Review: Als katten van de wereld verdwijnen — Genki Kawamura

Genre:                    Fictie / Magisch realisme
Uitgever:               Meulenhoff
ISBN:                      9789029093385
Uitvoering:            Hardcover
Aantal pagina’s:   200
Uitgave:                 2019

Japanse (pop)cultuur en verhalen zijn altijd al onderdeel geweest van mijn leven. Ik ben opgegroeid met SEGA en Nintendo consoles en de meeste videogames die ik speelde waren van Japanse developers. Later kwam ik ook in aanraking met anime en de Japanse stijl van verhalen vertellen heeft mij daardoor altijd gegrepen.

9200000108605288.jpg

Toen we dit boek tegenkwamen werden we er allebei direct naartoe getrokken en wilden we het ook hebben, want ja, er stond een kat op de voorkant. 😛 Toch heeft dit boek ongeveer een half jaar ongelezen in de kast gestaan en toen ik weer nieuwe boeken ging uitzoeken voor mijn volgende leessessies dacht ik: “Nu ben jij aan de beurt!”

Als katten van de wereld verdwijnen 2.jpg

De hoofdrolspeler van dit verhaal heeft net de diagnose gekregen dat hij een hersentumor heeft en dat hij terminaal is. Hij heeft nog maar een paar dagen te leven. Als hij thuis is verschijnt de Duivel voor zijn gezicht en die biedt hem een deal aan: Laat iets verdwijnen van de Aarde en je mag een dag langer leven. Natuurlijk zou de Duivel de Duivel niet zijn als hij deze deal niet de nodige addertjes onder het gras meegeeft.

“Aan verliefdheid kwam onvermijdelijk een eind. Toch werden mensen verliefd, in het volle besef dat het einde onvermijdelijk was. Misschien was dat met leven ook zo. Het einde kwam onvermijdelijk, dat beseften we, en toch leefden we. Net zoals bij verliefdheid gaf precies die eindigheid het leven zijn glans.” ~ blz. 73

Ik kon dit boek gewoon niet wegleggen, zo greep het me! Het is simpel geschreven, zonder poespas en dat is ook de grootste kracht van dit boek. De simplistische uitvoering, maar toch ook zien hoe de protagonist worstelt met zijn lot en hoe hij terugkijkt op zijn leven en wat hij bereikt heeft. Of eigenlijk, wat hij niet heeft bereikt. Het is een verhaal wat je laat denken over jouw eigen leven en hoeveel je hebt bereikt en wat het leven de moeite waard maakt. Het verhaal bevat alles waar ik naar op zoek ben in een goed verhaal; humor, de menselijke natuur aan de kaak stellen en enkele slimme twists.

Als katten van de wereld verdwijnen

“Katten zijn geweldig. Normaal reageerde hij nooit op mijn stemmingen, maar als ik het echt zwaar had, was hij aan mijn zijde, zoals nu.” ~ Blz. 142

Dit boek kruipt onder je huid en blijf je zeker nog lang bij nadat je het gelezen hebt. Ik kreeg er ook zo veel inspiratie van! Dus dat is mooi meegenomen! 🙂 Ik ben ook heel erg benieuwd naar meer werk van Genki Kawamura, dus ik ga zeker op zoek naar meer boeken van hem! Een welverdiende vijf sterren voor dit prachtige verhaal!

Cover: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Print/Lettering: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy reading!

~Jeffrey

5 Comments on “Review: Als katten van de wereld verdwijnen — Genki Kawamura

  1. Jeffrey, And to think you & Bren had such a gem of a book sitting on the shelf for so long! You set the premise well here in your review as well as the title more than wetting the readers appetite!!! And though the author presents the story simply, you convey the depth of meaning here as it applies to our lives. –I see why it had a strong impact on you & any reader. Phil

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Jeffrey’s tweede wrap-up van 2020 – The Book Dragon's Nook

  3. Pingback: Jeffrey’s boeken top 5 van 2020 – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: