Even voorstellen: Marsha

Hallo allemaal!

Mijn eerste gastreview op The Bookdragon’s Nook hebben jullie al kunnen lezen, maar ik zal mezelf nog even officieel voorstellen.

Ik ben Marsha de Blieck, de grote zus van Jeffrey 😉 40 jaar geleden geboren in Amsterdam en daar woon ik sinds 5 jaar ook. Samen met mijn man Wesley en onze beestenboel; Daisy & Dodger onze twee hondjes en Snoetje & Snipes onze twee katten.

281133_4653194245105_1143040089_o
Marsha met Daisy samen, haar beste vriendinnetje 🙂

Vroeger had ik een soort haat/liefde verhouding met boeken. Vooral in mijn schooltijd vond ik lezen helemaal niet zo leuk. Waarschijnlijk omdat er verplichte boeken gelezen moesten worden en dat waren nou net niet de boeken die ik leuk vond om te lezen!

Toen ik 15 jaar geleden door een nare val van mijn paard mijn rug had gebroken, ben ik weer begonnen met het lezen van boeken. Ik moest in die periode 6 weken rust houden en moest zoveel mogelijk plat liggen op een speciaal traagschuim matras. Het boek wat mij uit die periode is bij gebleven is ‘De Paardenfluisteraar’ van Nicholas Evans.

Beloved_Dier_en_Baasje_fotoshoot_Daisy_en_Dodger_86.jpg
Daisy & Dodger saampjes ^_^

Mijn favoriete genre is waargebeurde verhalen en dan het liefst over dieren, mijn favoriete boeken in dit genre zijn onder andere:  ‘Bob de straatkat’, ‘Dewey de bibliotheekkat’, ‘Een held van een hond’ en ‘A dogs purpose’.

Het zal jullie daarom ook niet verbazen dat ik werk met dieren. Twaalf jaar geleden ben ik gaan werken bij een grote hondenuitlaatservice en 8 jaar heb ik met veel plezier mijn werk gedaan. Na een half jaar gewerkt te hebben bij een groot dierenhotel besloot ik om mijn eigen bedrijf te starten. Afgelopen zaterdag bestond mijn bedrijf al weer 4 jaar en iedere dag ga ik met veel plezier met mijn wandelvriendjes op stap. Via Instagram @personalpawsnl kan je mij volgen.

IMG_20191228_172317
Lekker lezen op de bank met een dekentje en de hondjes, er is niks fijner dan dat, toch?

Thrillers vind ik ook erg leuk om te lezen, maar een thriller film of een enge horror daar doe je mij dan weer geen plezier mee 😉 Een aantal van mijn favoriete schrijvers zijn Suzanne Vermeer, Karin Slaughter, Camilla Lackberg en Janet Evanovich.

Daarnaast lees ik ook graag boeken over persoonlijke ontwikkeling zoals ‘Think & Grow Rich’ van Napoleon Hill, ‘Master Your Mindset’ van Michael Pilarczyk, ‘Miracle Morning’ van Hal Elrod en ‘Awaken The Giant Within’ van Tony Robbins.

20180708_154617_007_01.jpg
Hier zaten Jeffrey en ik gezellig bij het vakantiehuisje te lezen! 🙂

Mijn leesmoment is in de ochtend en onderdeel van de Miracle Morning routine die ik doe naar aanleiding van het boek van Hal Elrod. Tijdens de Miracle Morning begin je met mediteren, daarna lees ik ongeveer 20 á 30 minuten. Het is eigenlijk ook de bedoeling dat je schrijft en beweegt maar ik beweeg al genoeg tijdens mijn werkdag (gemiddeld 20.000 stappen) en schrijven doe ik ’s avonds in mijn Dankbaarheidsboekje. Iedere dag schrijf ik drie dingen op waar ik die dag dankbaar voor was en ik schrijf mijn successen op. 🙂

Op Goodreads kun je mij ook volgen, daar heb ik alle boeken in gezet die ik tot nu toe heb gelezen en ook een aantal boeken die ik nog graag wil gaan lezen. Mijn Reading Challenge voor 2020 heb ik op 20 boeken gezet. Ik lees zowel Nederlandse als Engelse boeken, wanneer een boek oorspronkelijk in het Engels is uitgebracht, lees ik het liefst de Engelse versie.

Bren heeft mij gevraagd of ik het leuk vind om regelmatig gastrecensies te schrijven voor The Bookdragon’s Nook en dat lijkt mij ontzettend leuk! Mijn eerste recensie is al te lezen en binnenkort volgen er dus nog meer 😉

Happy reading!

Liefs,

Marsha

 

3 Comments on “Even voorstellen: Marsha

  1. Marsha de Blieck, the big sister of Jeffrey!!! What a pleasure to meet you here & get to know you from all you related! I am a big fan of Jeffrey through his trilogy & his expanded world with his dear Bren! Looking forward to reading your reviews! Philip Fontana, New Jersey, USA

    Geliked door 1 persoon

    • Hi Phil, it’s a pleasure to meet you as well 😉 A fan from the USA, that’s really cool for my brother 😀 I am looking forward to reading books for this blog and writing reviews!

      Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: