Review: Het huis van de Roos – Esther Wagenaar

Genre:                       Science Fiction / Fantasy

Serie:                         Terra 7 #boek 2

Uitgeverij:                Celtica Publishing

ISBN:                         978 94 93158 09 2

Uitvoering:              Paperback

Aantal pagina’s:     349

Uitgave:                   November 2019

 

Hartelijk dank aan Celtica Publishing en Esther Wagenaar voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Screenshot_20191209-145302_Chrome

Daar was ‘ie dan eindelijk, deel twee in de Terra 7 trilogie van Esther Wagenaar. Wat heb ik hier enorm naar uitgekeken zeg. Het eerst deel “Het groene kristal” had me al behoorlijk in zijn ban en toen ik ook nog eens het manuscript voor dit tweede deel mocht proeflezen was ik helemaal nieuwsgierig hoe het uiteindelijke boek zou worden. En na een tijd wachten was ‘ie daar dan en doe ik gezellig mee met de blogtour rondom dit boek. Heeft Esther de hoge verwachtingen die ik voor dit boek had ook waar kunnen maken? Je leest het hier 😀

20191205_142733.jpg

In dit boek leren we de aardse wetenschapper Conrad goed kennen. Hij is samen met de andere wetenschappers op de planeet Terra 7 neergestort en nog altijd zoeken ze een manier om in contact te kunnen komen met de Aarde. Dit gaat alleen absoluut niet zonder slag of stoot. De reddingscapsule is namelijk onvindbaar en die hebben ze toch echt nodig. Samen met de stoere verzetsstrijder Bridget gaat Conrad op zoek naar de reddingscapsule. Hun reis verloopt alles behalve soepeltjes. Tijdens hun reis naar het noorden worden ze aangevallen door een Afraanse patrouille. Gelukkig weten ze dit gevecht te winnen, maar Conrad kan het niet over zijn hart verkrijgen om de enige overlevende, Duncan,  van hun aanvallers achter te laten. Bridget is het hier absoluut niet mee eens, maar schikt zich uiteindelijk in zijn plan om hem te redden.

“Waarom doe je dit? Waarom doe je dit voor mij? Conrad zag de verwarring bij Duncan. Hij glimlachte en zei: ‘Omdat je een mens bent, net als ik. Omdat we dat in de eerste plaats zijn en pas daarna al die andere dingen.” -blz.55-

Duncan blijkt een Afraanse edelman te zijn van Het huis van de Roos. Maar niet zomaar een edelman, Duncan denkt heel anders over hoe zijn ras denkt en handelt en is het er absoluut niet mee eens hoe zij aan mensenhandel doen. Langzamerhand bouwt er een band op tussen de drie totaal verschillende mensen. Maar was dit een slimme beslissing om Duncan te redden? Misschien wel, maar wel een met gigantische gevolgen voor iedereen. Conrad leert door Duncan veel over het Afraanse volk, hij komt veel te weten over de verschillende huizen, hun verhoudingen en waar zij voor staan. Maar dan komt ook hij in aanraking met de hoogheer van het huis van de Adelaar; Falk. En deze man is het kwaad zelf. En wie is dan toch die vrouw in het maanlicht waar hij voor gewaarschuwd is?

20191204_221449.jpg

“Flora’s woorden bleven in Conrad’s gedachten hangen. Tijdens het schoonmaken, maar ook lang daarna. Pas op voor de vrouw in het maanlicht, ze is gevaarlijk. Wat was dit voor iets? Een voorspelling?”-blz.169- 

Maar niet alleen Conrad kampt met diverse vragen en moeilijkheden, natuurlijk heeft Duncan dat ook, maar Bridget toch nog het meest van allemaal. Bridget heeft heel wat heftige en afschuwelijke momenten meegemaakt in haar leven en ze vind het ongelooflijk moeilijk om mensen te vertrouwen. Haar verleden heeft haar zo’n gigantisch litteken gegeven dat het nog maar de vraag is of dat ooit nog zal helen. Dit is ook waarom ze het maar niet kan begrijpen waarom Conrad mensen in leven wil houden die zij toch echt als de vijand ziet. Toch sprak haar oma ooit hele mooie en wijze woorden tegen haar uit, waar ze hopelijk veel kracht uit weet te putten. Maar zal dit haar ook lukken om deze woorden op te volgen?

20191208_144428.jpg

“Lieverd, oordeel niet te snel over mensen. In jouw werk kom je veel ellende tegen en je zult vaak een mensenleven nemen, zelfs willen nemen. Dat doet iets met je. Elk leven dat je neemt, is een kras op je ziel. Het maakt je kapot. Je kunt je ziel alleen maar helen als je ook in staat bent om een leven te geven. Als een leven geven moeilijker wordt dan een leven nemen, pas dan op!” – blz.63- 

Wat vind ik dit een waanzinnig goed boek! Echt wauw, binnen no time zat ik weer helemaal in het verhaal en leefde ik volledig mee met de personages. Natuurlijk kon ik het weer niet laten om ze dan ook in mijn hart te sluiten en mijn favo’s van dit boek zijn toch echt Bridget, Conrad en Suleika ( de zus van Duncan ) . Wat zijn deze personages op hun eigen manier ontzettend sterk! Esther heeft absoluut mijn hoge verwachting weten waar te maken! Ik was al fan van het eerste deel, maar dit tweede deel vind ik gewoon nog gaver en dat terwijl ik helemaal fan van Zania ben en die niet eens in dit deel voorkomt, hahaha. Het verhaal zit zo ontzettend goed in elkaar en weet vanaf de eerste tot en met de laatste bladzijde te boeien. Het is super spannend, mooi, heftig en ga zo maar door, het is zo goed. Het enige minpuntje vind ik dat het boek uit was… Ik zat daarna echt van: “Hmmm, okay en nu?” Kreeg echt even zo’n mis momentje van nouhou hij is uit, dat wou ik helemaal niet. Waarschijnlijk wel bekend onder ons boekenliefhebbers toch? Want deel drie is er natuurlijk nog niet… Je raadt het al, yes, ik kijk onwijs uit naar het derde deel om te lezen hoe het verhaal verder gaat. 😀 Want ik kan werkelijk geen genoeg krijgen van deze wereld. Ook hoe Esther in dit boek wederom aanhaalt hoe mensen eigenlijk met elkaar om gaan van verschillende rassen, geaardheden of rangen en standen en waarom dat zo ongelooflijk onnodig is vind ik zo ontzettend knap gedaan. Want natuurlijk is dat in onze eigen wereld ook aan de gang. Ik hou er wel van als er issues die in onze echte wereld spelen op een slimme manier verweven worden in de fictionele wereld. Wederom, erg knap gedaan! 

20191129_111624.jpg

“Ik draag Linese mode en ik geef hier mijn geld uit. Ik geniet van deze prachtige stad en de overwegend gastvrije mensen, ongeacht hun afkomst. Denk je werkelijk dat ik mijn huidskleur laat bepalen bij welke groep ik hoor? Ik ben een mens, net als jij. Ons bloed is rood, ongeacht de kleur van onze huid.” -blz.194- 

Ik kan dit boek dan ook zeer zeker aanraden voor scifi fans, maar ook voor de fantasy liefhebbers. Deze twee genres zijn zo goed met elkaar verweven in deze serie dat het gewoon echt genieten is. Ben je benieuwd naar mijn eerste recensie van dit boek? Lees dat dan hier:

https://thebookdragonsnook.com/2018/11/29/review-het-groene-kristal/

( en mijn minpuntje van het eerste deel is niet voorgekomen in dit tweede deel 😀 Dus helemaal top dat dat zo perfect is nu, love it!) Dus no worries about that! 😀 Dit is gewoon een serie die je gelezen moet hebben!

“Ze slikte moeizaam. Het praten was uitputtend. ‘Ik hou van jullie allebei’, zei ze fluisterend.’Vraag me niet jullie levens op het spel te zetten. Ik kan dat niet verdragen.” -blz.274-

Rating: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!!!

Liefs,

Bren

2 Comments on “Review: Het huis van de Roos – Esther Wagenaar

  1. Bren, An intense sci-fi fantasy read by the storyline with Conrad & Bridget crashing on planet Terra 7 & complicated by Conrad’s determination to save the enemy Duncan of the Afra people. Praise to you for proof reading this second book, “The House of the Rose,” of this trilogy by Esther Wagenaar. You credit the author well for the interplay of the issues faced on Terra 7 to those we face today on Earth, i.e., “how people actually treat each other of different races, modes or grades.” And going back to the beginning of your review there is the choice of life vs. death debated between Conrad & Bridget over the fate of Duncan. No wonder you were captivated by this Book II in the series & can’t wait for Book III. —Excellent book! –Excellent review! Phil

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Bren’s jaar in boeken – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: