NaNoWriMo Update #4

We zijn er bijna! Vandaag heb ik de magische grens van 40.000 woorden doorbroken en de badge ervoor verdiend! Nog een badge te gaan en dan heb ik ze allemaal 😉 The laatste is natuurlijk als je NaNoWriMo wint, door 50k woorden te schrijven. Op 80% zit ik nu, we zijn er bijna, maar man, man, man, wat was het lastig om dit tempo vol te houden. Ik weet dat ik het wel ga redden gelukkig, dankzij alle support van iedereen om me heen!

40K words

De meest recente badge die ik heb verdiend was vandaag, voor 40.000 woorden! Ik zit nu bij hoofdstuk 13 in het verhaal. Ik heb wat plot werk opnieuw gedaan en ik vermoed dat ik met zo’n 20 hoofdstukken dit verhaal wel kan vertellen. Het voelt heel erg alsof we nu midden in het verhaal zitten. Er gebeurt een hoop; Fudgey zit flink in de penarie met zijn vrienden en raken steeds verder verwikkeld in de onderwereld van Zwijnenburg. Er zijn al wat doden gevallen, wat gevechten geweest en er was flink wat bloed (mede dankzij mijn obsessie voor ontploffende hoofden 😛 ).

Doorzetten

Ik denk dat als NaNoWriMo klaar is, dat ik dan rond de 15 hoofdstukken zit. Dan heb ik dus nog wel een weg te gaan, maar dat kan ik dan gelukkig weer op mijn eigen tempo doen. Wat elke dag 1.667 woorden schrijven me geleerd heeft is dat het een flinke kluif kan zijn om het ook echt te doen. Soms zat ik best lang naar het scherm te staren voordat de woorden kwamen, andere keren stroomden de woorden het scherm op en zat ik echt in de flow! Wat ik wel weet is dat ik de regelmaat er goed in wil houden door weer vaste schrijfdagen aan te houden, maar toch elke dag minimaal 500 woorden te schrijven. 500 woorden is echt belachelijk makkelijk te doen, vooral in vergelijking tot wat ik nu dagelijks moet halen. Maar door elke dag te schrijven blijf je lekker in de flow zitten en dat is echt superbelangrijk!

41228.JPG

Iets anders dat ook nog steeds niet veranderd is, is dat ik er van hou om ’s avonds te schrijven. Meestal ga ik kort na het eten zitten en lekker schrijven. Ik weet niet wat het precies is, maar ik hou ervan om te schrijven als het buiten donker is. Misschien komt dat wel omdat mijn verhalen ook altijd een duister randje hebben. 😉

Night Owl.JPG

Dus, nog een week te gaan en ik hoop echt dat ik het ga halen. Als alles goed gaat, ben ik eerder klaar dan de 30e. Als dat niet zo is, dan is het vast wel zo dat ik er gewoon binnen de deadline ben. Ik ben in ieder geval een ervaring rijker als ik NaNoWriMo heb gewonnen. Ik ben van plan om daarna de karakters van mijn nieuwe verhaal langzaam te introduceren. December is altijd wel een drukke maand, natuurlijk. Ik ga het jaar dan ook weer lekker afsluiten met een samenvatting van alles wat ik dit jaar heb gelezen, gespeeld en gezien, maar ook aandacht besteden aan wat het jaar me heeft gebracht op persoonlijk vlak en reflecteren op alle doelen die ik had gesteld en natuurlijk vooruit kijken op het komende jaar, want we zijn zo veel van plan met The Book Dragon’s Nook en mijn nieuwe boek hoop ik ook in 2020 uit te kunnen brengen!

Hoe vergaat het jullie allemaal? Redden jullie het nog om NaNoWriMo te winnen? Laat het ons weten in de commentaren!

Happy writing!

Jeffrey

One Comment on “NaNoWriMo Update #4

  1. Jeffrey, The 40K Words Badge! One badge to go! From all you said about this experience with its highs & lows in word output, YOU WILL DO THIS! You can taste the NaNoWriMo honors already!!! Whether you coast in to 50,000 words or finish early or go beyond, you have performed so well that victory is the only acceptable end to NaNoWriMo 2019 !!!!!!!!!!!!! After 13 chapters, Fudgey and his friends sound like little devils! And if you conclude their escapades in just 20 chapters that would be nice for the author!!! So write into the dark!!! What happens to your writing with a shot of whiskey??????? Bad idea I am sure! Finish up, my friend, & celebrate with all you have planned for December with Bren waiting for you!!!!!!!!!! Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: