Jeffrey’s TBR update Juli 2019

Begin dit jaar had ik mezelf voorgenomen om twintig boeken te gaan lezen. Momenteel staat de teller op dertien gelezen boeken! Dat is dus al een stukje meer dan ik had verwacht! Het zou natuurlijk top zijn als ik gemiddeld per twee weken een boek uitlees. Bren heeft me flink aangestoken met het leesvirus, dus we zitten vaak gezellig samen te lezen als het even uitkomt!

Reading Challenge Goodreads 2019.PNG
Hij gaat lekker tot nu toe! 🙂

Aangezien er altijd flink wat boeken zijn die ik wil lezen, maar mijn tijd beperkt is, kies ik er meestal vijf uit die ik de komende periode wil lezen. Op die manier motiveer ik mezelf altijd om verder te lezen, omdat er ook nog zoveel andere leuke boeken op die TBR stapel liggen!

20190714_135754
Mijn gekozen boeken voor de komende periode!

Zoals altijd is ook dit keer mijn selectie weer een mix van fictie en non-fictie. En natuurlijk ook weer Star Wars. Je bent immers fanboy, of niet 😉

Sapiens – Een kleine geschiedenis van de mensheid — Yuval Noah Harari

Afbeeldingsresultaat voor Sapiens — Yuval Noah Harari

Er waren al diverse andere lezers die mij dit boek hadden aangeraden. Ik heb het toen we naar Haasbeek in Alphen a/d Rijn waren gegaan van Bren gekregen en ben er in het familieweekend al aan begonnen. Het is erg interessante stof en als je geïnteresseerd bent in hoe we zover zijn gekomen als Homo Sapiens, dan is dit boek zeer de moeite waard. Uiteraard volgt mijn review nog, maar ik ben er nu al helemaal enthousiast over!

Warrior Cats – De Wildernis In — Erin Hunter

Afbeeldingsresultaat voor warrior cats de wildernis in

Deze serie staat in onze boekenkast en Bren is er mega enthousiast over, dus moet ik natuurlijk ook gaan lezen! Aangezien ik ook enorm veel van katten houd lijkt dit me ook echt een geweldig mooie serie. Het klinkt in ieder geval als iets waar ik ook alles van wil gaan lezen. Of dat ook echt zo is gaan jullie uiteraard in de review lezen 😉

Star Wars Thrawn Alliances — Timothy Zahn

Afbeeldingsresultaat voor thrawn alliances

Dit boek is het directe vervolg op Thrawn waar ik nu nog in bezig ben. Timoty Zahn is zonder twijfel de beste Star Wars schrijver, want het eerste boek van deze trilogie heeft me al weer compleet in zijn greep. Thrawn is zo een geweldig personage en nu hij in de nieuwe canon verplaatst is naar de hoogtij dagen van The Galactic Empire biedt dat allerlei gave mogelijkheden, zoals een samenwerking met Darth Vader! Dat is ook precies waar dit boek over gaat en ik weet nu al dat als ik Thrawn uit heb, dat ik direct door wil in deze!

William Shakespeare’s – The Jedi Doth Return — Ian Doescher

Afbeeldingsresultaat voor the jedi doth return

De eerste twee delen van de Shakespeare edities van de klassieke Star Wars trilogie waren superleuke en soms hilarische boekjes. Ik wil ze allemaal hebben uiteindelijk, maar heb tot nu toe pas die van Episode IV en V gelezen. Binnenkort wil ik aan deze beginnen. Ik hoop dat het niveau weer net zo hoog ligt als bij de vorige twee. Dit is een van mijn favoriete Star Wars films, dus ik verheug me erop!

Hersenhack — Margriet Sitskoorn

Afbeeldingsresultaat voor hersenhack

Dit boek kwamen we tegen tijdens ons bezoekje in Eerbeek, tijdens het familieweekend. Psychologische boeken heb ik ook altijd wel wat mee, dus mede door de achterflap heb ik uiteindelijk toch dit boek maar meegenomen. Het is deels een zelfhulpboek en deels non-fictie over hoe we als mens toch zo makkelijk te misleiden zijn en hoe organisaties en personen hier misbruik van maken. Ik ben al een enorm sceptische denker en “bewapend” met flink wat kennis over hoe we als mens vaak op een dwaalspoor worden gezet, maar ik hoop ook wel weer wat nieuwe inzichten uit dit boek te halen! Of dat zo gaat zijn, lezen jullie uiteraard ook in de review die nog gaat volgen!

Voorlopig even onder de pannen

Ik denk dat ik met deze selectie de komende maanden wel weer wat te lezen heb. Zodra ik alles uit heb ga ik jullie ook laten weten of de boeken mijn verwachtingen hebben waargemaakt. Wat ligt er bij jullie allemaal nog op de steeds maar groeiende TBR-stapel? Laat het weten in de commentaren! 🙂

Happy reading!

Liefs,

-Jeffrey

2 Comments on “Jeffrey’s TBR update Juli 2019

 1. Jeffrey, You & Bren put most of us to shame re your reading…..13 books of your goal of 20 puts you way ahead of your self-appointed schedule. Bren is an excellent influence & partner in that she is reading too as a recreational activity in your home! It would be interesting to me & your followers to describe what time (s) you & Bren dedicate to reading. –Evenings I would think. That is my basic problem….If no time is set aside to read, you never get very far reading here & there. And right now we are consumed with wife Geri’s pain, doctors & weeks before surgery. Any little daytime available, we try to make a little progress on the new townhouse. Compliments & admiration to you on your reading goals along with research & writing as an author………& your day job on top of it all! Phil

  Geliked door 1 persoon

  • Hi Philip! There’s always a few moments that are best for reading, but the most important thing is that you pick the right moments. I do most of my reading in the evening, during weekdays, but during the weekend we love spending our Sunday afternoon with some reading. I also always carry a book with me, so that, whenever I have some time, I can read. 🙂 Even if you only have fifteen minutes to read, you’ll be able to read just a little bit. All of that adds up over time! 🙂

   We hope Geri will get well soon and that you’ll both be able to enjoy your new home in good health. Please keep us updated, our thoughts are with you! – Bren & Jeffrey

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: