Review: Warrior Cats – De Wildernis In — Erin Hunter

Genre:                       Fantasy

Uitgever:                   Fantoom

ISBN:                         9078345179

Uitvoering:               Hardcover

Aantal pagina’s:       327

Uitgave:                     Januari 2003

Bij ons thuis in de boekenkast pronkt de serie Warrior Cats op een mooie, zichtbare hoogte in de nieuwe boekenkast. Bren is helemaal weg van deze serie, dus het werd hoog tijd dat ik eens ging checken waarom zij het nou zo’n geweldige serie vindt!

De Wildernis In.jpg

Rufus is een gewone huiskat, maar diep van binnen wil hij niets liever dan in het aangrenzende woud leven, zoals een echte kat! Op een dag trekt hij de stoute schoenen aan en gaat hij een stuk het bos in. Volgens de buurkatten zitten er in het bos wilde katten en Rufus hoopt dan ook dat hij er eentje tegenkomt, maar als dit echt gebeurt wordt hij voor de keuze gesteld om een echte Warrior Cat te worden. Of hij kan teruggaan naar zijn veilige poesiepoezen (zo noemen de wilde katten huiskatten) leventje. Hij krijgt een dag de tijd om over zijn keuze na te denken, maar eigenlijk weet hij al wat hij wil; opgeleid worden om een krijger te worden!

Warrior Cats - De Wildernis In.PNG
Onze eigen Medusa is ook een machtig krijger! 😉

Wat een heerlijk boek is dit! Het bevat alles wat je van een avonturenboek verwacht, spanning, humor, een uitgebreide wereld vol mythen en sagen rondom de kattenclans en natuurlijk de nodige conflicten en strijd tussen de clans. Al snel leef je compleet mee met Rufus, die kort daarna tot Vuurpoot wordt gedoopt. Hij is een jonge rode kater die als leerling wordt opgenomen in de DonderClan. Je leert hoe de clan omgaat met hun leerlingen en hoe de hiërarchie van de clan in elkaar zit, maar ook hoe de verhoudingen met de andere kattenclans zijn. Al snel raakt Vuurpoot verwikkeld in een strijd tussen de clans, terwijl hij nog niet eens volwaardig krijger is geworden.

Dit boek smaakte absoluut naar meer. De wereld van Warrior Cats zit enorm goed in elkaar en er wordt zoveel aandacht besteed aan hoe de katten in het bos leven. Het enige minpuntje is dat in dit eerste boek niet aan alles een gevolg werd gegeven, maar daarvoor is het natuurlijk een serie. Ik kan dan ook niet wachten om verder te lezen hoe het met de DonderClan en de andere kattenclans verdergaat! Een dikke 4,5 ster van mij!

Happy reading!

-Jeffrey

Rating:

Cover art: 🌟🌟🌟🌟½
Papergeur : 🌟🌟🌟🌟🌟
Print/lettering: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟½

Overall: 🌟🌟🌟🌟½

2 Comments on “Review: Warrior Cats – De Wildernis In — Erin Hunter

  1. Jeffrey, So nice that you have joined Bren on this adventure into Erin Hunter’s series, “Wilderness Cats ” with “The Wilderness In.” Not surprising that Rufus would opt to become a Warrior Cat & not go back to the “cat cats”!!! And the ground is there for great story-line action with Rufus/Fireleg as a student in the Donderclan embroiled in battle between the clans, though not even a full-fledged warrior. You should have great fun following Bren’s lead with this series with your mutual love of cats!!! –A fun review! Phil

    Like

  2. Pingback: Jeffrey’s jaar in boeken – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: