Review: Upgrade Remi versie 1.0 – Lara Reims

Genre:                         Young- Adult

Uitgeverij:                  Hamley Books

ISBN:                           9789082986303

Uitvoering:                Hardcover

Aantal pagina’s:       341

Uitgave:                      24 April 2019

 

Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.

-Albert Einstein- 

Upgrade Remi Versie 1 2.jpg

Eindelijk had ik dan de tijd om dit boek eens te lezen, keek er al een hele tijd naar uit, maar het kwam er gewoon elke keer niet van. Teveel drukte om me heen vermoed ik, maar jeej het is gelukt! 😀

Upgrade Remi Versie 1 4

In dit boek volgen we het verhaal van Remi. Zijn hele leven voelt hij zich al anders dan iedereen. Ook is zijn thuissituatie niet bepaald ideaal te noemen, zijn beide ouders zijn wetenschappers en zijn dan ook bijna niet thuis en als ze er zijn is er eigenlijk maar weinig echt contact met elkaar. Het beste kan hij het nog vinden met zijn zus Roos en zijn geliefde kat, Azrael. Remi weet zeker dat zijn ouders iets voor hem verbergen en als hij dan ook nog een gesprek opvangt tussen zijn vader en Roos, weet hij het helemaal zeker. Hij wil dan ook zijn vader aan gaan spreken en er nu voor eens en altijd achter komen wat ze voor en over hem verborgen houden. Maar precies op dat ene moment dat hij zijn vader hiermee wilt confronteren ontploft hun huis, Remi is op dat moment niet binnen en wordt weggeblazen, maar zijn ouders en Roos…die waren binnen. Remi is in een klap zijn hele familie kwijt. Dan hoort hij iemand tegen hem praten…

“Remi kijkt om en wordt gevangen door een paar donkere ogen. ‘Ga mee, Remi. Hier is niets meer.’ Is het de stem, die diep is en zacht? Of de ogen die zich niet afwenden maar hem rustig aan blijven kijken? De atletische, lange en slanke gestalte doet hem vermoeden dat vluchten zinloos zal zijn? Of zijn wanhoop, die hem zich vast doet grijpen aan iedere illusie dat wat zich voor zijn ogen voltrekt weleens een vergissing zou kunnen zijn? Remi weet het niet. Hij pakt de uitgestoken hand, zoals hij vanochtend vroeg in zijn droom de staart van de blauwe vogel greep.”- blz.36- 

Upgrade Remi Versie 1 7

Remi wordt meegenomen naar het Creodroom en hier begint zijn nieuwe leven. Het Creodroom is een waanzinnig instituut die de wetenschap mijlenver vooruit is. Robots die sprekend op echte mensen lijken, techniek waar hij hiervoor alleen maar over heeft kunnen dromen en veel belangrijker nog….vrienden. Want alle jongeren die hier zijn, zijn net als Remi ergens extreem goed in. Ondanks zijn verdriet en zijn gemis, begint Remi eindelijk het gevoel te krijgen dat hij ergens thuis hoort, dat hij mag en kan zijn wie hij is. Er is alleen een probleem…. Remi is nog altijd in gevaar. Maar in plaats van ergens in een hoekje te zitten schuilen, gaan hij en zijn vrienden ertegen in. Vechten zullen ze! Gaat dit ze dan ook lukken? Zijn ze tegen de gevaren opgewassen waar het hier om gaat, of wordt het ze uiteindelijk toch teveel?

Upgrade Remi Versie 1 6

“Wat denk je dat er zou gebeuren als alle leerlingen hier zouden weten wat er aan de hand is? En vooral: hun ouders? Ze zouden hun kinderen massaal naar huis halen, er zou paniek uitbreken en dat alleen al zou het einde van het Creodroom kunnen zijn. Daarom moeten jullie zwijgen, als iets van dit alles hier’- Ezra maakt een wijds gebaar met haar arm alsof ze het hele Creodroom in een keer wil omvatten – ‘jullie ook maar iets waard is.” – Blz.215-

Tsja en dit antwoord, daar kom je maar op één manier achter. En dat is door dit boek te gaan lezen. En ik durf je te zeggen: Doen! Want dit is echt een heerlijk verhaal. Ik zat al vrij snel in het verhaal en dat ondanks dat het verre van goed met me gaat momenteel en lezen niet heel easy gaat voor me nu. Maar Lara Reims wist me met haar heerlijke vlotte en spontane schrijfstijl de wereld van het Creodroom voor me te laten zien en tot leven te laten komen. En ik vind het er geweldig! Wat een debuut, Lara heeft de lat hoog gelegd voor zichzelf hiermee, geweldig! I love it 😀 Ik ben dan ook hartstikke nieuwsgierig hoe het Remi en zijn vrienden verder zal vergaan in het tweede deel 🙂 Maar gelukkig doe ik mee aan de blogtour van het tweede deel, dus daar zal ik dan ook volgende week achter gaan komen 🙂

Upgrade Remi Versie 1 3.jpg

“Hij zakte op de grond. Ik vergeet nooit wat hij toen zei. ‘We zijn te ver gegaan. God, veel te ver”- Blz.196- 

Rating: 🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!!!

Liefs,

Bren

 

3 Comments on “Review: Upgrade Remi versie 1.0 – Lara Reims

  1. Bren, Hope you will feel better soon to read & more. Despite your condition, you do your usual excellent job reviewing “UPGRADE REMI VERSION 1.0,” by LARA REIMS. The story of young Remi losing his family so tragically before he can find out from his scientist Dad what they are hiding from him & about him immediately captures the reader. Remi being taken to Creodroom is a savior with its advanced technology. Even so, apparently, Remi & friends are in some danger there & are determined to fight back! Once again, you capture the readers interest with this story-line. Both the story & the author’s writing style have won you over. And this being Lara Reims first book sets the bar high for her sequel which you can’t wait to read! You have an exciting review here yourself! Feel better! Phil

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Review:Black-Out Remi Versie 2.0 – Lara Reims – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: