NaNoWriMo Update #3

“We’re halfway there!” bekende woorden van Bon Jovi’s nummer “Livin’ on a Prayer” en altijd als ik die woorden hoor, heb ik direct dat liedje weer in mijn hoofd, haha. Maar het is toch echt waar, we zijn halverwege November en dat betekent dat ik al twee weken driftig aan het schrijven ben en elke dag het minimum aantal woorden haal (1.667 om precies te zijn). Meestal zit ik elke dag wel iets boven en soms zelfs veel meer. 🙂

Dus, hoe gaat het?

Goed! Ik had een klein dipje begin deze week op maandag en dinsdag. Om een of andere reden zat ik gewoon niet lekker in de flow. Zoals je kunt zien in de grafiek hieronder had ik de smaak flink te pakken en liep ik daarna tegen de spreekwoordelijke muur op. Maar, ik ben weer uit het dal aan het klimmen, omdat ik weer nieuwe inspiratie heb gevonden en het verhaal nu eindelijk op het punt zit wat ik supergraag wil gaan schrijven. Soms moet je om op dat punt te komen alle stukken er tussen ook schrijven en ze ook interessant voor de lezer maken. Ik heb wel geleerd hoe ik de meest saaie stukken kan overslaan, maar soms kun je gewoon niet te grote sprongen in de tijd maken, anders kan de lezer er niks meer van volgen. 😉

Daily Word Count

Negen hoofdstukken tot nu

Het volledige manuscript telt nu in totaal negen hoofdstukken. Ik weet nog niet exact hoeveel ik er nu nodig ga hebben voor het complete verhaal, maar mijn schatting is zo’n vijfentwintig hoofdstukken. Gemiddeld telt een hoofdstuk bij mij zo’n 5.000 woorden, dus dat betekent dat ik met NaNoWriMo ongeveer tien hoofdstukken ga toevoegen aan mijn manuscript. Ik heb dus nog behoorlijk wat schrijfwerk te doen vanaf December, want ik ben dan zeker nog niet klaar.

Met een beetje geluk heb ik het manuscript dit jaar nog klaar, maar ik verwacht eerlijk gezegd met de Decemberdrukte in aantocht dat het ergens begin volgend jaar zal zijn. 🙂 Het betekent ook dat het boek toch fors dikker gaat worden dan ik zelf eerst had verwacht voor dit verhaal. Gelukkig is dat voor fantasylezers niet echt een probleem, haha.

De race volhouden

De komende twee weken zullen een test zijn van mijn wilskracht en uithoudingsvermogen. Tot dusver heb ik nog geen een dag schrijven overgeslagen, maar als ik zou willen kan ik er nu een of twee missen. Als ik dat niet doe, ben ik gewoon lekker eerder klaar met NaNoWriMo, dat zou ook mooi zijn!

Ik zou het uiteraard niet vol hebben gehouden zonder de support van alle mensen om me heen en mensen die me constant maar blijven lastigvallen wanneer mijn nieuwe boek nu uitkomt 😛 Ik hoop dat het een verhaal gaat zijn die mensen ook echt aanspreekt, omdat het zo compleet anders is dan The Shaedon Resurgence trilogie. Maar ik heb er in ieder geval de grootste lol mee en volgens mij merken lezers het altijd als de schrijver zijn ziel en zaligheid in een boek stopt.

Dat was het voor deze NaNoWriMo update! Je kunt mijn dagelijkse vooruitgang volgen op NaNoWriMo.org (je hebt wel zelf een account nodig, helaas). Maar je kunt me natuurlijk ook gewoon volgen op Facebook en Instagram! 🙂

Happy writing!

Jeffrey

One Comment on “NaNoWriMo Update #3

  1. Jeffrey, How impressive is that.. for two weeks straight well over your minimum of 1,667 words per day as you participate in NaNoWriMo!!! Consider that “dip” in your productivity as a natural human occurrence. When Abraham Lincoln’s first commander of the entire Union Army, General George McClellan, was not advancing his military forces, Lincoln dubbed McClellan’s actions as having a bout of “the slows”!!!! You need a little of “the slows” to advance!!! With the average chapter of your latest book running 5,000 words, ten chapters by the end of NaNoWriMo will be a very impressive accomplishment!!! That there is time for a day off or so along the way is good & healthy to charge your batteries. LOVE the cat video at the keyboard with coffee cup!!! GO, JEFFREY! YOU’RE DOING IT!!! Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: