Review: Stilte in de Storm – Jen Minkman

Genre: Young-Adult

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

ISBN: 978 94 92585 44 8

Uitvoering: Paperback

Aantal pagina’s: 321

Uitgave: December 2019

Met hartelijke dank aan Uitgeverij Dutch Venture Publishing voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Screenshot_20191219-123903_Chrome.jpg

“Rain, I can make it rain

I rain positive lyrics again;

I rain positive lyrics upon the land.

Like the clouds that bring what we need

We need the moisture to nurture the seed

Like the storm and the wind as it blows

Like the positive music, it flows

The balance is the life that we live. For real!

Me sit upon the mesa

And watch the storm clouds

The brightness of the lightning

And the thunder claps loud

And as a young youth I will never forget

We can see the moon making way for the sun

The air is so fresh giving me room to breathe

I thank the Great Spirit for filling my needs.

(Hopi/ Navajo reggaezanger Casper Lomayesva)

In dit tweede deel lezen we over Ivy en haar beste vriendin Grace. Ze bezoeken tijdens hun vakantie in Arizona het reservaat van de Hopi-indianen. Ze werken er samen aan een project voor hun school over het eeuwenoude dorp Walpi. Vol goede moed gaan ze op weg, ze hebben er beide onwijs veel zin in. Daar maken ze kennis met Tyler, een jonge Hopi. Ivy is gelijk gecharmeerd van zijn uiterlijk, maar zijn gedrag laat nogal wat te wensen over. Hij zit met een taakstraf opgezadeld omdat hij zich nogal misdragen heeft en laat flink merken wat hij hier allemaal van vindt. Zes jaar geleden is zijn vader ineens weggelopen van huis na een ruzie met zijn moeder, in een gigantische onweersbui. Zijn vader is daarna nooit meer terug gekomen en lijkt spoorloos verdwenen te zijn. Hierdoor is Tyler volledig uit de ban gesprongen, hij was kwaad op alles en iedereen en begon tegen alle tradities van de Hopi-indianen aan te trappen, wat hem dus uiteindelijk de taakstraf heeft opgeleverd. Ivy kan, hoe graag ze dat eerst ook wil, Tyler maar niet uit haar gedachten zetten.

IMG_20191218_165536_975

“God, waarom kon ze Tyler maar niet uit haar hoofd zetten? Er was helemaal niets te winnen bij die fascinatie die ze voor hem voelde. Die prachtige liefdesgeschiedenis die zich vorige zomer had voltrokken tussen Hannah en Josh…zoiets zou nooit met haar gebeuren.” -blz,89-

Langzamerhand leren de twee elkaar steeds beter kennen en beginnen ze elkaar in vertrouwen te nemen. Ivy begint net als Hannah het jaar ervoor, rare nachtmerries te krijgen waar Tyler ook nog eens in voorkomt. Ze begrijpt er helemaal niets van en besluit dan ook Tyler vragen te stellen wat de dromen misschien te betekenen hebben. Zo komt ze erachter dat het niet zomaar dromen zijn, maar visioenen.

“Een rilling liep over haar rug. Ze had gedroomd over katsina’s. Of eigenlijk over slechts een enkele katsina, die zich in een donkere grot met flakkerende toortsen aan de muur over een slapende Tyler heen had gebogen. Het was geen vriendelijk uitziende Katsina geweest: hij had een vooruitstekende snuit gehad, scherpe tanden en aan weeszijden van zijn hoofd een soort rode uitsteeksels. In zijn ene hand had hij een ratel gedragen met een pootafdruk erop. Wat had dit nu weer te betekenen? – blz.52-

Niet alleen Ivy kampt met problemen, maar ook Tyler zelf. Hij draagt een geheim met zich mee dat te maken heeft met een natuurgeest, in de vorm van een enge katsina. Ze besluiten hulp erbij te roepen van Josh. De jonge medicijnman uit Navajo Nation. Maar is Josh in staat om ze ook echt te kunnen helpen of blijven de bovennatuurlijke gebeurtenissen zich maar opstapelen zonder dat iemand weet wat hieraan te doen?

IMG_20191217_110423_511.jpg

Wat was dit weer een heerlijk boek om te lezen. Echt genieten geblazen! Opnieuw een verhaal over Indianen en wauw, wat moet Jen hier ook weer onwijs veel research voor hebben gedaan zeg, echt diep respect. Haar manier van schrijven weet je zo snel mee te nemen in het verhaal en laat je niet snel meer gaan. Niet dat ik dat nou ook wou, want ik hou van dit soort verhalen. Opnieuw bouwde ik al snel een band op met de personages en leefde ik volledig met ze mee. Loved it! Hoe de Indiase bevolking omgaat met de natuur vind ik werkelijk prachtig en ook hun band met de natuur, hun voorouderen, de geesten en elkaar is machtig mooi. Daar zouden zovelen nog van kunnen leren. Ik heb altijd al iets met hun cultuur gehad, vind het werkelijk waar prachtig hoe zij denken en leven en Jen heeft dat met dit boek wederom zo goed naar voren weten te halen. Ik zou hier nog tig andere boeken over kunnen lezen en het zou me gewoon echt niet gaan vervelen! Een absolute aanrader om te gaan lezen! Ik ben er trots op ze in mijn kast te hebben staan en zal ze ook zeker weer eens gaan lezen 🙂

“Soms hebben de geesten een boodschap voor je, zelfs als je liever niet luistert.”

Rating: 🌟🌟🌟🌟½ sterren

Happy Reading!!!

Liefs,

Bren

One Comment on “Review: Stilte in de Storm – Jen Minkman

  1. Bren, “SILENCE IN THE STORM” by JEN MINKMAN is another Young Adult novel that feeds into your great interest in the Native American culture! The beginning premise of characters, both white & Indian, vacation in Arizona, & Hopi Indians brought back to me your previous review from this series….so good both of these! With your exceptional interest in all things Native American, have you come across the beautiful Native American precept; that no one can own the land we stand on & live off of, no more than we can own the air we breath, the sun the warms us, nor the wildlife that feeds us. –It opens our eyes, our minds, & our hearts to the great spirits of the Native American people. –Great review, Ben! Great choice of books! Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: