combinatie voor mij : een boek over honden en mindfulness! De titel vind ik ook al heel erg leuk ‘Dogfulness’ omdat mindfulness iets is waar ik sinds een paar jaar mee bezig ben. Honden zijn altijd heel erg mindful, of eigenlijk dus dogful 😉

Dogfulness.jpg

Het is een klein formaat boek geschreven vanuit het perspectief van een hond. Op iedere pagina staat een kort verhaaltje met een leuke illustratie. Het boek is verdeeld in vijf thema’s;

  • thuis
  • in het park
  • op straat
  • buiten en met vrienden
  • honden die van het leven houden

Wanneer je iedere dag een verhaaltje zou lezen, lees je dit boekje in ongeveer 7 weken uit. Ik heb het boekje per thema gelezen dus ik had het binnen een week uit.

“Vergeet nooit te knuffelen. Een dag heeft slechts vierentwintig uur en vooral mensen moeten veel dingen doen. Probeer een paar minuutjes per dag te vinden om met je hond te knuffelen of met een dierbare. Beter kun je je tijd niet besteden!”

Wat mij goed bij is gebleven van het boekje is een stuk dat over beweging gaat. Door te wandelen kun je je gedachten op een rijtje zetten. Hierdoor word je hoofd ook rustiger en het is bijvoorbeeld ook een goed idee om eens een andere route te lopen. Dan bekijk je de wereld eens vanuit een andere hoek! Dit is ook nog eens goed voor je humeur en de beweging is weer goed voor je lichaam, win-win! 🙂 Iedere dag loop ik gemiddeld 10 tot 15 kilometer en meestal met honden (of op weg naar een hond) en ik kan dit absoluut beamen!

Ik vergelijk de straat vaak met ‘Facebook voor je hond’. Sommige mensen kunnen namelijk heel erg ongeduldig zijn wanneer hun hond eindeloos bij één stukje blijft snuffelen. Door te snuffelen verzamelt je hond heel erg veel informatie. Het is zeg maar scrollen door een tijdlijn op Facebook of Instagram 😉 Geef je hond de tijd die hij nodig heeft en leer geduld te hebben. Je loopt tenslotte buiten voor je hond. Stop je telefoon in je zak en geniet, samen met je hond van de frisse buitenlucht en kijk eens goed om je heen.

IMG_20200320_163000

Een ander stuk wat ik ook erg leuk vond ging over leeftijd en liefde. Puppy’s zijn ontzettend aandoenlijk, hebben nog niet altijd goed controle over hun lijf, hun zachte vacht en ontzettend veel energie. Iedereen is gek op pups maar ook kleine hondjes worden groot en uiteindelijk ook oud. Eigenlijk zijn alle honden prachtig maar zo’n oude grijze toet vind ik ook altijd super aandoenlijk. Mijn hondje Daisy is ondertussen 15 jaar en 4 maanden, niet echt een grijze toet te ontdekken bij haar (door haar witte vacht) maar het gaat allemaal iets minder vlot dan vroeger. Ook slaapt zij heel erg veel maar met wandelen is zij nog steeds topfit, zelfs een lange wandeling van een uur draait zij haar pootje niet voor om 😉

Dogfulness quote home

Aan het einde van het boekje worden er nog een aantal bekende (en onbekende) honden in het zonnetje gezet waaronder één van mijn favorieten: Hachiko. Waarschijnlijk kennen de meeste mensen de film wel van Hachiko uit Japan. In 2015 ben ik samen met mijn man Wesley naar Japan geweest en heb ik zelfs naast het beeld van Hachiko gestaan.

Dogfulness is een leuk boekje over honden en hoe zij uit zichzelf mindful leven. Het is niet een boekje wat je leven zal veranderen maar je wel leert om meer te genieten van de kleine dingen in het leven. Onze honden laten ons dit iedere dag zien en daar genieten wij ook volop van. Het is een erg leuk boekje om cadeau te geven aan een hondenliefhebber!

Cover: 🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟
Print/Lettering: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟1/2
Verhaal: 🌟🌟1/2
Overall: 🌟🌟🌟1/2

Happy reading!

Liefs,

Marsha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: