Inspiratie zit in een klein hoekje

Vorig weekend waren Bren en ik samen naar een boekenevenement (Boek10) geweest, samen met onze goede vriendin Esther Wagenaar. Het was erg leuk om voor de verandering eens aanwezig te zijn als blogger en gast, in plaats van als schrijver, wat vaker het geval is. Uiteraard ging het bij Boek10 om boeken, boeken en nog eens boeken, maar ook om schrijfwedstrijden. Ik voelde me enorm geïnspireerd door de hele dag. Zo erg zelfs dat ik ’s avonds toen we thuis waren nog een nieuw stukje heb geschreven voor mijn aankomende Kevar verhalen. Zij zijn een katachtig, tweevoetig ras uit mijn Scifi trilogie “The Shaedon Resurgence”. En daarom wilde ik ook nog even een leuk stukje schrijven over het vinden van inspiratie voor ons blog! 🙂

Inspiratie komt en gaat

Het ding met inspiratie is dat het gewoon op komt zetten als poepen en het slechtste wat je kunt doen is er dan niks mee doen. Het is belangrijk dat je meteen je ideeën en gedachten op papier zet zodra je inspiratie hebt. Denk nooit: “Ik onthoud dit wel en schrijf alles morgen wel op.” Zelfs al is het midden in de nacht, zorg ervoor dat je overal waar je maar gaat een pen en papier bij de hand hebt, of maak een snelle notitie in je mobiele telefoon met de basis voor je idee. Ik heb best wel spijt ervan dat ik sommige ideeën nooit heb opgeschreven en ze de volgende ochtend weer was vergeten. Het is echt niet tof als dat gebeurd, maar je kunt er gelukkig gemakkelijk iets aan doen!

do-it-now-sometimes-later-becomes-never-35.png

Zorg er dus voor dat je inspiratie niet laat gaan als het je grijpt! Zodra je het hebt, gebruik het dan ook! Zelfs al lijkt het later het slechtste idee ooit, het is altijd beter om het gewoon op te schrijven wanneer er iets in je opkomt, in plaats van het voor altijd verloren te laten gaan! Of wat nog erger is, dat je jaren later iemand succesvol ziet worden met een idee waar jij nooit wat mee hebt gedaan! 😉

Waar halen jullie inspiratie vandaan en doe je er ook wat mee? Laat het ons weten! 🙂

Happy writing!

~Jeffrey

One Comment on “Inspiratie zit in een klein hoekje

  1. Jeffrey, Right on! “Use it or lose it!” ….or at least write it down you say. You are so right! I have two very old folders, one for “Quotations,” my new ones, dated, & those of others, usually of famous people. The other folder says, “Phil’s Inventions.” My sons call me the “idea man.” My best idea is never doing anything about my crazy ideas. Only once I DID go to a patent attorney for $88 to checkout & look into my idea. As a result, that idea was dropped too! Back to your theme of writing things down, the best idea I have seen is Thomas Jefferson’s “Day Book.” It was his Bible in which he wrote down “everything;” reactions to books or poems he read instead of writing in the book margin, even with long quotes, his thoughts on something, whatever, & certainly ideas. Apparently over a lifetime, Jefferson went through many a Day Book & some found there way into publication. I am the proud owner of one of his Day Books I bought in an antique shop! –Good job here once again. I don’t know how you can keep up with you blog posts, your daily writing, & everything in your daily/yearly goals! I am having trouble just keeping up to you & Bren, posts & on Facebook. Geri is starting several tests tomorrow leading up to her second surgery in March or April we hope. Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: