#2020Goals

Een gloednieuw jaar is aangebroken en dat betekent dat ik druk bezig ben geweest met doelen voor dit jaar! Elke eerste week van het jaar ga ik even goed ervoor zitten en kijk ik terug op het afgelopen jaar en mijn doelstellingen. Het zijn persoonlijke doelen waar ik graag aan wil werken. De meeste hebben te maken met schrijven, maar ook met persoonlijke ontwikkeling en groei, of juist letterlijk het tegenovergestelde van groei ๐Ÿ˜‰

Dus, wat zijn mijn doelen voor dit jaar? Hier zijn ze!

Ik stel mezelf elk jaar 10 doelen. Dat lijkt misschien veel, maar eigenlijk heb ik ze nog nooit allemaal niet gehaald. Het is namelijk belangrijk dat je haalbare doelen stelt. Meer daarover in een artikel later deze week!

Maar goed, wat zijn mijn doelen nou precies? Dat zie je hieronder, gevolgd door een korte uitleg waarom ik dit doel heb gesteld. Sommige doelen zijn eigenlijk doorlopend en daarvan kan ik pas zeggen of ik ze gehaald heb in December, vandaar dat dat er dan ook bij staat.

20200103_163012.jpg
Al mijn notitieboeken en agenda’s voor dit jaar ๐Ÿ™‚

01. Checken hoeveel geld we voor een hypotheek kunnen krijgen, uiterlijk Februari 2020

Bren en ik willen graag een huis gaan kopen nu mijn autolening uit de weg is. We zijn benieuwd hoeveel we kunnen krijgen voor een hypotheek. Het liefste willen we een huisje kopen in Uithoorn, waar we nu wonen, maar voordat we kunnen zoeken moeten we natuurlijk wel weten in wat voor prijsklasse we kunnen gaan zoeken. We hoeven niet perse heel groot te wonen, maar we willen wel een tuin en ik wil graag een badkamer met een bad. Daarnaast hebben we uiteraard nog wel meer eisen, maar dat zijn de voornaamste. Ik ben erg nieuwsgierig wat we voor elkaar kunnen krijgen!

02. Het manuscript voor “De Grote Fudgewizzle” afronden, uiterlijk Juni 2020
Ik zit nu op 13 hoofdstukken voor het verhaal en verwacht er rond de 20 nodig te hebben voor het volledige verhaal om alles degelijk af te ronden. Ik wil mezelf niet teveel onder druk zetten, dus daarom heb ik de deadline op Juni gezet. Hopelijk lukt het me voor die tijd, dat zou mooi zijn. Ik moet alleen eerlijk tegen mezelf blijven en ik heb het vaak drukker dan ik anticipeer, dus daar hou ik op deze manier rekening mee.
03. 25 boeken lezen, uiterlijk December 2020
Vorig jaar las ik 27 boeken. Twee boeken per maand haal ik denk ik wel, omdat ik veel meer lees dan ik voorheen deed, dus wie weet overschrijd ik dit doel ook wel weer, maar ook hier weer, ik blijf realistisch! Vooral non-fictie lees ik in rap tempo, dus daar zal ook een grote focus op liggen. Oh en Star Wars boeken, je kunt daar niet genoeg van lezen, uiteraard. ๐Ÿ˜›
04. Elke dag een blogartikel plaatsen op JeffreyDebris.com, uiterlijk December 2020
Dit jaar wil ik mezelf uitdagen met schrijven en de manier waarop ik met de beide blogs waar ik voor schrijf anders indelen. Mijn persoonlijke blog moet ook gewoon een persoonlijk blog zijn, dus ik wil daar meer delen dan alleen reviews. Op The Book Dragon’s Nook zal ik me meer richten op reviews en regelmatig vertaalde artikelen plaatsen, want dit blog gaat immers ook over Bren en mij en onze liefde voor boeken (zowel lezen als schrijven). Op mijn eigen blog zal ik dus ook regelmatig korte hersenspinsels plaatsen. Tot nu toe houd ik het aardig vol!

05. Werken aan mijn novelle en deze ergens dit jaar af schrijven, uiterlijk December 2020

In het geheim ben ik bezig met een novelle over hoe Bren en ik zijn samengekomen en het begon als soort dagboek, gebaseerd op ons echte leven. Natuurlijk zal niet alles exact overeenkomen in de novelle, maar het zal zeker een kern van waarheid bevatten. Het gaat ook voornamelijk over onze gedeelde liefde voor boeken en in overleg met Bren voeg ik daar ook aan toe hoe het is om met iemand samen te leven die bipolair is, zowel vanuit haar perspectief als de mijne. We hopen daar ook mensen mee te kunnen helpen. Het is een zwaar beladen onderwerp, maar ik voel gewoon dat ik dit allemaal moet vertellen, als het niet voor iemand anders is, dan wel gewoon voor mijzelf (waar ik eigenlijk altijd voor schrijf).

20200103_163305.jpg
Deze Star Wars agenda gebruik ik voor mijn dagelijkse To-Do lijstjes
06. Elke dag minimaal 500 woorden schrijven aan een van mijn projecten, uiterlijk December 2020
Aangezien ik aan meerdere projecten tegelijk werk is het ook belangrijk dat ik momentum behoud, dus ik schrijf elke dag minimaal 500 woorden. Dat gaat goed tot nu toe en ik wil ook mijn vaste schrijfmomenten elke week weer gaan aanhouden; woensdagavond en op zondag. Op die momenten schrijf ik meestal zeker 1000 woorden en als het echt lekker gaat rond de 2000.
07. Meer in vorm komen, afvallen en mijn conditie verbeteren, uiterlijk December 2020
Dit is zo’n doel waar ik ieder jaar weer mee worstel. Bren heeft me beloofd te helpen met afvallen en we hebben ook al wat stappen gemaakt. Ik heb geen morbide obesitas of zo, maar ik kan echt wel een kilootje of 10 kwijt als we eerlijk zijn, haha. Het zou ook helpen om mezelf fysiek weer wat lekkerder te voelen en vooral energieker. Ook zou ik dan minder last moeten hebben van astma gerelateerde klachten. Omdat ik niet alleen aan mijn gezondheid ga werken, denk ik dat het nu wel goed gaat komen. We hebben een roeiapparaat en crosstrainer thuis staan en we hebben Ring Fit Adventure gekocht (review daarvan volgt nog ๐Ÿ˜‰ ) dus we hebben alle middelen in huis!
08. Mijn volgers op Facebook en Instagram met minstens 100 laten groeien, uiterlijk December 2020
100 lijkt niet veel, maar ik vind het echt lastig om als schrijver meer volgers te krijgen op Instagram. Alles lijkt zo vluchtig daar qua volgen. Facebook is wat stabieler, maar ook daar heb ik moeite met nieuwe likes genereren. Ik heb wel wat ideeรซn hoe ik dit voor elkaar ga krijgen, dus we gaan het zien! Give-aways helpen altijd en hopelijk helpt het uitbrengen van een nieuw boek ๐Ÿ˜‰
09. Dagelijks posten op Facebook en Instagram, uiterlijk December 2020
Omdat ik toch al dagelijks blog is het een eitje om dan ook direct even een linkje naar dat artikel op social media te knallen. Daarnaast heb ik nog meer leuke foto’s die ik tussendoor maak van onze katten, videogames, boeken, LEGO en mijn schrijfwerk, natuurlijk. Dus deze is eigenlijk makkelijk ๐Ÿ˜‰
10. Mijn dagboek het hele jaar bijhouden, uiterlijk December 2020
Ik heb vorig jaar VEEL geschreven in mijn dagboek. Er was een klein dipje, maar dat hoop ik dit jaar te voorkomen. Sowieso schrijf ik elke dag trouw in mijn 6 minuten dagboek en dat wil ik ook zeker blijven doen. Het is een perfecte manier om de dag te starten en de dag te eindigen met een korte reflectie en dat op een positieve, opbouwende manier!
20200103_162848
Onthoud dit boven alles! ๐Ÿ˜‰
Volhouden
Dat is het allermoeilijkste, natuurlijk. Ik heb aan Bren gevraagd of zij de persoon wil zijn waar ik mij aan moet verantwoorden voor mijn doelen, zodat ik er niet alleen voor sta en met haar kan monitoren hoe de vlag ervoor staat. Dat geeft mij meer vertrouwen in een goede afloop en kan ik iedereen die doelen stelt ook echt aanraden! Zorg ervoor dat iemand regelmatig even vraagt hoe het met je doelen gaat, dat helpt echt!
Wat denken jullie ervan? Ga ik het halen? Eitje toch? ๐Ÿ˜› Hebben jullie zelf ook doelen gesteld? Zo niet, waarom probeer je het niet een keertje? Later deze week post ik een artikel over het stellen van haalbare doelen, hopelijk tot dan!
Happy achieving!
~Jeffrey

One Comment on “#2020Goals

  1. Pingback: Het belang van haalbare doelen stellen – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: