Jeffrey’s jaar in boeken

Het jaar zit er bijna op en ik heb voor mijn doen lekker veel gelezen! Een trend die ik dan ook zeker voort wil gaan zetten in 2020, want wat ligt er nog een hoop leuks op mijn TBR-stapel! Maar wat heb ik nou precies gelezen dit jaar en welke boeken vind ik echte aanraders? Laten we eens een kijkje gaan nemen! 😉

Good Reads Year in Books 1

Dit jaar las ik 27 boeken en ik ben nog met de 28e bezig, maar die ga ik niet meer uitlezen dit jaar. Het kortste boek dat ik las was Catfulness met slechts 96 pagina’s en de dikste The Skeptics Guide to the Universe die ik eerder dit jaar ook had aanbevolen om te lezen.

Good Reads Year in Books 2.JPG

Het meeste populaire boek dat ik heb gelezen was The Subtle Art of not Giving a Fuckvrij ironisch, gezien de titel. 😛 En het minst populair, maar ook ironisch gezien wel hét boek waar de review bijzonder vaak van is bekeken: Het 6 minuten dagboek. Gemiddeld gaf ik de boeken die ik las 3.9 sterren.

Good Reads Year in Books 3.JPG

Het beste beoordeelde boek dat ik las was ook The Skeptics Guide to the Universe. Meer over dit boek, later 😉

Mijn eerste review van het jaar was over Reasons to Stay Alive  een biografisch boek van Matt Haig waar onderwerpen als depressie en angststoornissen een grote rol spelen.

En hieronder mijn complete lijst boeken van 2019!

Good Reads Year in Books 4.JPG

Good Reads Year in Books 5.JPG

Good Reads Year in Books 6.JPG

Het waren er nogal wat, maar wat was nou wat mij betreft de absolute top? Ik lees zelf graag non-fictie. Als ik fictie lees is het meestal toch in het fantastisch genre. Realisme boeit me gewoon vaak niet zoveel, of het moet autobiografisch zijn, of een enorm aangrijpend waargebeurd verhaal.

Wat was voor mij dan de top tien voor dit jaar? Laten we beginnen bij 10 en dan omhoog gaan 😉 Bij elk boek heb ik de mooiste foto geplaatst en uiteraard een linkje naar de review, zodat je die nog een keer na kunt lezen! ^_^

10. The Wonderful Wizard of Oz — L. Frank Baum

IMG_20191208_135848_712

9. Hersenhack — Margriet Sitskoorn

IMG_20190828_190347_296

8. Eat That Frog — Brian Tracy

Eat That Frog.JPG

7. Warrior Cats – De Wildernis In — Erin Hunter

6. Sapiens — Yuval Noah Harari

Sapiens 1

5. Houden van dingen die niet perfect zijn — Haemin Sunim

IMG_20190628_115131_761

4. The Empire Striketh Back — Ian Doescher

3. Heretics of Dune — Frank Herbert

Blijkbaar had ik hier geen foto van xD

2. Thrawn — Timothy Zahn

Thrawn Pic

1. The Skeptics Guide to the Universe — Steven Novella

Three Non Fiction Tips

Wat een heerlijk leesjaar was dit toch! En met wat er nu op mijn TBR ligt en nog gaat komen belooft het komende jaar weer een minstens net zo goed jaar te worden. Ik heb er in ieder geval zin in om al mijn ervaringen weer met jullie te delen hier op The Book Dragon’s Nook!

Uiteraard wens ik jullie ook een fijn leesjaar toe!

Happy reading!

Liefs,

Jeffrey

One Comment on “Jeffrey’s jaar in boeken

  1. Jeffrey, Your Year in Books for 2019 is so impressive; the various stats on the books your read, the complete listing of books, & then your top favorite 10 books in descending order!!! Not only was your accomplishment reading 27 books impressive, but so is your presentation & analysis here! And you still have a TBR ongoing list into 2020!!! –My admiration & HAPPY NEW YEAR to you & Bren!!! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: