Jeffrey’s TBR voor Oktober

Vorige maand had ik mijn Goodreads Reading Challenge klaar voor het jaar door 20 boeken te lezen! Sinds Bren bij mij is ingetrokken en we gezellig samenwonen ben ik ook veel meer gaan lezen. Het werkt zo aanstekelijk als ik haar op de bank zie met een boek en een kop stomende thee. Al bijna een jaar geleden hielp ik Bren aan dit blog en verzorgde ik de techniek en doe ik ook wat redactiewerk. Het was dan ook niet meer dan logisch dat ik ook content ging aanleveren voor The Bookdragon’s Nook 🙂 Op die manier hebben we nog meer leuke artikelen voor jullie! Maar goed, het ging over lezen! 😉 Ik heb nu wel 20 boeken gelezen, maar ben van plan lekker door te lezen, al was het best verleidelijk om gewoon te zeggen dat ik de rest van het jaar videogames zou gaan spelen 😛

Reading Challenge 2019
Om mijn reading challenge te bekijken, klik op het bovenstaande plaatje!

Zoals je kunt zien zit ik eigenlijk al op 21 gelezen boeken deze maand en ik denk dat ik er nog drie ga uitlezen deze maand! Met dit herfstige weer is het heerlijk om lekker tegen elkaar aan te kruipen op de bank met een goed boek en een kop thee! Dus, wat ga ik lezen deze maand?

Star Wars: Thrawn: Alliance — Timothy Zahn

IMG_20191006_153248_343

Het eerste boek van de nieuwe Thrawn trilogie door Timothy Zahn was een veelbelovende start en ik vond het een heerlijk boek. In dit tweede deel wordt Thrawn op een missie gestuurd met niemand minder dan Darth Vader! Het verhaal speelt zich af in twee verschillende tijdperken; tijdens de Clone Wars en tijdens de heerschappij van Emperor Palpatine. In beide tijdperken volgen we Thrawn die op onderzoek gaat op de planeet Batuu. Ik ben al over de helft met dit boek ondertussen en tot nu toe is het geweldig om de samenwerking tussen Thrawn, Anakin en Darth Vader te zien. Vooral omdat je weet dat Anakin en Darth Vader dezelfde persoon is, ook al is Vader compleet gehersenspoeld. Het feit dat Thrawn dit niet weet maakt het verhaal enorm interessant! Mijn review volgt hopelijk later deze week. 🙂

The Book of Sith

Dit is het derde boek uit de serie met “lore” boeken van Star Wars. Hiervoor las ik “The Bounty Hunter Code” en “The Jedi Path”, die waren allebei ook erg leuk, maar soms wat droge stof. Ik kijk enorm uit naar dit boek, omdat het over de Dark Side gaat en dat is mijn favoriete kant van Star Wars. Ik heb echt zin om meer over de Sith en de Dark Side of the Force te leren en mijn kennis te vergroten over dit deel van het Star Wars universum. Het boek ziet er ook fantastisch uit. De pagina’s zien er aan de randen uit alsof ze flink verweerd zijn en of het meerdere losse geschriften zijn die samen zijn gevoegd.

20191001_210015.jpg


Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt  — Haemin Sunim

Het andere boek van Haemin Sunim; “Houden van dingen die niet perfect zijn” liet een grote indruk achter op mij. Het was een boek dat ik oppikte op het juiste moment, op de juiste plaats. Boeddhistische wijsheid kan geweldig zijn om te lezen en zo nu en dan vind ik onze wereld ook een veel te drukke plaats. We raken soms volkomen opgeslokt in de drukte en dat kan behoorlijk overweldigend zijn. Mensen zijn helaas nog niet geëvolueerd om goed om te gaan in de wereld van vandaag, waarin we 24/7 in contact staan met elkaar en alles om ons heen een groot multimedia circus is. Ik neem mijn rust serieus en probeer dan ook regelmatig “telefoonvrije” momenten in te lassen, zodat ik kan genieten van het moment, in plaats van continu naar een klein schermpje te staren en de zoveelste leuke foto te bekijken op social media, of al mijn notificaties weg te werken, omdat ik er niet tegen kan als er zo’n dreigend rood bolletje met cijfers staat wat ik allemaal gemist heb. Dit boek behandelt veel facetten van het leven en ik heb al een paar hele mooie quotes gemarkeerd om te delen in mijn review 🙂

Conclusie

En dat is mijn TBR voor Oktober! Gaan jullie ook veel lezen tijdens deze druilerige maand? Laat het ons weten in de comments!

Happy reading!

Jeffrey

2 Comments on “Jeffrey’s TBR voor Oktober

  1. Dat wordt een echte Star Wars maand voor jou! Ik ga zelf verder in A Court of Wings and Ruin en daarna wil ik de geïllustreerde edities van Harry Potter achter elkaar gaan lezen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: