Review: Outer Order Inner Calm — Gretchen Rubin

Genre:                                Zelfhulp
Publisher:                         Two Roads
ISBN:                                  978-1-473-69268-8
Uitgave:                             Paperback
Aantal bladzijden:           215
Datum van uitgifte:         Januari 2020

Dit boekje hadden we een tijdje meegenomen bij Boekhandel Blankevoort! Zij hebben dit soort boekjes liggen op de balie bij de kassa en Bren werd er meteen naartoe getrokken. We besloten hem dan ook te adopteren. Omdat ik zelf momenteel even thuis zit en dacht dat ik mentaal wel wat steun kon gebruiken dacht ik “Laat ik dit boekje eens lezen!” Wie weet helpt het! 🙂

Outer Order Inner Calm.jpg

Outer Order Inner Calm is een simpel geschreven boekje met simpele en praktische tips hoe je je huis op orde kunt brengen. Het boek is verdeeld in verschillende secties die uitleg geven over de methodes om je huis op orde te brengen en van troep te ontdoen. Dit gaat met een simpel stappenplan waardoor je gemakkelijk kunt bepalen wat er wel en niet blijft.

“If you want a golden rule that will fit everybody, this is it: Have nothing in your houses that you do not know to be useful, or believe to be beautiful.” — William Morris

Ik werd erg blij van dit boekje omdat er ook duidelijk, meerdere keren wordt gezegd dat niet alle methodes werken voor alle mensen. Dat is zo’n verademing ten opzichte van zelfhulp boeken waarin gesteld wordt dat de methode in het boek dé gouden methode is om je te helpen een succesvol leven te leiden. Maar heel duidelijk dus dat zeker niet alles werkt voor iedereen en daarom staan er dus ook meerdere methodes in, zodat je zelf kunt kiezen wat bij je past om de boel op orde te brengen. Alles wordt simpel en duidelijk uitgelegd.

20200314_205234

Zoals ik al zei, het boek is erg simpel geschreven en dat is zowel de kracht, maar ook tegelijkertijd de zwakte van het boek. De tips zijn erg recht toe, recht aan, maar wel praktisch. Ze lezen eigenlijk een beetje weg als een “Tip van de dag”, vooral omdat veel pagina’s nog niet eens voor de helft gevuld zijn. Je vliegt dan ook zo door dit boekje heen. Het is eigenlijk een compilatie van allemaal nuttige tips. Dit maakt het boek niet slecht, maar daardoor gaat het ook niet echt de diepte in, terwijl dat soms misschien wel fijn was geweest.

Nu ben ik wel door dit boekje begonnen om ons huis op orde te brengen door de simpele regels van dit boekje te volgen. Ze werken bij mij erg goed en ik merk dat ik erg rustig word als het huis weer een stukje verder op orde is. We moeten nu de hobbykamer en de kattenkamer (dat is waar de kattenbakken voornamelijk staan) nog doorlopen, want vooral die laatste is echt zo’n hok waar je troep gooit die je niet weg wilt doen, maar die uiteindelijk maar stof loopt te vangen, zoals dozen van apparaten enzovoorts. Het huis op orde brengen geeft me dus de rust die ik nu nodig heb en dit boekje kan je echt helpen om er ook daadwerkelijk mee te beginnen. Ook hier is het handig om de methodes van Kaizen weer toe te passen, waarbij het beter is om iedere keer een klein stukje van het huis aan te pakken, zodat je uiteindelijk dus het hele huis hebt ontdaan van allerlei zooi die je toch niet gaat missen. Als je dus tips wilt en simpele, duidelijke uitleg, dan is dit boekje zeker de moeite waard om op te pikken. Hij is niet duur, dus wat dat betreft hoef je het zeker niet te laten!

Kaft: 🌟🌟
Papierlucht: 🌟🌟🌟🌟🌟
Print/Lettering: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟
Inhoud: 🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟

Happy reading!

Liefs,

~Jeffrey

5 Comments on “Review: Outer Order Inner Calm — Gretchen Rubin

  1. Jeffrey & Bren, OUTER ORDER INNER CALM – GRETCHEN RUBIN…..Do you use it or love it? Good rule to go by! While the pamphlet’s simplicity is its strength, its lack of depth is its weakness for you & Bren re lacking more explanation. What sounds so good is that the process of clearing out clutter brought you a feeling of inner peace & calm. For older people, Dr. Leo Buscaglia, now deceased, known as “the love doctor” for promoting “hugs” which was radical in his time of the 1970’s, recommended & practiced throwing EVERYTHING out & starting over with simplicity. –Good self help review by you! Phil

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Jeffrey’s volgende TBR – The Book Dragon's Nook

  3. Pingback: Quarantaine Quality Time – The Book Dragon's Nook

  4. Pingback: Jeffrey’s derde wrap-up van 2020 – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: