Review: Life Love Books — Mark Manson

Genre:                    Non-Fictie / Zelfhulp
Uitgever:               Harper Collins
ISBN:                      9780063000681
Uitvoering:            Paperback
Aantal pagina’s:    85
Uitgave:                  Oktober 2019

Dit boekje kregen we gratis tijdens de “week van het Engelse boek”. Eerder had ik al “The Subtle Art of not Giving a Fuck” gelezen (snap nog steeds niet waarom dat sterretje er nou moet staan als je er geen fuck om geeft 😛 ) en dat beviel aardig, maar bevatte ook weer niets dat me omver blies. Gewoon gezond verstand en een stoïcijnse levenswijze erop na houden, dat was de insteek van het boek. Dit boekje behandelt drie onderwerpen en zijn diverse blogs gebundeld in een compact geheel. Kon dit me ook bekoren?

live_love_books_cover

Zoals gezegd, het boek is opgedeeld in drie delen, waarbij de onderwerpen van de kaft aangehaald worden. Er zit iets in over hoe het leven is opgebouwd in fases en wat er gebeurt met mensen die vast blijven zitten in een bepaalde fase. Het gaat over de liefde en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Als laatste geeft Manson een zevental boekentips die je absoluut gelezen moet hebben. Het grappige van dit laatste is dat ik dat artikel dus jaren geleden al eens had gelezen en ondertussen vijf van de zeven boeken heb gelezen! 🙂 Ze zijn inderdaad stuk voor stuk de moeite waard, al kon “Antifragile” me echt gestolen worden door de respectloze manier waar over anderen werd gesproken door de schrijver. Dit zegt Manson ook, las ik nu opnieuw, haha.

20200201_133403

Dit boekje is vermakelijk en ook de artikelen zijn goed gekozen, zijn lekker snel te lezen en zitten vol met wijsheden, tips en zo nu en dan een grap. Het enige wat me van de populaire schrijfstijl van Manson een beetje irriteert is dat hij vaak zoveel scheldt en dat vind ik jammer en onnodig, want het voegt geen kracht bij aan hetgeen hij over wil brengen. Dit was bij zijn boek ook al een ergernis van me. Het is vooral populair, maar in non-fictie zie ik liever geen gescheld om een boodschap over te brengen.

Als introductie voor zijn verdere werk is dit zeker een aanrader, dan kun je een beetje kijken of het wat voor je is! Vooral het artikel over liefde en vriendschap kwam bij mij wel even goed binnen. Wetende dat ik gewoon lekker bezig ben met Bren, door onze onvoorwaardelijke relatie en hoe dat mis is gelopen met sommige vriendschappen en relaties in het verleden. Verhelderend 🙂  Life Love Books krijgt van mij vier sterren.

Kaft: 🌟🌟

Papiergeur: 🌟🌟🌟

Print/Lettering: 🌟🌟🌟🌟

Originaliteit: 🌟🌟🌟

Informatie: 🌟🌟🌟🌟

Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy reading!

Liefs,

~Jeffrey

2 Comments on “Review: Life Love Books — Mark Manson

  1. Jeffrey, Your review of the articles in “LIFE LOVE BOOKS,” by MARK MANSON, & all you say about it, leaves no doubt that this book would get a rise out of any reader!!! –Very tempting to read. Phil

    Like

    • I would definitely recommend to read the blogs online, especially the one about 7 books that will change your world view. As a fellow non-fiction reader, I’m sure you’ll love those books! Maybe you’ve even read some of them!

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: