Jeffrey’s tweede wrap-up van 2020

Daar is ‘ie dan! Mijn tweede wrap-up van dit jaar 🙂 Als ik dit tempo zo aanhoud, dan ga ik dik over mijn doel van 25 boeken heen. Al had ik natuurlijk expres wel een beetje op safe gespeeld. Aan de andere kant, je moet ook gewoon lekker lezen en niet te veel letten op doelstellingen, vind ik, ook al is het wel leuk om aan een challenge mee te doen.

Anyways, de wrap-up! Lezen jullie mee wat ik allemaal heb gelezen en of de boeken een beetje voldeden aan mijn verwachtingen?

Als katten van de wereld verdwijnen — Genki Kawamura

Als katten van de wereld verdwijnen

Dit boek hadden we meegenomen om onze verzameling kattenboeken aan te vullen met nog meer moois. We hadden beiden eigenlijk geen idee hoe dit boek echt zou zijn en al helemaal omdat het “literatuur” is ligt er vaak al wat meer een soort druk op het lezen bij mij. Door de verplichte literatuurlijst op de HAVO ben ik huiverig voor alles geworden waar het woord literatuur op staat. Ik zal later eens een artikel wijden aan waarom ik de term überhaupt onzin vind. Je moet gewoon lekker lezen wat je wilt vind ik.

Dit boek kon ik maar niet loslaten! Dat had ik dus echt niet verwacht, maar het was zo fijn geschreven en raakte me echt zo erg diep, dat ik zelfs langer op was gebleven om hem uit te lezen! Toen dat besef kwam realiseerde ik dat steeds meer op Bren begin te lijken. 😛 Dit boek is een dikke aanrader en ik kon dan ook niet anders dan vijf sterren geven. De review kun je hier nalezen!

De smaak van hemel & hel — Dineke Ypeij

20200205_083514

Dit boek had Bren gekocht omdat het over bipolaire stoornis gaat en het leek haar een aangrijpend verhaal. Aangezien ik zelf ook graag lees over het onderwerp om Bren beter te kunnen begrijpen besloot ik deze uit de kast te halen. De titel klonk in ieder geval erg veelbelovend.

Tijdens het lezen bekroop mij een beetje het gevoel dat de schrijver vooral een biografie schreef en ze vertelde wel wat er allemaal was gebeurd, maar toch had ik steeds zoiets van “Het is allemaal nog redelijk te doen.” Totaal niet te vergelijken met de verhalen die ik soms van Bren hoor, of van andere mensen met Bipolair Type 1 heb gelezen of gezien. Daarmee wil ik absoluut niet zeggen dat dit een slecht boek is, maar juist omdat er ook op de achterkant stond dat de schrijver mensen die ermee te maken hadden een riem onder het hart wilde steken dacht ik “Er wordt ook vast uitleg gegeven hoe met bepaalde zaken om te gaan.” dat bleef helaas uit en daarom kwam ik niet hoger uit dan drie sterren in mijn review. Jammer, want ik had echt gehoopt dat ik tot nieuwe inzichten zou komen!

The Quantum Astrologer’s Handbook — Michael Brooks

IMG_20200219_113105_624

Dit was ook weer zo’n boek dat ik instinctief in de boekwinkel greep en wat me bijzonder intrigerend leek. Een biografie en wetenschapsboek in een, met een hele aparte manier van vertellen. Klinkt goed, toch?

De uitvoering van het boek vond ik zelf wat minder. Ook merkte ik dat ik liever de stukken las die biografisch waren dan alles wat over kwantum theorie ging. Dat laatste waarschijnlijk omdat ik veel betere boeken ken over dat onderwerp en het hier vaak leek alsof het er eventjes bij was gegrepen, want “oh ja, we moeten hier ook nog wat over vertellen.” Dat vond ik erg jammer en daarom voldeed dit boek niet echt aan mijn verwachtingen en kwam ik dus niet hoger uit dan drie sterren in mijn review.

A Guide to the Good Life — William B. Irvine

20200207_212423

Dit boek reviewde ik samen met een whisky! Dat paste er ook wel bij met zo’n titel, haha. Deze stond al een tijdje in mijn wishlist en toen ik hem kreeg voor de kerst van Bren was ik super blij! ^_^ Ik ben gek op oude filosofie van de Grieken en Romeinen en met name de stoïcijnse school daar kan ik me erg goed in vinden. Veel mensen verklaren me misschien voor gek, maar die lui hadden het best goed voor elkaar! 😉

Mijn verwachtingen voor dit boek waren best hoog, maar gelukkig voldeed het er ook echt aan. Dit boek is perfect als je nog bijna niks weet over de stoïcijnse filosofie en er meer over wilt weten. Je krijgt naast een stukje geschiedenis ook allemaal theorie en uiteindelijk ook tips hoe je deze levensfilosofie kunt toepassen op je eigen leven. Iets wat ik deels al deed, maar nu met behulp van dit boek zeker verder ga doen! Een echte aanrader, ik gaf hem dan ook een dikke vijf sterren!

Star Wars – Thrawn: Treason — Timothy Zahn

20200229_125132

Het laatste deel in de nieuwe Thrawn trilogie! Zou het een waardige afsluiter zijn? Mensen die mij kennen weten dat ik een mega Star Wars fan ben, maar zeker niet alle boeken kunnen mij bekoren. Tot nu toe was het Timothy Zahn wel weer gelukt met deze trilogie. De kaft van dit deel is echt zo geweldig! De dreigende Palpatine op de achtergrond en het spel met blauw en rood is echt prachtig.

Dit keer ging het verhaal over alle intrige rondom de politieke spelletjes van project Stardust, oftewel de Deathstar. Director Krennic die we kennen uit Rogue One, Grand Moff Tarkin en vele andere bekenden spelen in dit verhaal een rol. Het was van begin tot eind een heerlijk boek met lekker veel ruimtegevechten en een sinister plot van een dreiging voor het Galactic Empire. Echt een waardige afsluiter! Ik kon dan niet anders dan vijf sterren geven aan dit heerlijke boek.

 

Conclusie

Wat een leuke selectie was het weer die ik heb gemaakt! Niet alle boeken waren even geweldig, maar geen een heb ik lager dan drie sterren gegeven en dat doe ik echt wel als iets me niet bevalt. Allemaal dus een voldoende en vaak zelfs gewoon een dikke vijf sterren. Van de week deel ik de volgende vijf met jullie, ook dat is weer een mooie mix van non-fictie en fictie!

Happy reading!

~Jeffrey

One Comment on “Jeffrey’s tweede wrap-up van 2020

  1. Jeffrey, The honesty of your second wrap-up of reviews ( with what you liked & did not like, what books were good & which ones did not live up to your expectations ) gave this great. comprehensive post total credibility with readers like me!!! –Fine job here, Jeffrey! Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: