Review: Warrior Cats – Water en Vuur — Erin Hunter

Genre:                           Jeugdboek / Fantasy

Uitgeverij:                    Fantoom

ISBN:                             978-90-7834-519-0

Uitvoering:                  Hardcover

Aantal pagina’s:         371

Uitgave:                       2009

Eindelijk was het dan zover! Verder met Warrior Cats! Nadat ik het eerste deel had gelezen was ik meteen verknocht aan deze serie. Erin Hunter weet zo’n goede wereld neer te zetten waarin de katten in clans leven en hoe hun code werkt. Het is echt zo mooi neergezet! Wist het tweede deel zich ook weer voor me te winnen?

1001004006530965.jpg

We volgen in dit verhaal weer Vuurhart die in het vorige boek als poesiepoes (huiskat van mensen) werd opgenomen in de DonderClan. Hij probeert zijn weg te vinden in de clan, maar nog steeds loopt hij tegen vooroordelen van clangenoten aan die vinden dat hij geen volwaardig lid is van de clan. Dan wordt hij samen met zijn beste vriend Grijsstreep op pad gestuurd om de WindClan terug te halen. Zij waren verjaagd uit hun territorium en de balans tussen de clans is momenteel ver te zoeken.

20200126_154047.jpg

Ook dit boek was weer een heerlijk avontuur waar zo veel in gebeurde! In het begin had ik wel weer even moeite met alle kattennamen, want soms lijken ze best erg op elkaar en dat maakt het niet altijd even gemakkelijk. Maar als je er dan eenmaal weer in zit wil je ook echt verder lezen en weten hoe alles afloopt. Het verhaal zit vol met de zoektocht naar de zin van het bestaan. Vuurhart zijn twijfel of hij wel echt gemaakt is voor het clanleven, zijn vriendschap met Grijsstreep die enorm op de proef wordt gesteld en natuurlijk het dreigende conflict tussen de clans!

20200118_185537.jpg

Wat goed te merken is, is dat Warrior Cats echt een serie is. Het boek eindigt dan ook met een stuk wat de baan al weer vrij maakt voor het vervolg. Je wilt ook echt weten hoe het allemaal verder gaat. Er zit zo veel diepgang in en dat voor een jeugdserie! Het is dan ook geen wonder dat deze serie zo geliefd is en ik ben dan ook echt definitief fan na het lezen van dit tweede deel. Op naar de volgende! 🙂

Kaft: 🌟🌟🌟🌟

Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟

Print/Lettering: 🌟🌟🌟🌟🌟

Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟½

Verhaal: 🌟🌟🌟🌟

Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy reading!

Liefs,

~Jeffrey

3 Comments on “Review: Warrior Cats – Water en Vuur — Erin Hunter

  1. Jeffrey, “Warrior Cats: Water & Fire,” by Erin Hunter, sounds sophisticated for for a Youth Book/Fantasy; with Vuurhart & the DonerClan & then Grijsstreep & the WindClan, prejudices, the meaning of existence, & more no doubt. NIce to hear you trying to keep character names straight after some of the characters in your trilogy!!! Two books down & the series goes on! Excellent review with brevity! Phil

    Geliked door 1 persoon

    • Haha, quite ironic, isn’t it? Me having trouble with a lot of character names, when I do the same in my own trilogy! But this book also contains a long list of names, so you can check who’s who! 🙂 I really enjoyed this book and love the imagination of the writers!

      Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Jeffrey’s eerste Wrap-up van 2020 – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: