De Moeskon™ staat er weer netjes bij!

Moeskon™ (Trademark van Bren, red.) ? Wat bedoelen ze daar nou weer mee, denk je misschien bij het zien van de titel van dit artikel. Nou, wij hebben natuurlijk geen tuin, omdat we op de zevende verdieping wonen. Gelukkig hebben we wel een heel groot balkon en dat betekent dat je met wat creativiteit dus best gewoon een soort moestuintje aan kunt leggen op het balkon, oftewel een Moeskon™! Wij hebben een mooie kweekbak van een vierkante meter en daar past nog verrassend veel in!

20200327_132617

Afgelopen woensdag waren we eventjes naar het tuincentrum geweest. Gelukkig zijn die in de buurt nog wel open, maar uiteraard wel met de nodige voorzorgsmaatregelen vanwege het Corona virus. Wij waren in ieder geval allang blij dat we er terecht konden, want het is wel hoog tijd om nu te beginnen met het zaaien en het over potten van onze kruiden en groenten die al die tijd alvast lekker konden groeien in het kweekkasje op onze vensterbank.

20200327_132606.jpg

Een deel is dus alvast van de vensterbank verplaatst naar onze bak en die ziet er nu mooi uit al. Ook gaat er nog prei bijkomen, paprika’s, rode pepers en allerlei soorten kruiden die superhandig zijn als je bijvoorbeeld een lekkere verse pasta wilt maken, of een heerlijk pittige curry!

20200328_142958.jpg

Uiteraard hebben we ook alvast weer wat gezellige plantjes en bloemetjes gekocht om ons balkon op te fleuren! We gaan dit weekend weer de zomertijd in, dus hopelijk is het ook snel warm genoeg om weer lekker op het balkon te zitten en gezellig te lezen in het zonnetje! 😀

20200327_134238.jpg

Op onze vensterbank staan allerlei kruiden en groentes al helemaal netjes ingepakt in een soort minikas en hebben we over de rest van de potjes met wat satéprikkers en een plastic zakje eenzelfde soort effect gecreëerd. Op die manier komen de plantjes straks mooi op en kunnen we ze later weer in de bak zetten als ze groot genoeg zijn. ^_^

20200327_134250.jpg

En uiteraard hebben we er ook nog wat leuke dingetjes bijgezet. Een Neko Neko katje, die we laatst van Esther hebben gekregen, voor extra geluk 😉

20200327_134330.jpg

En een super leuk plantenbakje van Groot, waar we ook nog iets in moeten gaan doen. Misschien is bieslook wel leuk? Of een ander gezellig plantje die er in kan blijven! ^_^

We zijn in ieder geval helemaal happy met onze Moeskon™ en alle heerlijke dingetjes die we er straks uit gaan halen! Er komen nog meer losse bakjes en potten bij met van alles en nog wat, want we vinden de vierkante meter die we nu hebben wat weinig. We gaan er dus een onwijs gezellige boel van maken op ons balkon weer, met lekker veel groen en ook veel wat we dus straks kunnen gebruiken om lekker te koken! Wij voelen ons in ieder geval helemaal urban farmers zo ;P Vooral Jeff omdat dit voor hem het tweede jaar is dat hij de moeskon meemaakt 😛

Wat vinden jullie ervan zo? Laat het ons weten! Of als je tips wilt, kun je het natuurlijk ook gewoon vragen 🙂

Happy urban farming!

Liefs,

Bren & Jeffrey

2 Comments on “De Moeskon™ staat er weer netjes bij!

  1. Bren & Jeffrey, Your Moeskon is very creative & a neat idea!!! Your garden inside & out of your 7th floor balcony adds a nice dimension to your living quarters in addition to all you grow. Herbs for fresh pasta dishes perked up my ears!!! I’ve never seen plastic bags used over each pot in this fashion! –Very resourceful these Dutch!!! I always assume Uithoorn is near Den Haag & Patty! And Jeffrey, Happy Birthday coming up for you March 30 in two days!!! Happy Birthday in advance! At 39 tell people, “And I’m only in my thirties!!!” –May your garden grow & grow! Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: