X-Mas Goodies!

Het is al even geleden, maar we moesten er dan ook even van bijkomen, al dat gourmetten en elkaar veel te veel verwennen met kadootjes! 😛

Het is geen leugen als we zeggen dat onder onze kerstboom een hoeveelheid dootjes lag die normaal voor een compleet gezin meer dan genoeg zou zijn, haha, maar goed, we houden er gewoon van om elkaar flink te verwennen en dan natuurlijk vooral met boeken, boeken en nog eens boeken! Kijken jullie gezellig mee welke boeken we elkaar hebben gegeven?

Tijdens kerstavond hebben wij precies gedaan zoals ze in IJsland ook doen. Elkaar boeken kado geven en dan lekker samen op de bank kruipen en genieten van alles wat we elkaar hadden gegeven en natuurlijk van elkaar! ^_^

Jeffrey’s boeken

Thrawn Treason — Timothy Zahn

Dit boek wilde ik zó graag hebben! Het nieuwste en laatste deel van de nieuwe Thrawn trilogie van Timothy Zahn! Ik kan niet wachten om hem te lezen, al vrees ik voor het leven van Thrawn, helemaal met de titel en Palpatine op de achtergrond… Ik ga dit boek lezen zodra ik klaar ben met mijn huidige TBR 🙂

20200106_104647

William Shakespeare’s Star Wars, Episode I, II & VII

De serie van William Shakespeare’s Star Wars is een hilarische adaptatie van Star Wars in klassieke toneelscript vorm. Ik heb kapot gelegen om de originele trilogie en wilde dolgraag de rest ook hebben. Nu hoef ik alleen nog maar Episode III, VIII en IX! ^_^ Check die kaften dan, geniaal toch? 😛

20200106_104849

Ayoade on Top, Hoeveel poten heeft een octopus & A guide to the good life

Ik vind Richard Ayoade echt een prachtige kerel. Hij was hilarisch in zijn rol als Moss in The IT Crowd en nadat ik hoorde dat hij net een boek uit had stuurde ik Bren een boek “MOET HEBBEN!!!” Daar heeft ze goed naar geluisterd xD

Bren vindt ook dat het mij niet ontbreekt aan nutteloze feitenkennis, (nouhou ik heb liever dat ie ze niet continue verspreidt, maar ja, happy man happy life toch 😛 .red.) dus heeft ze nog een duit in de zak gedaan door me een boek vol met dat soort ongein te geven 😛 Ik ben benieuwd!

Als laatste uit dit rijtje een filosofisch boek over de stoïcijnse school. Ik probeer een zo stoïcijns mogelijk leven te leiden (of was het nou lijden? 😛 ), dus ik lees er graag veel over van de oude werken, maar ook dit soort boeken. Ik ben benieuwd!

20200106_105027.jpg

21 Lessons for the 21st Century, The Anatomy of Story, The Adventures of Tom Sawyer & Dark Matter

Het hield maar niet op met boeken! Bren heeft echt goed haar best gedaan om mijn TBR stapel (stapeltje volgens haar) aan te vullen met nieuw leesvoer 🙂 Ik had van Yuval Noah Harari al Sapiens gelezen en heb nu ook allebei de andere boeken klaarliggen om te lezen! Ik heb er echt zin in!

The Anatomy of Story is zo’n typisch boek dat je als schrijver gewoon in je verzameling wilt hebben, vol met tips voor het schrijven en veel informatie over personages, welke archetypen er bestaan, hoe je stap voor stap een meesterwerk neerzet. Ook dit boek gaat op de Soon™ TBR stapel! ^_^

Dark Matter heb ik echt zo veel over gehoord. Ben benieuwd of het mijn verwachtingen ook waar kan maken!

We proberen ook steeds meer klassiekers te sparen en dat gaat erg lekker met de Barnes & Noble leatherbound edities. The Adventures of Tom Sawyer stond ook al heel lang in mijn wishlist, dus ook dit is weer een top toevoeging aan onze thuisbieb!

20200106_105120

Wat ben ik toch enorm verwend met deze stapel boeken, echt niet normaal! Gelukkig had ik ook goed op Bren d’r #1 Wishlist gekeken en zelfs nog wat verrassingen weten te fixen voor haar 😉

Bren d’r boeken

20200106_110758

Whoehoe, deel twee van Sea Witch Rising!!! Ik was echt zo blij, nog steeds, daar niet van. Ergste is dat ik nog niet eens in deel 1 ben begonnen, maar al zo verliefd op die prachtige covers ben en er zo graag in wil doorlezen als ik eenmaal begin dit tweede deel toch echt niet mocht ontbreken op mijn wishlist. En toen kreeg ik ‘m. Really happy me!!!

20200106_110548

Dit boek “Heart of the Moors” stond al vanaf het moment dat ik wist dat dit boek zou uitkomen op mijn #1 wishlist. Want ja, Maleficent! Mijn meest favo villain, ik spaar echt alles van haar en verslind films en boeken waar ze in voorkomt. En man echt, ik gilde het uit van blijdschap toen dit boek tevoorschijn kwam vanonder het inpakpapier. Voor een fan van Maleficent als dat ik ben, had ‘ie me gewoon niet blijer kunnen maken 😀 Nou ja okay, dat ene beeld van miss Mindy erbij had cool geweest, maar hey je kan niet alles hebben en moet nog iets hebben om van te dromen toch :p

20200106_110337

Dit boek “Perfectly preventable deaths” zag ik liggen in de boekhandel, maar omdat ik toen al aardig wat in mijn nogal kleine handen had aan boeken dacht ik toen, ach die haal ik van de week wel. Want ja, ik wist wel zeker dat ik dat boek gewoon wou hebben, die hele beschrijving achterop is echt zo mijn ding en die cover, don’t you just love it now? Well I do! Zo blij dus dat deze tussen de dootjes zat 😀

20200106_110147

En daar is ‘ie dan, het missende deel van een van mijn favo disney boeken series, “The Odd Sisters” eindelijk in ons huisje! Ik hou van deze reeks, alles is geschreven vanuit het oogpunt van de welbekende villains waar ik zo onwijs veel van hou. Ja ja, niet echt meisjesachtig om niet van de prinsesjes te houden, al hou ik zielsveel van Belle hoor, maar ik heb gewoon een mega zwak voor de villains. Dit boek miste nog in de collectie, dus dat deze bij de dootjes zat maakte me echt zo mega blij. Weten dat je in een ruk verder kan lezen is gewoon mijn soort van heaven.

20200106_105911

“The Witcher” het eerste deel, maar dan in het Nederlands 🙂 Ik had al boeken erover geleend van Jeff zijn beste vriend Wouter en die vond ik absoluut leuk, alleen de vertaling liet mij persoonlijk wat te wensen achter, ook vond ik het lettertype echt net wat te klein. Dus wou ik dolgraag beginnen in deze serie in het Nederlands. Jeff heeft dat blijkbaar goed onthouden, want dit boek stond niet eens op mijn wishlist. Zo verrast dat ik was dat deze er tussen zat.

20200108_105528.jpg

En dan deze onwijs gave beauty! De leather bound editie van Barnes & Nobles van de sprookjes van de Gebroeders Grimm. Serieus, ik hou van deze sprookjes, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik ben hiermee opgegroeid en niet perse met Disney, al waren die er toen natuurlijk allang. Maar deze verhalen bleven me altijd bij. In mijn soms niet te stuiten enthousiasme zal ik waarschijnlijk Jeffrey wel eens hebben verteld hoe dierbaar die sprookjes voor me zijn. Want ineens kreeg ik daar een prachtig ingepakt, heel erg zwaar dootje in mijn handen. Toen ik zag wat erin zat en dit prachtige boek vasthield kon ik amper mijn tranen van vreugde in bedwang houden, want wauw wat vond ik dit gaaf!!! Dit is echt zo mijn ding en dit betekent echt zo veel voor me. Dit boek zal ik dan ook vele malen gaan lezen en herlezen. Nogmaals onwijs dank je wel lieve Jeff, voor alles, je weet niet half wat het voor mij betekend.

Hebben jullie ook leuke boeken gekregen voor de kerst?! Laat het ons weten in de commentaren!

Happy reading!!

Liefs,

Bren & Jeffrey

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: