Review: Het Apocalyps verbond – Morgan Blade

Genre:                     Fantasy

Serie:                       De van Helsing kronieken *1

Uitgeverij:              Kabook Uitgevers

ISBN:                      9789082686197

Uitvoering:            Paperback

Aantal pagina’s:   222

Uitgave:                 Oktober 2019

 

Met dank aan Uitgeverij Kabook en Morgan Blade/ Meaghann Baeken voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Het Apocalyptisch Verbond 4

“Wat als Dood geen plaats voor je heeft in het Hiernamaals?”

 Het Apocalyps verbond was voor mij de eerste keer dat ik iets las van de hand van Morgan Blade, ik had al veel over haar gehoord en was dus ook hartstikke nieuwsgierig. Toen ze mij dan ook benaderde of ik haar nieuwste boek zou willen lezen en recenseren zei ik heel enthousiast: “Ja”. Ben ik dan ook enthousiast? Jullie komen er zo achter 🙂

Het Apocalyptisch Verbond 1.jpg

“Ochtendmensen,’mompelde ik geamuseerd. ‘Je zou ze allemaal moeten verbannen naar het Hellevuur.”- blz,49-

In dit boek volgen we het verhaal van de jonge talentvolle heks Lux. Ze leeft in een harde wereld vol strijd tussen magische wezens en de mensheid. Op een nacht redt ze tientallen mensenlevens tijdens een offervuur van de Demonencirkel in de oude fabriek, maar zelf overleefde ze het niet. Ze staat voor de Dood die op zijn troon op haar wacht, alleen die heeft haar niet op zijn gastenlijst staan, ze is veel vroeger overleden dan dat de oorspronkelijke bedoeling was. Maar de Dood heeft een plan bedacht, hij laat haar terugkomen, maar wel onder strenge voorwaarden. Hij biedt haar een deal aan, een pact die hij ooit eerder heeft gesloten met Gabriel van Helsing; teruggestuurd worden naar boven en de beschermengel worden van de mensheid, Van Helsingpact, het Zwaard. Lux krijgt de kans om haar tweede leven te kunnen beginnen en grijpt deze kans, na wat heen en weer gesteggel of ze het wel of niet zou gaan doen, toch aan.

Het Apocalyptisch Verbond 3.jpg

“Oh Lux, wat heb je nu weer gedaan?’ Eens zien…’Ik begon nonchalant op mijn vingers te tellen. ‘Ik ben naar een feestje geweest in een verlaten warenhuis waar een Demonencirkel de gasten wilde offeren, ik redde de aanwezige mensen, stuurde enkele Demonen naar de Onderwereld, stierf vervolgens in de vlammenzee en kwam Dood tegen die zei dat het nog lang mijn tijd niet was. Badabim, badaboem: Van Helsingpact.” -blz.22-

Ze zal samen met vrienden die ze voor haar pad zelf uit mag kiezen, de strijd tegen het duistere genootschap Turbatia Mala aangaan. Deze genootschap wil de Apocalyps starten en zo de mensheid uitroeien. Lux vindt bondgenoten die haar helpen om deze hel op aarde te gaan voorkomen. Maar gaat dit haar ook daadwerkelijk lukken of staat de overwinning aan de kant van Turbatio Mala?

In het begin moest ik heel even wennen aan de schrijfstijl van Morgan Blade, het is namelijk heel anders dan dat ik gewend ben bij een fantasy verhaal. Meer jeugdig, maar dat is absoluut niet slecht. Ze heeft een vlotte en beeldende schrijfstijl waardoor ik al snel in het verhaal zat. En ik vond het echt een leuk verhaal. De personages zijn spontaan, sarcastisch (vooral Lux) en leuk. Ik had geen enkel probleem met me aan ze te gaan hechten. Soms stond ik wel even te kijken hoe snel eigenlijk iedereen het leek te accepteren dat Lux was overleden en een tweede kans heeft gekregen en hoe dat in zijn werk is gegaan maar ook dat de wereld nogal in levensgevaar is leek net of niemand daar nou echt heel erg van stond te kijken, dat ging namelijk soms iets te makkelijk om geloofwaardig te zijn. Maar ook dit was niet heel storend, het past absoluut bij de schrijfstijl. Dus nadat ik dat gewoon naast me neer had gelegd, ging ik eigenlijk als een speer door het boek heen en had ik het ook behoorlijk snel uit. Het leest lekker vlot weg en het verhaal zit leuk en goed in elkaar. Ik ben dan ook zeker benieuwd naar de vervolgen van dit verhaal en kan niet wachten tot ik kan lezen hoe het ze verder zal vergaan, maar wil ook zeker het eerdere werk van Morgan gaan lezen. Haar manier van schrijven is heerlijk verfrissend en daar hou ik wel van. Ik ben in ieder geval groot van van de Heks Lux 😀 Wat is dat een geweldig,sterk, spontaan en sarcastisch personage!

Het Apocalyptisch Verbond 2.jpg 

“Toen je die nacht in mijn troonzaal verscheen, verwachtte ik een zoveelste Heks die de held wilde uithangen. ‘In het robijnrode licht kreeg de glimlach van Ripley extra warmte. ‘Eentje die de wereld wilde redden zonder erbij stil te staan welke hoge prijs ze ervoor zou moeten betalen. Maar vervolgens keek ik echt naar je en besefte ik dat je allesbehalve zo’n heks was. Je hebt al veel verdriet in je leven gekend, Lux. De wereld heeft je zo gebroken dat iedereen zou verwachten dat je in een hoopje as uiteen zou spatten, maar dat doe je niet.”-Ripley. blz.169- 

Dit vind ik zo’n mooi stukje tekst uit het boek, dit moest ik ook gewoon even delen, prachtige quote!

Rating: 🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!!!

Liefs,

Bren

 

 

One Comment on “Review: Het Apocalyps verbond – Morgan Blade

  1. Bren, How neat that the author, Morgan Blade, asked if you would like to review her book, “The Apocalypse Covenant”! And the fact that you had to adjust to her young writing style & came through with a smooth, faster read wanting to read her previous work & any sequel speaks so well of your reading experience here. When you first described the premise of the book ( with the young witch Lux, with “struggles between magical beings and humanity,” meeting Death prematurely & returning to life as someone’s guardian angel), it reminded me of several old movie plots!!! But the story takes the interesting turn when Lux & friends choose to fight the dark society, Turbatia Mala, working toward the Apocalypse and exterminating humanity!!! What a plot line! Sounds like a Fantasy Thriller for sure! –Another excellent choice of book & an excellent review to match! –Compliments to you! And be well, Bren! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: