Verslag: Boekenbeurs Antwerpen 2019

Vorig weekend was het zover! Wij mochten richting onze zuiderburen om op de Boekenbeurs te Antwerpen Gillian Philip (beter bekend als: Erin Hunter) te interviewen, ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de Warrior Cats serie in Belgiรซ en Nederland! Bren was benaderd door Valerie van Uitgeverij Baeckens Books met de vraag of wij het namens ons blog zouden zien zitten om Gillian te interviewen. Dat lieten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen! We hadden vragen voorbereid en kregen van Valerie toegangskaarten toegestuurd.

20191102_114837.jpg

Het was eventjes vroeg opstaan voor een zaterdag voor ons en we zijn al van die vrolijke ochtendmensjes ๐Ÿ˜›ย  Want naar Antwerpen rijden kostte ruim anderhalf uur. Gelukkig konden we redelijk dicht bij de deur parkeren en verliep de reis soepeltjes!

Boekenbeurs Antwerpen 19.jpg

Eenmaal binnen hadden we ons gemeld bij Uitgeverij Baeckens voor het interview. We waren wat vroeg, dus we konden eerst nog eventjes over de beursvloer heen banjeren. In totaal waren er vier hallen vol met boeken en bookish goodies! Tijdens het wachten tot het interview zou beginnen hebben we ongeveer de helft van de hallen bekeken, maar uiteraard nog eventjes gewacht met aankopen doen! Al was dat nog best lastig soms, want er lagen nog best wat pareltjes tussen.

Boekenbeurs Antwerpen 16.jpg

Toen was het toch echt zover, het interview met Gillian Philip! Er was even een klein misverstandje over de starttijd, maar gelukkig waren we op tijd en kon Jeffrey het interview doen met Gillian ๐Ÿ™‚

Gilian Philip Interview 1.jpg

Het interview duurde ruim een half uur en we hadden een aantal pittige vragen voor haar verzonnen, waar ze ook echt eventjes over na moest denken. Vragen als wat haar favoriete boek was die ze had geschreven en wat de moeilijkste scene was die ze ooit op papier had gezet. Het vuur werd haar flink aan de schenen gelegd, maar uiteraard wist ze overal wel iets op te antwoorden. Aan het einde mochten de mensen in het publiek ook nog vragen stellen en daar werd uiteraard ook gebruik van gemaakt door een aantal fans van de serie! Gillian is werkelijk een geweldige vrouw, ze bruist van energie (onder andere veroorzaakt door liters koffie, zei ze zelf ๐Ÿ˜› ) is mega enthousiast en als ze iets leuk vindt dan zal ze je dat laten weten ook. Het was heerlijk om dit mee te maken, dat een bestselling auteur gewoon zo lekker zichzelf heeft weten te blijven en haar passie voor wat ze schrijft er echt vanaf spat op zo’n leuke, vrolijke en spontane manier.

20191102_141013.jpg

Natuurlijk zijn we na afloop van het interview ook nog samen met Gillian op de foto gegaan en hebben we nog een hele tijd gezellig staan kletsen over Warrior Cats, onze eigen katten en Bravelands! We hebben erg gelachen ook met haar en het was zo gaaf om dat te hebben mogen meemaken.

Boekenbeurs Antwerpen 23.jpg

Gillian mocht even flink aan de bak met signeren voor ons, want we hadden wat boekjes mee, maar uiteraard hebben we ook nog een stel boeken gekocht en als bedankje gekregen voor het interview! Wat een ontzettend leuk en gezellig mens is het! Ze was minstens net zo enthousiast over het interview als wij en het was hartverwarmend om te zien hoe ze met al haar (jeugdige) fans omging! Een echte schrijfster die om haar fans geeft, hoe cool is dat? ๐Ÿ™‚

Na het interview gingen we nog even gezellig over de beurs heen. De beurs zelf is absoluut leuk, maar toch hadden Bren en ik wel verwacht dat de beurs wat groter zou zijn, niet dat het klein is hoor, maar als je de verhalen hoort dan had je een gigantisch beeld voor ogen. En het aanbod Engelstalige boeken had ook wat meer aanwezig mogen zijn, dit was nogal magertjes. We hadden al zoveel enthousiaste verhalen gehoord over de beurs, maar wij vonden het op sommige vlakken toch iets tegenvallen. Vooral de kosten voor een drankje waren echt tegen het absurde aan; โ‚ฌ 3,60 voor een flesje water bijvoorbeeld! En ze hadden geen Coca Cola, dat viel Bren flink tegen ๐Ÿ˜›

Jeff met boekie.jpg

Uiteraard konden we niet met lege handen vertrekken! Naast een hoop boekjes van Erin Hunter hebben we nog een supergaaf Bollywood kookboek op de kop getikt en nog wat merchandise van The Nightmare Before Christmas en Beauty & The Beast.

Boekenbeurs Antwerpen 4

Voor โ‚ฌ 10,- was er de leuke aanbieding van een boekige mok van Blossom Books met twee zakjes verse thee. Dit moest natuurlijk mee, we verzamelen bookish mugs en deze misten we nog in onze verzameling en thee? Tsja kastje vol maar of zo thuis ๐Ÿ˜› Daar gaan we binnenkort lekker van genieten nu de dagen zo kort worden! Het boekje Kaizen vonden we bij dezelfde kraam. ๐Ÿ™‚ Ook deze konden we natuurlijk niet achterlaten.

Boekenbeurs Antwerpen 5

Het Bollyfood boek bevat 100 recepten en heel veel prachtige full-colour foto’s van gerechten. Hij weeg ook even veel als een stoeptegel, dus hij ligt bij de voordeur als wapen tegen indringers. Daarnaast vond Bren ook nog deze twee superleuke creatieve boekjes, eentje met patronen om superschattige amigurumi ( gehaakte knuffels) mee te maken en een boek over themataarten! Dat wordt dus weer flink afvallen in Januari ;P

Boekenbeurs Antwerpen 7

Deze superleuke Metalfigs figuurtjes van Belle en Jack Skellington vonden we bij een kraampje waar ze strips verkochten. De mok met Chip erop stond bij de kassa en die moest natuurlijk ook mee naar huis ^_^

Boekenbeurs Antwerpen 6

We hadden het eerste deel van Bravelands al thuis in de boekenkast staan. Gezien Gillian Philip een groot aandeel heeft in deze serie moesten we natuurlijk deel 2 en 3 ook mee naar huis nemen. Dan kreeg je er ook nog eens een gratis mok bij (#Hollander ๐Ÿ˜› ) voor onze collectie boekige mokken. ๐Ÿ˜€

Boekenbeurs Antwerpen 8

Onze verzameling Warrior Catsย moesten we uiteraard ook aanvullen! We hebben bijna het vierde seizoen compleet, mede dankzij Baeckens Books, omdat we ieders nog een boek mochten uitzoeken als dankje voor het interview. Superlief! ^_^ Ook kochten we de novella “Tijgerklauws Woede”, omdat Tijgerklauw een van de favo’s van Gillian zelf is. ๐Ÿ™‚ Gillian werd dan ook helemaal blij dat ze die mocht signeren ๐Ÿ˜€

Al met al een mooie dag, met een superleuk interview! Toen we eindelijk thuis kwamen waren we wel erg moe en hadden we weinig zin meer om te koken, dus we hebben lekker bij de Mac gegeten, wat een straf was dat ;P

Boekenbeurs Antwerpen 24.jpg

We gaan zeker nog eens terug naar de beurs, want het was wel echt een hele happening. Wie weet staat Jeffrey er nog eens met zijn eigen boeken, dat zou gaaf zijn ๐Ÿ™‚

Hopelijk hebben jullie tijdens het lezen net zo genoten als wij tijdens het schrijven ervan, we hebben er onwijs veel plezier in gehad! Tot de volgende beurs!

Happy reading!!

Liefs,

Bren & Jeffrey

One Comment on “Verslag: Boekenbeurs Antwerpen 2019

  1. Bren & Jeffrey, This was so great from leaving home until your return with the Book Fair in Antwerp & your excellent interview with Gillian Philip/Erin Hunter. –And then the halls of books & assorted items to go along with them & all you purchased in books & items!!! Reading this was almost like being there!!! That would be something to return next year with the trilogy of your own!!! This was so good! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: