Review: De betovering van Kerstmis – Kirsty Ferry

Genre:                    Romance / Feelgood

Uitgeverij:              Choclit.nl

ISBN:                       978 94 92585 41 7

Uitvoering:             Paperback

Aantal pagina’s:    126

Uitgave:                   November 2019

 

“Elke kerstwens kan uitkomen met een beetje magie…”

Screenshot_20191213-112551_Chrome

Ailsa McCormack is de huwelijksplanner van het Carrick Park Hotel. Ze houdt enorm veel van haar werk en vindt het geweldig om elke keer weer de bruidsparen de meest perfecte dag van hun leven te geven. En soms vraagt dat toch net even wat meer van haar dan dat ze heel misschien echt zou willen, want deze kerst zit ze niet bij vrienden, familie of lekker thuis, nee ze moet een bruiloft organiseren op eerste kerstdag. Voor Ailsa is het dus niet lekker eten en relaxen met de kerst, maar hard werken geblazen. Niet dat ze dit nou heel erg vindt, maar het geeft toch net even dat beetje extra stress. Al helpt het haar absoluut dat ze een bijzondere fascinatie heeft met de vorige bewoners, de Carricks, van toen Carrick Park nog geen hotel was. Elke keer weer kijkt ze met volle bewondering naar de schilderijen van toen en vraagt ze zich af hoe die mensen toentertijd waren en leefden. Vooral het levensverhaal van de beeldschone Ella Carrick spreekt haar het meeste aan, een leven dat jammer genoeg heel tragisch ten einde kwam. Elke keer als Ailsa de trap oploopt ziet ze het schilderij van Ella hangen en vraagt ze zich af hoe het anders had geweest, als het niet zo was afgelopen. Ook is ze verliefd op de sfeer die het hotel uitstraalt, ze snapt erg goed waarom bruidsparen hier maar wat graag in het huwelijksbootje treden. Op kerstavond besluit ze nog even langs te gaan in de salon, haar meest favoriete plek in het hotel. De hele sfeer van de kamer brengt haar in vervoering.

“De Salon. Haar favoriete ruimte in het hele gebouw. Het leek wel alsof het de perfecte avond en de perfecte tijd was om naar binnen te gaan en even helemaal tot rust te komen voordat ze naar bed ging.” -blz.14- 

Op het moment dat Aisla de Salon betreedt staat daar een lange, knappe, donkerharige man binnen, ze herkent hem, maar weet bij Goth niet waarvan. Hij stelt zich voor als Edward Cavendish, maar iedereen noemt hem Ned. Ook Ned herkent haar, maar dat houdt hij voor zich. Ze raakt met hem in gesprek en het gevoel wordt steeds sterker dat ze hem toch echt ergens van kent. Nog niet wetende dat vanaf dat moment haar hele leven op zijn kop komt te staan. Wanneer ze naar haar kamer terugkeert om op tijd te gaan slapen voor de drukke dag van morgen, valt ze al vrij snel in slaap. Maar als ze de klok twaalf uur hoort slaan opent ze toch haar ogen en ontdekt ze dat ze zich niet in haar bed bevindt, ook is het geen middernacht meer zoals de klok zo even daarvoor toch echt aangaf…. Ailsa is volkomen verbijsterd en snapt niet wat er aan de hand is. Ze staat ineens midden in een kamer…de Salon. Alleen die ziet er heel niet uit zoals hij er zo even geleden nog uit had gezien. Ze komt er uiteindelijk achter dat ze in de tijd lijkt terug gegaan te zijn en wel naar Kerstmis 1864, de tijd waarin de Carricks er nog woonden. Aisla kan gewoon niet geloven dat dit echt gebeurt en denkt dan ook dat ze wel moet dromen, dit kan toch simpelweg niet echt zijn. En wat doet Ned in vredesnaam in haar droom? Waarom voelt alles wat ze aanraakt ook zo ongelooflijk echt? Ze snapt er werkelijk niets meer van.

IMG_20191211_133818_325.jpg

“Een sfeervol vuurtje brandde in de open haard en iemand had zelfs de schoorsteenmantel versierd met een kerstkrans om ze welkom te heten. Een schaal vol hulst, dennenappels en gesuikerde schijfjes sinaasappel sierde de vensterbank. Een stokje kaneel dat uit de kom stak, gaf de kamer een heerlijke kerstachtige geur. ” -blz.43- 

De betovering van Kerstmis is echt een novelle waar je jezelf met een warme kop thee of choco op de bank nestelt, een dekentje erbij en dan lekker bij weg droomt. Perfect voor deze tijd van het jaar 🙂 De schrijfstijl van Kirsty is vlot en uitnodigend en ze neemt je al snel mee in een wereld een aantal eeuwen terug. Ook is het niet moeilijk een band met de personages te krijgen, ondanks dat de novelle natuurlijk niet heel dik is. Het verhaal vond ik absoluut leuk en vermakelijk. De beschrijving van hoe kerst in 1864 bij de Carricks werd gevierd is echt heel gaaf. Ik hoorde de kerstbelletjes al rinkelen aan de arrenslee en lachte hardop mee met de schaatspret. Dit boekje is absoluut een aanrader om rond deze tijd van het jaar te gaan lezen. Jammer genoeg vond ik zelf dat het verhaal wel wat langer had gemogen, dan zou het net iets beter tot zijn recht zijn gekomen. Maar dan alsnog is het een heerlijk magisch kerstverhaal waar absoluut veel mensen van zullen genieten 😀

“Ze dacht aan Ned; aan zijn bleke gezicht, zijn donkere haar en zijn donkere, donkere ogen. Als zij bijvoorbeeld iemand zou ontmoeten die alles voor haar zou kunnen betekenen, zou ze dat dan weten? Zou ze de kans met beide handen aangrijpen en die persoon zoveel mogelijk liefhebben, zo lang als ze durfde en zo lang als mogelijk was?” -blz.83- 

Ik kan deze novelle absoluut aanraden voor de echte kerstliefhebbers, maar natuurlijk ook aan een ieder die gewoon even zin heeft in een fijne feelgood 🙂

Rating: 🌟🌟🌟 sterren

Happy Reading!!!

Liefs,

Bren

One Comment on “Review: De betovering van Kerstmis – Kirsty Ferry

  1. Pingback: Review: Het Schaduw Jaar — Kim Liggett – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: