NaNoWriMo Update #1

We zitten op dag 4 van NaNoWriMo en ik moet zeggen dat ik niet had verwacht dit weekend mijn dagelijkse doelen te halen. Zaterdag hadden we een lange dag in Antwerpen voor ons blog. We hadden namelijk een interview met Gillian Philip (Erin Hunter) en dat was echt een geweldige ervaring! Ik voelde me zo geïnspireerd na ons bezoek aan de Antwerpse Boekenbeurs en het bezoek van Sebastiaan Koen en zijn vrouw Lisa, dat ik met nog meer energie aan mijn nieuwste project ben gaan werken!

Nano update 1

Tot nu toe zit ik goed op schema. De NaNoWriMo site heeft alleen een beetje last van bugs, want ik heb al een 3-day streak, maar om een of andere reden heb ik de badge er niet voor ontvangen en ook heb ik al ruim over de 5.000 woorden geschreven. Wellicht dat dat bij mijn update van vandaag recht worden getrokken dan, haha! Het verhaal telt nu vijf hoofdstukken en het laatste hoofdstuk bestaat uit de 5,628 woorden die ik nu heb geschreven tijdens NanoWriMo. Vandaag begin ik aan hoofdstuk 6 en vanaf hier begint het verhaal echt een goede vaart te krijgen en raakt Fudgewhizzle steeds verder verwikkeld in de problemen.

Waar ik nu al van geniet is de chemie tussen Fudgewhizzle en de co-ster van het verhaal. Ze hebben een vergelijkbare relatie als Vyrex Apollo en Lerion Prynn in The Zar’aranos Deception, een relatie waarbij ze met elkaar opgescheept zitten en elkaar nodig hebben om te overleven. Op de een of andere manier vind ik het heerlijk om te schrijven over personages die aan elkaar overgeleverd zijn en het totaal niet met elkaar kunnen vinden. Vooral omdat het in dit geval om een hele scheve relatie gaat. Het zorgt ervoor dat je allerlei hilarische situaties kunt creëren waarin ze continu met elkaar lopen te bekvechten, terwijl ze wel een gezamenlijk doel hebben.

Nano Update featured image.jpg

Bren had heel sneaky een foto van mij gemaakt tijdens het schrijven. Maar helaas voor jullie geen sneak peak op het scherm 😉

Deze week is mijn agenda gelukkig vrij leeg, dus ik zou genoeg tijd moeten hebben om te schrijven. 5.000 woorden is een mooi gemiddelde per hoofdstuk voor mijn verhaal, dus dat zou betekenen dat ik deze week wel weer een paar hoofdstukken ga toevoegen aan het verhaal. Ik weet niet precies hoeveel hoofdstukken ik nodig ga hebben, want ik heb al eerder een hoofdstuk opgesplitst in tweeën, omdat hij anders té lang dreigde te worden. Ik heb in ieder geval veel lol met het Fudgewhizzle moeilijk maken, haha. En nu ik op het punt ben waar het verhaal echt de vaart begint te krijgen en hij steeds verder in de puree komt begin ik ook steeds meer zin te krijgen om verder te schrijven!

Nano update 2.JPG

Tot nu toe lig ik dus lekker op schema, zelfs iets boven het gemiddelde wat volgens NaNoWriMo “moet”. Vandaag ga ik lekker beginnen aan het nieuwe hoofdstuk. Daarna heb ik even nodig om het plot kritisch te bekijken en te controleren of het verhaal de juiste kant op gaat. Ik zit in ieder geval volledig in de flow! Ik vind het zo heerlijk als ik gewoon kan gaan zitten en de woorden op het scherm zie vloeien. Vaak voel ik me daarna nog energieker, zo na een schrijfsessie. Het is bijna als het gevoel dat je krijgt als je gaat douchen na een flinke workout!

Hoe gaat NaNoWriMo bij jullie? (als je meedoet, uiteraard)

Later deze week volgt er weer een update! Als alles goed gaat heb ik dan als het goed is ook een nieuwe karakterintroductie klaar. De creativiteit vloeit rijkelijk en ik hou ervan! 🙂

Happy writing!

Jeffrey

 

2 Comments on “NaNoWriMo Update #1

  1. GO, JEFFREY! Your NaNoWriMo writing productivity sounds as if it is advanced even further by your writing about the adventures & antics of Fudgewhizzle & his co-star in the story!!! From all you say, there is no doubt you will continue the intensity & succeed no matter what the digression! If you were able to keep up after you & Bren traveled to Antwerp for the interview & Book Fair, you should have smooth sailing here on. YOU ARE TRULY INSPIRED & DRIVEN by the Prime Spell of Air!!! Phil

    Geliked door 1 persoon

    • Hahaha, I love your reference to my trilogy Philip! I am driven by wanting to tell a funny story with a fun cast and crazy antics. I suppose it’s because it’s something completely different from what I have written that I’ve found a good flow now. Although it has to be said that there are times that I want to return to the Ley Lines universe, because there’s still so much stories left to tell there! – Jeffrey

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: