Review: Evolutie — Ursula Visser

Genre:                    Science Fiction

Uitgeverij:              PeruBo Publishing

ISBN:                      9789492702067

Uitvoering:            Paperback

Aantal pagina’s:   300

Uitgave:                 April 2018

Bren had dit boek van Ursula Visser eerder gelezen en ze was zo enthousiast, dat ik besloot mezelf ook eens te gaan wagen aan dit science fiction boek. Evolutie vertelt ons het verhaal van John Water, hij weet al vanaf zijn geboorte dat hij anders is en vindt andere mensen inferieur. Al vanaf het moment dat hij in de baarmoeder zat ontwikkelt hij zich sneller dan normale mensen doen. Maar wie is John Water?

Kaft Evolutie.jpg

Ursula Visser heeft voor dit verhaal voor de ik-vorm gekozen. Vaak vind ik dit zelf niet zo heel erg lekker lezen en ben ik zelf groot fan van de alwetende verteller, maar wat las dit boek lekker soepel weg zeg! Je wordt al snel bekend met John en zijn gedachten en de vaart zit er al vanaf de eerste hoofdstukken goed in! Ik kreeg een beetje dezelfde vibes als van The Island en andere scifi verhalen waarin experimenten op mensen een grote rol spelen.

Al snel komt John erachter dat hij geen mens is, maar een resultaat van een genetisch experiment tussen twee werelden. Hij ontmoet zijn vader Kevin, die hem vertelt dat ze inderdaad niet van de aarde komen en dat ze terug willen gaan naar waar ze vandaan kwamen, maar dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot!

Evolutie 2

Het verhaal is opgedeeld in drie delen. Hoewel ik eventjes moest omschakelen naar een nieuwe persoon van waaruit het verhaal verder ging in het tweede deel, wordt al wel snel duidelijk waarom ook dit deel verteld moest worden vanuit een ander perspectief. Eigenlijk heb ik vanaf het moment dat ik door het eerste deel was bijna non-stop doorgelezen, ik wilde echt graag weten hoe alles af liep!

evolutie-ursula-visser-1.jpg

Met Evolutie laat Ursula Visser zien dat ze een passie heeft voor het science fiction genre. Het verhaal is intrigerend en het ontbreekt niet aan allerlei morele dilemma’s die in dit soort verhalen altijd enorm belangrijk zijn! Ook de technologie en hoe deze wordt beschreven is goed doordacht, zonder droog en saai te worden. Qua originaliteit is het misschien niet het meest originele verhaal, veel stijlelementen uit scifi worden gebruikt, maar de manier waarop ze neer worden gezet en gebruikt is dik in orde en het verhaal heeft een heerlijke vaart, waardoor het geen moment saai is! Echt een aanrader!

Overigens is Evolutie onlangs opnieuw uitgebracht met een hernieuwde kaft. Houd The Book Dragon’s Nook goed in de gaten, want er komt nog een leuke verrassing aan omtrent deze nieuwe editie van dit boek!

Rating:

Kaft artwork: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Print/lettering: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟½
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟

Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy reading!

Jeffrey

5 Comments on “Review: Evolutie — Ursula Visser

  1. Jeffrey, How unique to read a review written by you, a sci-fi author, of the book, “Evolution,” by Ursula Visser, a sci-fi book itself! Your reaction to the book brings a perspective & opinion that most readers do not have. –Experience in this field of writing! The story being told in the voice of the first person “I” & changing voices to several different people sounds quite inventive on the part of the author! And you tease us with just enough story-line to make us curious; John Water being s non-human superior being, the “result of a genetic experiment between two worlds,” working with his father to get back to their world!!! Both the moral dilemmas & inventive technology must have been very appealing to an author such as you!!! –A good trip here!!! Phil

    Like

  2. Pingback: Jeffrey’s eerste Wrap-up van 2020 – The Book Dragon's Nook

  3. Pingback: In gesprek met Ursula Visser – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: