Wat katten ons kunnen leren in deze tijd

Vandaag is het feest, want onze Bobbie is 10 jaar geworden! ^_^ Iedereen die ons een beetje kent weet dat wij een crazy cat couple zijn. We hebben vijf katten in ons gezellige huisje en we houden van allemaal evenveel. Het mooie van katten is dat ze ook allemaal zo’n eigen karakter hebben, maar toch ook weer hetzelfde gedrag vertonen. Wat ook mooi is, is dat ze zich helemaal niks aantrekken van al die gekte rondom het Corona virus. We kunnen dus best wat van onze viervoeters leren en daarom besloten we om vandaag eens Bobbie te vragen om wat tips om deze barre tijden door te komen!

Jeffrey: Gefeliciteerd Bobbie! Tien jaar al weer, dat is toch een hele mooie leeftijd!

Bobbie: Vind je? Ik vond 9 leuker klinken. Waar is mijn katdootje eigenlijk?

Birthday bobbie

J: Ja, die krijg je later. We wilden je eerst wat andere vragen stellen als dat mag.

B: Nou, vooruit, maar niet te lang, want ik heb mijn schoonheidsslaapje hard nodig nu ik zo oud ben geworden.

J: Okay, we zullen het zo kort mogelijk houden. Zoals je weet kampt de mensheid momenteel met de uitbraak van het COVID-19 virus en veel mensen zitten daardoor thuis en hebben het naar eigen zeggen “erg moeilijk”, omdat ze niet gewend zijn zoveel in hun eigen huis te zijn. Wat vind jij er allemaal van?

B: Het wat virus? Nooit van gehoord, maar het viel me al wel op dat jij meer thuis bent dan normaal. Maar wat is hun probleem dan precies? Er is toch niks lekkerders dan de hele dag thuis te kunnen zijn? Ik vermaak me prima.

20200309_170045
Bobbie die zich prima vermaakt

J: Ja, ik zit alleen niet echt thuis vanwege het virus momenteel. De timing is een beetje vreemd, dat geef ik toe… Maar goed, heb je misschien wat tips voor de mensen die zich nu opgesloten voelen in hun eigen huis?

B: Tips… Sja, misschien moeten ze gewoon wat meer doen als wat wij ook doen. Ga bijvoorbeeld eens een dutje doen op de keukentafel, of als het zonnetje lekker naar binnen schijnt, geniet dan van de straaltjes en laat je er lekker door opwarmen terwijl je lang uitgerekt op de grond ligt. Je voelt je daarna een heel stuk beter!

J: Ik weet niet of iedereen daar mee geholpen is. Hoe blijf je zo kalm in deze tijd? Dat is ook iets waar veel mensen mee kampen.

B: Ach, wij katten leven van dag tot dag en zolang wij ons natje en ons droogje hebben en ongeveer achttien uur slaap per dag, dan is er niks aan de hand. Als jullie mensen wat meer zouden genieten van het moment en wat meer stil zouden staan bij wat je hebt, dan zouden jullie er een stuk beter aan toe zijn. Ik heb mijn comfortabele mandje, krijg lekker eten, stromend water en veel aandacht, meer heb ik toch niet echt nodig?

J: Daar heb je wel een punt denk ik ja. Ik denk dat veel mensen vergeten wat ze hebben en vooral nu ineens de focus leggen op wat ze nu even niet kunnen hebben. Ik vind het ook jammer dat er dingen niet doorgaan waar ik naar uitkeek, zoals Comic Con, maar aan de andere kant kan ik natuurlijk ook gewoon lekker thuis op de bank een boek lezen, of een film kijken.

B: Zolang je maar niet vergeet mij aandacht te geven, uiteraard! Dan heb je mijn goedkeuring.

J: Uiteraard… Heb je verder nog tips?

B: Als je hier doorheen wilt komen, leer dan accepteren dat het leven is zoals het is. Wij zitten hier al jaren opgesloten in een hok van nog geen negentig vierkante meter en ons hoor je ook niet zaniken dat we het zat zijn om opgesloten te zitten. Zoek gewoon steeds een ander plekje, neem de tijd voor jezelf, kijk eens of je nieuwe hobby’s kunt vinden of andere dingen om je bezig te houden en vooral, waar blijft mijn katdootje?

J: Die komt er zo aan. Dankjewel Bobbelie, voor het interview!

B:

20200226_220505.jpg

J: Nou, jullie hebben het gehoord! Hopelijk kunnen jullie er ook wat mee. Wij hopen dat iedereen zich ook netjes aan de regels gaat houden nu en vooral de 1,5 meter afstand goed in acht neemt! Wees lief voor elkaar ❤ Samen (op 1,5 meter afstand)  kunnen we dit virus aan! Hele fijne dag allemaal!

Happy reading!

Liefs,

~Jeffrey, Bren, Bobbie & de rest 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: