In een land hier heel dichtbij – Marijke F. Jansen

Genre:                     Young-Adult / Sprookje

Uitgever:                Polder Publishers

ISBN:                       978 90 826765 2 5

Uitvoering:            Paperback

Aantal pagina’s:   248

Uitgave:                 Februari 2020

Serie:                     De sprookjesjager – boek 2

 

Met hartelijke dank aan Marijke F. Jansen voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening.

Screenshot_20200227-143302_Chrome.jpg

 “I’ll huff, and I’ll puff, and I’ll blow your life away,” 

In een land hier heel dichtbij is het tweede deel in ‘De Sprookjesjager’ serie, maar de delen kunnen los van elkaar gelezen worden. Het eerste deel heeft de naam “Kort en gelukkig“. Zelf heb ik het eerste deel nog niet gelezen en ik kan daardoor ook absoluut beamen dat dit boek perfect op zichzelf staand te lezen is. Heb geen een keer het gevoel gehad dat ik iets miste uit een eerder deel. Maar heeft dit boek mij ook zover gekregen dat ik haar oudere zus ook graag wil lezen?

In dit boek maken we kennis met Orsolya, al is haar naam hier in ons koude kikkerlandje Ursula. Dat zij niet haar echte naam gebruikt heeft alles te maken met de verhuizing van haar familie van vijf jaar geleden, die hun van hun prachtige boerderijtje in het mooie Hongarije naar Nederland liet vluchten. In het diepste van de nacht zijn Orsolya, haar ouders, broers en zusjes heel plotseling gevlucht, zonder ook maar iemand daarvan op de hoogte te brengen. Dit lijkt heel vreemd, maar Orsolya haar familie is heel bijzonder. Ze zijn namelijk incarnaties van sprookjesfiguren. En ze behoren niet zomaar tot een van de families, maar zijn misschien zelfs de oudste die er bestaan in de sprookjesfamilies. Hun sporen lopen terug tot in de middeleeuwen. Dit is jammer genoeg alleen niet zonder gevaar, haar broer werd al eerder slachtoffer van de beruchte Sprookjesjager en nu aast hij ook op de rest van het gezin. Het gezin moet dus zo voorzichtig mogelijk leven en mogen absoluut niet opvallen.

Screenshot_20200227-144157_Messenger.jpg

“Zijn leven is al voorbij voordat het begonnen is!’ snauwde mijn moeder. ‘Zijn sprookje werd al afgekapt voor hij de kans kreeg het te volgen. ” -blz.470

Toch blijft Orsolya haar droom behouden om het ooit tot een beroemde operazangeres te kunnen schoppen. Ze is gek op zingen, vooral op opera’s en wil niets liever dan van haar passie haar werk te kunnen maken. Ze heeft een prachtige stem, maar ondanks haar smeekbedes om op zangles te mogen, of ook maar iets te mogen doen met zingen, weigeren haar ouders. Ze moet het vergeten, het zal haar niets dan ellende brengen en bovendien moet ze uit de publiciteit blijven, stel dat de Sprookjesjager haar in de smiezen krijgt? Toch laat Orsolya zich niet tegenhouden om haar droom uit te laten komen, ze krijgt via een nieuwe klasgenoot het aanbod om auditie te komen doen voor zijn pas opgerichte band, na enig twijfelen besluit ze om mee te doen…..en ze wint de auditie. Ze moet het stil weten te houden voor haar ouders en verzint een leugen om zo elke donderdagmiddag te kunnen oefenen met de band. Er gaat een wereld voor haar open, ze voelt zich zo ongelooflijk vrij als ze kan zingen. Op die momenten voelt ze even niets van het vreselijke gepest waar ze zo onder lijdt op school.

IMG_20200226_110212_337.jpg

Dan zoekt haar beste vriend uit Hongarije weer contact met haar en ze spreken elkaar meer en meer. Orsoyla mist hem en haar thuis zo erg. Al vijf jaar lang hebben ze elkaar niet gesproken of gezien, en haar moeder zegt haar elke keer weer dat haar sprookje haar zelf zal tegemoet komen…..zou hij haar sprookje dan zijn? Is het dan zover en is haar sprookje begonnen? Ze weet het niet, maar om hier achter te komen gaat Orsoyla op zoek naar haar antwoorden. Maar gaat dit wel goed, of zorgt die ellendige Sprookjesjager dan toch voor een heel triest en ongelukkig einde?

20200226_095614.jpg

“Zonder de pijn van een einde is er geen ruimte voor de vreugde van een nieuw begin.” -blz.205-

 Zoals jullie weten ben ik dol op sprookjes, ik heb dan ook tig sprookjesboeken staan, van de originele sprookjes van de gebroeders Grimm, Disney, maar ook allerlei hervertellingen en twisted tales van sprookjes. Ook zul je in ons huis overal beeldjes en al tegenkomen van bekende sprookjesfiguren. Dus toen Marijke vertelde over haar boek en mensen zocht die aan haar blogtour wouden mee doen, kon ik natuurlijk geen nee zeggen. En wat ben ik blij dat ik er ja op heb gezegd, want wat is dit een superleuk boek! Ik heb het in een dag uitgelezen, ik vloog al lezend door het verhaal heen. Ik had al eens eerder korte verhalen gelezen van Marijke en die vond ik al heel fijn, maar om nu eindelijk een volledig boek te kunnen lezen was echt een verademing, want wat heeft ze toch een fijne en vlotte schrijfstijl. Het verhaal heeft me van begin tot eind weten te boeien en liet me niet meer los. Ik heb naar mijn weten nog niet eerder iets in deze trant gelezen qua sprookjes, dus ik was al snel verkocht. Toen ik het boek uit had heb ik mezelf beloofd het eerste deel dan ook snel aan te willen schaffen, want wat ben ik daar nu benieuwd naar en ik hoop zo dat er nog vele boeken gaan volgen in deze serie 😀

 

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟1/2
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟

Lettertype: 🌟🌟🌟1/2

Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!!!

Liefs,

Bren

3 Comments on “In een land hier heel dichtbij – Marijke F. Jansen

  1. Pingback: Blogtour met WINACTIE! De spelregels + letter 1! – Marijke F. Jansen

  2. Bren, You really endorse this Book II, “In A Country Very Close Here” in this series of fairy tale books, wanting to read book I, “The Fairy Tale Hunter,” & hoping the series by Marijke F. Jansen continues on & on!!! You said you breezed through this book in one day due to the author’s”nice & fluent style.” The story-line was a driving force I am sure from what you reveal here. –Orsolya’s family tracing back to the Middle Ages as the oldest of the fairy tale families, she & her family being forced from the family farm in Hungary to live in the Netherlands, her dream to sing opera against her parents’ wishes due to the danger of being discovered by the Fairy Tale Hunter, her auditioning into singing in a band, her love for her boyfriend in Hungary &, at her mother’s urging, waiting to see if he is in her fairy tale if, indeed, it has started. Wow!!! And you end with, will the Fairy Tale Hunter make this end badly for Orsolya? Bren, your review is proof that you DO love fairy tales just as you say you do! And your biggest compliment to the author is that you never read anything like this as a fairy tale!!! –What a great review!!! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: