Report: Boek10, Woerden

Afgelopen zaterdag was het zover! De nieuwste Boek10 van Godijn Publishing! Dit keer in het Klooster in Woerden, een prachtige locatie met een supermooie zaal waar we ook bij deze editie weer flink wat interessante sprekers voorbij hebben zien komen. Esther Wagenaar was gezellig met ons mee, want zij had meegedaan aan de schrijfwedstrijd “Dansende Olifanten op het IJs” en zou vandaag te horen krijgen of ze in de verhalenbundel was opgenomen, of niet! Spannend dus! ^_^ En wij (Bren & Jeffrey) waren er als bloggers om foto’s te maken, lekker te kletsen met alle schrijvers en natuurlijk onze collega bloggers en andere bekenden!

20200125_130408.jpg
Hilda Spruit en Antoinette Kalkman (de dagvoorzitter)
20200125_124304
Hilda Spruit gaf een lezing over schrijven en hoe zij alles aanpakt, erg inspirerend!

We voelden ons een beetje als vroeger als je te laat was voor de les, want we waren ietsjes te laat binnen, maar gelukkig nog op tijd om de kick-off van de dag mee te maken en daarna was het aan Hilda Spruit om een lezing te geven over schrijven.

20200125_130623.jpg
Antoinette in gesprek met Anne Ruhl, kinderboekenschrijfster

Na Hilda Spruit was er een interview met Anne Ruhl. Zij vertelde hoe ze uiteindelijk kinderboeken is gaan schrijven en hoe dit in zijn werk ging. Ook werden er vragen door het publiek gesteld. Een superleuk interview was het!

20200125_141244.jpg
Alice Bakker en Elly Godijn bijten het spits af voor de resultaten van de schrijfwedstrijd!

Na een korte pauze was het dan zover! De uitslag van de schrijfwedstrijd “Dansende Olifanten op het IJs”. Het was super spannend, want Esther deed dus mee en Bren en Jeffrey beten samen met Esther hun nagels er vanaf! Toen duidelijk werd dat Esther in ieder geval in de bundel was opgenomen was de spanning ietsjes minder, maar nu werd haar plek nog bekend. Het duurde maar en het duurde maar en uiteindelijk werd haar naam dan genoemd! Esther werd met haar verhaal maar liefst 5e! We waren zo blij voor haar en ze straalde helemaal! ^_^

En ja Elly, beloofd, de volgende keer zal ik mijn enthousiaste uitroep voor Esther niet inhouden! x

20200125_142420.jpg
Alle winnaars mochten met elkaar en de bundel op de foto! Van harte gefeliciteerd allemaal!
20200125_174049.jpg
Samen met Esther Wagenaar op de foto! (Ja, we droegen allebei Baby Yoda shirts ๐Ÿ˜› )

Niet alleen Esther stond in de bundel, maar ook Johan Klein Haneveld was hierin opgenomen met een kort verhaal. Uiteraard hebben we hun tweetjes ook nog even op de foto gezet om dat heugelijke feit te vieren!

20200125_150358
Kijk ze eens stralen dan! ^_^

Buddy Tegenbosch mocht na de uitslag van de schrijfwedstrijd een lezing geven, maar hij wilde liever de boel een beetje interactief houden en besloot ter plekke dat het publiek hem gewoon allerlei vragen mocht stellen. Het was leuk, eerlijk, grappig en gaf een duidelijk beeld van hoe schrijven voor hem werkte.

20200125_143012.jpg
Buddy Tegenbosch beantwoordde al onze vragen tijdens deze sessie

Aan het begin van elk segment van de dag werd ook een gedicht voorgedragen door Jeroen Kraakman. Zijn gedichtenbundel “Donkere dagen, Heldere nachten” was ook verkrijgbaar op het evenement!

20200125_153420

Na het gedicht was het tijd om even stil te staan bij de volgende schrijfwedstrijd “Zwarte Sneeuw”, waarbij de jury bekend werd gemaakt en even kort werd ingegaan op deze nieuwe schrijfwedstrijd!

20200125_153907.jpg

Marelle Boersma van de Thriller Academie en zelf bestseller auteur, ging met haar lezing vertellen waar een goede thriller aan moet voldoen. Er waren volgens haar drie peilers voor elk verhaal: Het verhaal, de personages en de locaties. Ook werd er aangehaald waar het begin, midden en eind van het verhaal allemaal omvatten en hoe je wel en niet moest beginnen. Wij waren het niet helemaal met alles eens, want we zijn van mening dat schrijven niet teveel aan allerlei regels moet voldoen, maar in het grootste deel van het verhaal konden we ons wel vinden. Wat helemaal gaaf was, was dat iedereen na afloop een gratis schrijfcursus kreeg van de Thriller Academie! Daar gaat Jeffrey nog wel even naar kijken, because reasons. ๐Ÿ˜›

20200125_155616.jpg

20200125_162016.jpg
Eindelijk de lancering van de 10 boeken! ๐Ÿ˜€

Toen was het eindelijk zo ver! De lancering van de 10 boeken, waarbij dit keer twee bijzonderheden waren, รฉรฉn auteur bracht maar liefst twee boeken uit, Ronald van Assen. En dan was er nog de mystery guest! Wie zou dat toch zijn?!

20200125_162529.jpg

Alle schrijvers mochten even een kort stukje voordragen, over vertellen voor het publiek over hun boek. Zo leuk! ๐Ÿ™‚

20200125_163728.jpg

20200125_164901.jpg

En dan was er natuurlijk nog de mystery guest: Johan Klein Haneveld!

20200125_165906.jpg
Johan Klein Haneveld was de mystery guest en kwam met een heruitgave van Conquistador, maar dan de Extended versie! Met twee extra verhalen en allerlei andere extra’s!

20200125_171000.jpg

Kortom, het was weer een geweldig succes! Met tien prachtige nieuwe uitgaven! Uiteraard hebben wij er een aantal ook uitgekozen om een recensie over te gaan schrijven! We zijn dan ook erg benieuwd naar deze verhalen!

Na een dag geluisterd te hebben naar diverse sprekers en alle mooie boeken gelanceerd te zien worden hadden we natuurlijk erg trek gekregen! Daarom haakten we ook gezellig aan bij het etentje na afloop, waar we gezellig met een redelijk groot gezelschap gegeten hebben bij Eetcafรฉ Walzicht, tegenover het theater.

20200125_184710.jpg
Wat was het gezellig om nog even na te kletsen en te eten met Elly en de rest van de gang! ๐Ÿ˜€

20200125_184715.jpg

Rond een uurtje of tien ’s avonds waren we allebei wel een beetje afgepeigerd en hoog toe aan wat rust. We hebben afscheid genomen van iedereen en gingen met een kofferbak vol boeken weer terug naar huis! Weten welke boeken we allemaal een thuis hebben gegeven? Dat kun je van de week zien bij onze bookhaul van Boek10!

Het was echt weer onwijs gezellig en we kijken dan ook enorm uit naar de volgende editie van Boek10, maar eerst het Zonderlingen Fantasy/Scifi evenement op 7 Maart in Arnhem! ๐Ÿ˜€ We hebben er zin in!!! ๐Ÿ˜€

Happy reading!!

Liefs,

Bren & Jeffrey

4 Comments on “Report: Boek10, Woerden

  1. Jeffrey & Bren, I read with interest all about your trip to Book10 sponsored by Godijn Publishing. It was quite a full day into dinner time! As I read your rundown here, it was so much more than talking to authors & bloggers & taking photos. –From lectures to interviews & Q&A, plus highlighted with the winners of the writing competitions in several categories. It appears you both had a special interest/friendship with Esther Wagenaar & her 5th place with her story, “Dancing Elephants”!!! Your full coverage here with photos & captions is excellent!!! I particularly appreciated your critique of best selling author, Marelle Boersma, & her lecture on the rules of writing. Sounds like you both had a grand experience! Grand job here! Phil

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Review: Abdij van de Nacht โ€” Ellis van Zijll – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: