Review: Kwijt — Sandra J. Paul

Genre:                             Thriller

Uitgeverij:                      Hamley Books

ISBN:                               978 90 828939 1 5

Uitvoering:                    Paperback

Aantal pagina’s:           343

Uitgave:                         27 September 2019

 

Met dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Kwijt 2

Jim Vermeersch lijkt het helemaal voor elkaar te hebben in zijn leven. Hij is gelukkig getrouwd met zijn vrouw Iris en is vader van hun zoon Vince. Hij is de eigenaar van een van de meest vooraanstaande patisserie’s in Londen. Een droom die werkelijkheid voor hem is geworden. Mooier dan dit kan toch gewoon niet? Maar dan ineens wordt hij wakker in zijn ouderlijk huis in België, de plek waar hij nooit van had gedacht er ooit nog naar terug te keren. Jim snapt er helemaal niets van, denkt zelfs nog eerst dat dit allemaal gewoon een droom is. Maar niets is minder waar. Hij is zijn geheugen volledig kwijt over de afgelopen twee jaar. Alles wat voor hem zo veilig en vertrouwd voelde is verdwenen, waaronder zijn vrouw, zoon en zijn geliefde patisserie zaak. Jim snapt er werkelijk niets van, de katten die bij hem liggen en de labrador naast hem? Wiens dieren zijn dat? En waar zijn Iris en Vinche?

Kwijt 4.jpg

“Enkel een relatiebreuk – of de dood – zou een vertrek uit Londen kunnen verklaren. En juist voor die theorie is Jim doodsbang. Hij kan zich een leven zonder zijn vrouw en kind niet eens voorstellen, maar wat als zij daar zijn gebleven en hij hier helemaal alleen verblijft? Wat als hij een deel van zijn leven kwijtgeraakt is? – blz.12- 

Jim gaat op zoek naar zijn herinneringen, er moet toch een manier zijn dat hij zijn geheugen weer terug kan krijgen, dat kan toch niet zo ineens van de ene op de andere dag verdwenen zijn… Tijdens zijn zoektocht komt hij erachter dat hij die jaren totaal niet de persoon is geweest die hij eigenlijk normaal altijd is. Is hij nog wel de man die hij altijd dacht te zijn? Wat is er in vredesnaam voor verschrikkelijks gebeurd dat hij zich niets meer kan herinneren… en wie is die vrouw met dat lange rode haar toch die hij steeds voor zich blijft zien, maar waarvan niemand weet over wie hij het toch heeft.

“You never realize what a good memory you have until you try to forget something.”
—Franklin P. Jones, blz. 182-

Kwijt 1.jpg

Met het boek “Kwijt” heeft Sandra J. Paul opnieuw een geweldige thriller weten neer te zetten. Het boek is waanzinnig spannend en zit vol plot twisten. Sandra heeft een heerlijk vloeiende, beeldende en vlotte schrijfstijl waardoor je alle gebeurtenissen al snel voor je ogen tot leven ziet komen terwijl je aan het lezen bent. Ook wou ik het boek maar niet wegleggen, ik moest en zou weten hoe het af zou lopen. Het verhaal zit zo sterk en goed in elkaar, denk je het door te hebben hoe het zit, dan zal het einde je zeker doen verrassen. Ik had maar één ding goed, de rest stond ik werkelijk verbaasd van. En dat vind ik zo ongelooflijk fijn als een verhaal mij weet te verrassen en me echt van begin tot eind de profiler laat zijn. I love it! Ik kan dit boek dan ook elke thriller lezer aanraden, want het is gewoon waanzinnig goed! Sandra heeft me opnieuw aangenaam weten te verassen met dit boek, heerlijk!

“When you’re living a lie, the scariest thing is to be alone with your thoughts.”
—Zoe Tur, blz.250- 

Rating: 🌟🌟🌟🌟🌟 sterren

Happy Reading!!!

Liefs,

Bren

One Comment on “Review: Kwijt — Sandra J. Paul

  1. Bren, A strong five star rating from you on “Kwijt,” by Sandra J. Paul!!! I can hear the genuine excitement in your review about this thriller. How did Jim Vermeersch lose everyone & everything in his beautiful life & wake up in his parental home in Belgium with no memory of the last two years? And, from what you said, the author really keeps the reader’s excitement going & surprises you in the end! –Quite a story-line & quite a review!!! –Excellent! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: