Review: Houden van dingen die niet perfect zijn — Haemin Sunim

Houden van dingen die niet perfect zijnHouden van dingen die niet perfect zijn by Haemin Sunim

My rating: 5 of 5 stars

Soms heb je van die boeken die je bijna blind pakt in de winkel. Dat was bij “Houden van dingen die niet perfect zijn” het geval. We waren in Amstelveen bij Boekhandel Blankevoort en bij de kassa lag een grote rij boeken. Daar vond ik dit boek tussen. Ik pakte het op en las de achterflap even vluchtig door en zonder blikken of blozen ging het boek bij de rest van onze gekozen boeken. Eenmaal thuis las ik een kort stukje en al snel was ik zo’n dertig pagina’s verder.

linkimage_houdenvandingen_0.jpg

“Als iemand je om een gunst vraagt,
vergeet dan niet dat je optie hebt om te zeggen:
‘Het spijt me echt, maar ik kan dat niet doen.’
Je bent niet verplicht iets te doen
wat te veel druk op je legt.
En als de relatie te gespannen wordt
omdat je die gunst niet hebt verleend,
is het nooit een goede relatie geweest.”

Het boek is verdeeld in acht verschillende hoofdstukken waarin Haemin Sunim verschillende dingen aan de kaak stelt. Aan de hand van diverse anekdotes en mooie verzen probeert hij je dingen van een andere kant te laten bekijken en je kracht te geven. Haemin Sunim is een boeddhistische monnik, maar hij heeft ook lang gestudeerd in Amerika. Hierdoor zit hij in een unieke positie waar hij veel van de Westerse en Oosterse beschaving mee heeft gekregen en op die manier ook goed snapt dat wij Westerlingen vaak (te) drukke levens leiden en onze agenda’s vaak ons leven bepalen.

C769Q6OVAAIt08e.jpg

Waarschijnlijk heb ik dit boek op het juiste tijdstip opgepakt, want ik zat de laatste tijd best wel in een dip, vanwege een verbroken vriendschap en zorgen over twee van onze katten, waar het even niet zo goed mee ging. Hierdoor heb ik veel kracht uit dit boek kunnen putten.

IMG_20190628_115131_761.jpg

De opbouw van het boek is ook erg mooi gedaan. Eerst gaat het over dat je goed voor jezelf moet zorgen, daarna worden familie, empathie en relaties aangehaald en vervolgens geeft Haemin Sunim je nog diverse dingen mee voor moed, helen, verlichting en acceptatie. Het boek staat vol met wijsheden en kleurige illustraties met mooie quotes erbij.

“Als ik een boek zie dat ik wil lezen, koop ik het gewoon.
Ik hoef het niet meteen te lezen;
als het maar op mijn boekenplank staat
doe ik dat op een gegeven moment vanzelf.
Ook al is het een boek dat je beter
als deurstopper zou kunnen gebruiken
of een ingewikkeld filosofisch werk,
er komt een moment waarop ik ervan zal kunnen genieten.”

Ik denk dat iedereen het wel met de bovenstaande quote eens zal zijn 😉 “Houden van dingen die niet perfect zijn” krijgt van mij vijf sterren, wat een heerlijk boek is dit en ik denk dat veel mensen er heel wat aan kunnen hebben het eens te lezen. Het zit vol met stukken die je een spiegel voorhouden, die je anders tegen bepaalde zaken aan laten kijken, maar die je ook troost kunnen geven. We zijn niet perfect en we leven in een onvolmaakte wereld, maar we moeten altijd proberen het goede te vinden, want dat is er zeker!

Beoordeling:

Cover art: 🌟🌟🌟½
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Print/lettering: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originality: 🌟🌟🌟🌟
Inhoud: 🌟🌟🌟🌟🌟

Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy reading!

Jeffrey

View all my reviews

2 Comments on “Review: Houden van dingen die niet perfect zijn — Haemin Sunim

  1. Pingback: Review: Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt — Haemin Sunim – The Book Dragon's Nook

  2. Pingback: Jeffrey’s jaar in boeken – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: